Raspunsuri - Pagina 2
bird70 spune:
In Australia e OBLIGATORIU sa votezi. Daca nu te prezinti la vot primesti o amenda. Exista sectii de votare in spitale, mobile care vin acasa pentru cei care nu se pot deplasa sau prin posta. Dar toata lumea trebuie sa voteze. E o datorie de cetatean si cand primesti cetatenia cu o mana iti da certificatul si cu cealalta iti da sa semnezi lista electorala . De ce nu se introduce sistemul asta si in Romania?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina Apropo de referendum, io nu sunt unul dintre numarati. Cu toate astea am drept de vot si voi vota . Ma intreb la ce categorie ma incadrez |
Categoria dusman al poporului.
marius spune:
citat din mesajul lui bird70 In Australia e OBLIGATORIU sa votezi. Daca nu te prezinti la vot primesti o amenda. Exista sectii de votare in spitale, mobile care vin acasa pentru cei care nu se pot deplasa sau prin posta. Dar toata lumea trebuie sa voteze. E o datorie de cetatean si cand primesti cetatenia cu o mana iti da certificatul si cu cealalta iti da sa semnezi lista electorala . De ce nu se introduce sistemul asta si in Romania? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Foarte interesant. De retinut.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Ramonika spune:
cred ca zapaceala asta cu ba e nevoie de jumate +1, ba nu e nevoie, e facuta anume de USL-isti ca sa ii duca in eroare pe sustinatorii lui Base. unii vor crede ca mai bine nu merg la referendum, ca sa nu se intruneasca cei 9 mil. necesare de votanti, apoi o sa zica ca s-a mers pe varianta ordonantei, nu a CC. si asa o sa pice Basescu.
Mickyyy spune:
citat din mesajul lui b.nica Suspendarea votata in Parlament s-a facut pe baza de CVORUM? Consider ca Referendumul trebuie sa fie validat TOT PE BAZA DE CVORUM! |
Exact, de ce parlamentul Romaniei functioneaza doar pe baza de cvorum? De ce in iarna era blocaj in parlament cand cu greva unui anume grup parlamentar? Pentru ca nicio decizie nu putea fi luata, indiferent cat de mare era majoritate celor prezenti care ar fi votat pro, daca nu se intrunea cvorumul.
De ce doctoratul lu' ponta e inca in picioare? Pentru ca 13 din cei 20 de membri ai comisiei au votat plagiat, adica majoritate in orice fel i-ai numara, insa decizia lor nu a fost oficializata pentru ca n-a fost qvorum!
De ce cand vine vorba de deciziile poporului nu e nevoie de qvorum?!
Indiferent ce presedinte vom avea, qvorumul mi se pare absolut obligatoriu.
ali spune:
citat din mesajul lui bird70 In Australia e OBLIGATORIU sa votezi. Daca nu te prezinti la vot primesti o amenda. Exista sectii de votare in spitale, mobile care vin acasa pentru cei care nu se pot deplasa sau prin posta. Dar toata lumea trebuie sa voteze. E o datorie de cetatean si cand primesti cetatenia cu o mana iti da certificatul si cu cealalta iti da sa semnezi lista electorala . De ce nu se introduce sistemul asta si in Romania? |
Si mie mi se pare interesant ce spui.... dar la noi
iarasi ar sari o parte in sus ca ni se ia din drepturi...
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ali
Si mie mi se pare interesant ce spui.... dar la noi iarasi ar sari o parte in sus ca ni se ia din drepturi... ali Mama fericita de Andrei (20.06.2008) |
In ce anume ar consta "drepturile luate", de exemplu?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
ali spune:
Cred ca ar fi unii care ar spune ca nu pot fi obligati sa voteze.... ca e dreptul lor sa mearga sau nu la vot.
Eu spun ca e un drept si o datorie sa mergi sa votezi.Si apoi ai si dreptul sa-i tragi la raspundere...
PS. Sa se faca un referendum si legat de prezenta obligatorie la vot, ca tot e sezonul....
marius spune:
Daca este legiferata ca si obligatie si penalizata ca atare nu mai sunt discutii.
Deceneus spune:
Am reactivat subiectul cu votul obligatoriu.
Eu prefer o prima de participare la vot pentru stimularea participarii.
De preferat sa comentam la subiectul reespectiv.