copii abandonati=copii nevinovati!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eleni, nu e cazul ... Depinde in ce context foloseste cuvantul si cum il folosesti, daca o faci peiorativ si cu conotatie rasista.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

OK , statul nu face nimic, ca sutem un stat prea sarac . Stiu... Dar noi ceilalti ce facem? Nu inteleg de ce trebuie sa asteptam numai de la stat.. Singurul lucru pe care ar putea sa-l faca este acela sa deschida mai repede procedura de adoptie, dar aici mai depinde si de familie.
Plus ca multi dintre acei copilasi abandonati sunt ori mari ori au unele probleme de sanatate , de unde si problema ca nimeni nu-i vrea. Asta este realitatea, si cel mai grav este ceea ce se intampla cu acesti copilasi dupa varsta de 18 ani, atunci cand ies din sistemul de protectie.
Ce mai putem face? Sa-i incurajam pe cei care doresc sa adopte , nu sa-i privim ca pe niste amarati sau pe copilasilor lor ca pe niste pitici luati de suflet.
Sa ne implicam asa cum putem, mai mult sau mai putin , in educatia viitorilor parinti , sa le explicam ca a face un copil si al abandona nu este o solutie.
Am avea mult de facut noi ca si societate civila si sa nu mai asteptam de la stat totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui miley2012

Kariguld !!!fara suparare eu am pus o intebare la acest subiect

dar tu nu stii sa raspunizi la ce esti intrebata? intrebarea am vazut-o, dar ce eu sunt "statul" sa stiu ce sa-ti raspund in locul lor?
cand doresti ceva de la un subiect, iti expui clar si cat de cat concis ce anume vrei sa se discute.

intrebarea "de ce statul nu se implica cu nimik?" este egal cu "stiati ca maine va ploua?" astea sunt afirmatii generaliste.

ce garantii mai concrete ai ca statul nu face nimik?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

Scuze, n-am stiut. Eu nu foloseam terminologia discriminatoriu, ci pur si simplu exemplificativ. Imi cer scuze inca o data. Nu editez sa nu para ca dau inapoi, nu-s genul care sa judece si nici nu-s genul care isi ia copilul de acolo.
Dar daca e de avertisment, aia e... imi asum.

Elena & Maria Bucuria

nu, nici mie nu imi parec ca ai folosit in sensul rau, asa a fost si in cazul meu, dar am fost avertizata...si mie mi s-a parut nedrept... de asta am si sesizat chestia...

Caught between the devil and the deep blue sea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Apai mergand de la aceleasi premise ma apuc si eu sa deschid subiecte, eventual 1 pe ora ca tot vine weekendul.
De ce exista coruptie?
De ce nu ploua?
De ce ploua prea mult?
De ce nu sunt suficienti bani?
De ce nu-mi gasesc cheile?
De ce e Nastase martir?

Statul face cate poate, zic eu, pentru prevenirea abandonului si pentru integrarea copiilor deja abandonati in sisteme de tip familial. Sistemul scartaie si nu are buget suficient, dar e oricum un pas inainte fata de fostele "case de copii". Tatal meu a lucrat si la un orfelinat pe la inceputul carierei sale de profesor; eu am facut facultatea de Asistenta Sociala. De facut se face cate ceva, din cate am avut ocazia sa vad.

Insa "statul" nu e dumnezeu si nu are puteri nemarginite. Statul nu-ti poate pune cu forta prezervativul pe $@&^, nu te poate convinge sa GANDESTI in perspectiva, nu te poate obliga sa ai mai intai un job, un venit constant si legal inainte de a te pune pe facut copii.

Dar tu de ce nu faci nimic?

Intentia ta e la fel de sterila si de inutila ca infamele poze de pe facebook "share aceasta poza cu un copil invalid daca vrei sa invinga cancerul". Nu, scuze. N-a trait nimeni din likeuri pe FB si nu a fost platita vreodata hrana unui copil din nr de views la un topic de forum.

Exista o sectiune a acestui forum dedicata ajutorului si campaniilor umanitare. Unde sunt cateva femei care in loc sa se intrebe de ce nu face statul, fac ele, ACUM, ceva concret. Poate te intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Educatie sexuala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Educatie sexuala.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Corect ...mai ales ca (....) contraceptivele sint gratis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

Educatie sexuala.

**Fur is for petting***

...in Romania...?????!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:

Educatie sexuala.

**Fur is for petting***

...in Romania...?????!!!

Nina,mami de,

Parca ...si zic parca, erau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miley2012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Apai mergand de la aceleasi premise ma apuc si eu sa deschid subiecte, eventual 1 pe ora ca tot vine weekendul.
De ce exista coruptie?
De ce nu ploua?
De ce ploua prea mult?
De ce nu sunt suficienti bani?
De ce nu-mi gasesc cheile?
De ce e Nastase martir?

Statul face cate poate, zic eu, pentru prevenirea abandonului si pentru integrarea copiilor deja abandonati in sisteme de tip familial. Sistemul scartaie si nu are buget suficient, dar e oricum un pas inainte fata de fostele "case de copii". Tatal meu a lucrat si la un orfelinat pe la inceputul carierei sale de profesor; eu am facut facultatea de Asistenta Sociala. De facut se face cate ceva, din cate am avut ocazia sa vad.

Insa "statul" nu e dumnezeu si nu are puteri nemarginite. Statul nu-ti poate pune cu forta prezervativul pe $@&^, nu te poate convinge sa GANDESTI in perspectiva, nu te poate obliga sa ai mai intai un job, un venit constant si legal inainte de a te pune pe facut copii.

Dar tu de ce nu faci nimic?

Intentia ta e la fel de sterila si de inutila ca infamele poze de pe facebook "share aceasta poza cu un copil invalid daca vrei sa invinga cancerul". Nu, scuze. N-a trait nimeni din likeuri pe FB si nu a fost platita vreodata hrana unui copil din nr de views la un topic de forum.

Exista o sectiune a acestui forum dedicata ajutorului si campaniilor umanitare. Unde sunt cateva femei care in loc sa se intrebe de ce nu face statul, fac ele, ACUM, ceva concret. Poate te intereseaza.
IN MOMENTUL IM CARE CITESC O INTREBARE UN SUBIECT ...CARE CHIAR NU MA INTERESEAZA NICI NU RASPUND LA EL DOAR DE DRAGUL DE A RASPUNDE! daca deranjeaza pe cineva.....scuze!Fiecare are dreptul sa intrebe???deci .....

Mergi la inceput