Petrecere, iar el....
...s-a facut ca nu ma vede!
Stam impreuna de vreo 2 ani, si in general ne intelegem bine...DAR...nu stiu de ce, cateodata nu il recunosc...ieri am facut la noi o petrecere, cu colegii lui de curs (face un curs de perfectionare, de 3 luni...) au venit vreo 15 colege si vreo 7 colegi de-ai lui, eu nu cunosteam pe nimeni...El toata seara nu prea mi-a dat atentie, a povestit si a tot stat cu colegii lui...mai ales cu una dintre colege, cu care, zice el, este mai apropiat fara a fi insa altceva....Nu ca vroiam eu sa fiu tot timpul de gat cu el, nu, il inteleg ca erau colegii lui si nu avea timp de mine...dar as fi vrut, macar o data, sa vina si el la mine, sa ma ia in brate sau sa ma sarute...dar nimic! In schimb a tot povestit si ras cu acea colega...Eu m-am suparat, si astazi i-am zis , iar el a zis ca da, recunoaste ca nu a fost foarte atent cu mine, dar...erau colegii lui, si nu a facut nimic rau, samd...Si-a cerut un fel de scuze, dar eu sunt inca destul de suparata...voi ce parere aveti?
Sunt eu exagerata? Este normal sa stam ore intregi ca 2 straini, iar el sa se ocupe numai de colegii lui?
Multumesc de sfaturi!
Panndorra
Raspunsuri
anis spune:
Din punctul meu de vedere nu e normal. Adica ar fi trebuit sa se gandeasca si la tine, la faptul ca nu stiai pe nimeni. Eu zic sa prinzi un moment prielnic si sa discuti si cu el, spunandu-i clar, exact ceea ce am zis eu mai sus, ca sa nu creada ca esti geloasa sau mai stiu eu ce.
AniS
lai spune:
Nu cred ca este neaparat "anormal" - cunosc cupluri care atunci cand merg la o petrecere si cu atat mai mult cand organizeaza o petrecere petrec cea mai mare parte din timp discutand cu ceilalti invitati, mai ales atunci cand iti revine, ca gazda, responsabilitatea de a te asigura ca invitatii tai se simt bine - asta in ideea ca cei doi parteneri stiu cat de importanti sunt unul pentru celalalt de vreme ce au organizat petrecerea impreuna si ca la sfarsitul ei, cand toti ceilalti pleaca, vor ramane ei doi, impreuna..
Din punctul meu de vedere, ideal ar fi ca cei doi parteneri, chiar daca isi petrec cea mai mare parte din timp animandu-si invitatii, sa-si transmita macar din cand in cand un semn de recunoastere si intimitate unul celuilalt, cum ar fi o privire, un facut cu ochiul, o atingere, un pupic in treacat etc.
In situatia ta, el ar fi trebuit sa aiba mai multa grija sa iti faca cunostinta cu colegii lui, sa se asigure ca si tu te simti confortabil in mijlocul lor. Iar ceea ce spuneam mai sus in legatura cu unele cupluri pe care le cunosc nu inseamna ca e valabil pentru toate cuplurile - e valabil ceea ce va face pe voi doi, amandoi, multumiti. Si cum tu nu esti multumita, atunci trebuie sa vorbiti despre asta - cum de altfel ati si facut-o, doar ca tu inca esti suparata.. eu as proceda in felul urmator, nu i-as spune ca sunt suparata pe el sau ceva de genul "cum ai putut sa faci asa ceva", ci as face o mutrita dulce-plangacioasa si i-as spune ca sunt trista, ca inteleg ca erau colegii lui si trebuia sa le acorde atentie si sunt de acord cu asta, dar eu sunt trista, si i-as oferi si solutia cum sa ma faca "fericita" pe viitor intr-o asemenea situatie. Succes!
Lai
lai spune:
Cand ma duc cu prietenul meu la vreo petrecere si el se mai pune la discutii cu cate-o gagica, nu ii reprosez niciodata de ce a facut-o (in primul rand ca si eu vorbesc cu alti barbati si nu mi-ar conveni sa fiu pusa la zid pentru asta), insa daca nu imi pica bine ma alatur si eu delicat si constructiv discutiei, sau macar imi mai bag nasul pe acolo la fel de delicat si subtil, dar suficient cat sa se inteleaga ca "asta e omul meu." In general insa am incredere in el, si chiar daca uneori ma mai roade si pe mine samburele geloziei, nu ii arat asta, pentru ca de aici dai in alt bucluc..
Lai
gabrielat spune:
Mie nu mi se pare normal.
Eu stiu ca a doua oara nu as mai merge cu el la vreo petrecere daca mi-ar face asa ceva.
gabi
Aliada spune:
Da nici mie nu mi se pare normal.Cum a mai zis nu era neaparat sa stea agatat de gatul ei toata noaptea dar o imbratisare un sarut ,un gest de afectiune n-ar fi fost nelalocul lui!Te-a exclus pur si simplu!Adica atunci cand e vorba de cercul lui tu nu ai ce cauta acolo.
cesaria spune:
Stii tu cutia Pandorei in care ramane speranta....
Nu e normal sa se poarte asa. Hai sa-ti povestesc ce am "patit" si eu la o astfel de petrecere..,la fel erau majoritatea colegilor lui de la serviciu, iar eu...pierduta in spatiu, nu stiam pe nimeni (petrecerea se desfasura la o colega de-a lui, era ziua ei).
Toate bune si frumoase, doar ca al meu era atat de preocupat sa arate ce nemaipomenit e el, incat a cam ...uitat de mine.
Ba mai mult(era muzica, frumos, loc de dans, mie im place mult sa dansez) si ...dupa ceva ore, vad ca o invita pe sarbatorita la dans. Ce puteam sa zic?Gelozia chiar nu-si avea rostul deloc, dimpotriva, eram mandra ca era atent,nu?Dar un pic m-a durut.De ce? As fi vrut sa danseze si cu mine.Putea dansa intai cu mine, sa vad eu ca imi acorda atentie, ca doar venisem cu el,nu?...si apoi n-avea decat sa danseze cu toate tipele de acolo, nu ma mai deranja. Dar asa, m-a durut...
Si la plecare ma trezesc ca ii spune sarbatoritei ceva la ureche. A fost un gest urat pt. ca politetea spune clar ca nu e frumos sa vb. cuiva in public, la ureche.Dar l-am lasat si l-am intrebat in masina ce i-a spus. Reactia lui? Cam exagerata...de genul ca sunt colegi de serviciu, sunt glume de serviciu, de ce nu inteleg?Si cand te gandesti ca ii pusesem o simpla intrebare, pe un ton frumos, fara pic de repros si el se repezisese la mine! Asta chiar m-a enervat. Dar l-am lasat in pace si...i-am platit-o cu aceeasi moneda. Asta e sfatul sau parerea mea. Cum vrei s-o iei. Procedeaza la fel ca el.Eu m-am invata sa fac asa. Si e bine! Fa-l gelos. Alege dintre toti colegii lui unul si lauda-l(subtil) in fata lui. Fa-l sa simte gelozia. Relaxeaza-te si, chiar daca nu cunosti pe nimeni, incearca sa pari degajata si intra in vb. cu alte persoane. Povesteste despre colegii tai de la serviciu, de la scoala, facultate sau unde esti tu! Plateste-i cu aceeasi moneda, pt. ca daca nu v-a simti pe pielea lui cat doare, degeaba....nu exagera insa. Dar crede-ma, decat sa vada ca esti geloasa si sa-l "exasperezi" cu gelozia ta, mai bine simtete-te bine in acelasi mod ca el. Stiu ca e greu, dar se poate! Succes.
ponicid spune:
Cred ca fiecare din noi simtim cand este ceva in neregula cu partenerul. Tu ai simtit ceva anormal si cred ca ai dreptate. Daca ar fi sa ma iau dupa experientele mele anterioare, de cate ori mi s-a intamplat ceva asemanator, dupa ani am concluzionat ca respectivul de fapt nu ma iubea intr-adevar. Nu ati mers pe aceeasi frecventa, asta este relevant. Tu simteai nevoia unei priviri, sau a oricarui gest de complicitate cu partenerul tau iar el a fost absent. Ceva este in neregula. Se spune ca atunci cand ai un iubit trebuie sa iti verifici relatia frecventand impreuna cu el mai multe medii: trebuie sa mergeti impreuna printre prietenii tai, pritre prietenii lui, in familia lui, in familia ta si asa mai departe. Trebuie sa cunosti un om in toate situatiile posibile pentru a nu avea surprize ulterior.
Daca ai dubii, nu merge mai departe!
Daniela, mamica de Ana-Maria
mamica dulce spune:
hmmm..nici mie nu mi se pare normal,la cat sunt eu de posesiva cred ca as fi spumegat..in tainasi la fel ca lai i.as fi tras un sarut de 5 minute chiar cand se intretineauuite.asa,sa nu uite cu cine vorbeste:)daca insa preopinentul ar avea ceva de comentat la faza asta,atunci as intra la idei,ce si cum si de ce...
acum,serios vorbind,nu cred ca e normal sa nu te bage in seama deloc o seara intreaga,voi,ca gazde ar trebui sa intretineti atmosfera impreuna,ar fi trebuit sa te introduca in grup,si sa te implice in discutii.
acum..el scuze gaseste,ca a facut el pe animatorul,dar atunci replica ta ar fi trebuit sa fie..de ce nu i.ai animat pe toti la fel,ci te.ai axat pe colega??
uf,panndorra eu sunt mai a naibii la faze din astea,nu te lua dupa nick,nu.i mai face reprosuri ca deja s.a rasuflat povestea(si barbatii urasc asta total,sa le aduci aminte de la adam si eva)dar cu prima ocazie,fa cum ti.au zis toate fetele..arata.i cat de tare doare,dar subtil, cu cap ,sa te opresti cand trebuie,mai bine mai des si mai micut decat o data una lata,asta asa,ca sa mergi la sigur
multa bafta!!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce