2 saptamani in Maramures
Anul asta vrem sa vizitam Maramuresul pt 2 saptamani in august. Stam mai intai la Baia Sprie, apoi in Sacel.
Va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra: ce putem/ar trebui sa facem cu 2 fete (7 si aproape 10 ani) in zona respectiva.
Raspunsuri
Mirga spune:
Noi stam 5 zile si ne-am propus sa mergem cu telescaunul in Borsa, la cascada cailor, la Ocna Sugatag la baile termale, ...
Si noi venim cu 2 copii (8.5 si 3 ani).
Voi unde va cazati?
buli spune:
sapanta
borsa
masivul rodnei, sunt multe trasee medii de facut
mocanita
cascada cailor
manastirea barsana
muzeul femeii maramuresene
muzeul victimelor comunismului
valentinag spune:
Sa va plimbati cu mocanita pe Vaser.
Daca sunteti genul care faceti trasee pe munte va recomand un traseu spre Creasta Cocosului. Daca nu pana sus(desi este spectaculos) macar pana in platoul Boului sa va duceti.
Puteti sa mai vizitati manastirea Rohia, Sapanta Peri.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
ruxandra_sb spune:
Muzeul Satului din Sighet.
Denn die Ferne ist niemals dort, wo man sich befindet. (Janosch)
ilenutza spune:
Noi am fost asta vara.Intentionam sa stam 8 zile.Dupa 2 am fugit efectiv, drumurile sunt ffff proaste, groapa langa groapa, e un chin sa mergi de colo pana colo.Eram cu nervii la pamant, Nici nu am putut sa ne bucuram de peisaj.
Am fost cu mocanita, am vizitat Ocna Sugatag, Sapanta, cateva biserici din lemn. Noroc cu mancarea buna care ne-a mai inmuiat dar tot am plecat, spre disperarea gazdei , am fugit la Vatra Dornei unde este super.Dupa drumurile alea ne era ca intram cu masina diect in service...
Ile , mami de V si A ,
Ramonika spune:
confirm cele de mai sus. si manastirea de la Moisei se poate vizita.
de ce alegeti sa stati in Sacel?
intr-adevar drumurile erau tare proaste, daca nu s-o fi intamplat vreo minune inainte de alegerile locale...
carolinah spune:
Multumesc tuturor pt sugestii. Drumurile probabil ca sunt proaste, avem masina all road, nu e f grav
La Ocna Sugatag sunt bai? Fain, chiar ma gandeam ca am vrea sa facem si baie pe undeva. Si ceva trasee mai usurele ne-ar placea, ca nu avem antrenament.
Ne cazam in Baia Sprie la Casa Olarului (il cunoastem pe artistul care este proprietar, dar n-am mai gasit apartament decat pt 8 nopti) si apoi la Pensiunea Lacramioara in Sacel ca n-am mai gasit altundeva in perioada aia apartament in apropiere de Vintu de Sus.
Mie la Vatra Dornei mi s-a parut horror.
Adriana mica spune:
Caro, si mie mi s-a parut horror la Vatra Dornei.
Im Maramures am fost acum un an. Ne-a placut la Casa Olarului (am fost doar in vizita). Noi am fost cazati in Ocna Sugatag. Aveam piscina cu apa sarata la pensiunea noastra, nu stiu daca exista si alta forma de agremement similara, gen strand sau bai termale.
Am vizitat Sapanta, manastirea Barsana. Insa mai mult ne-au placut bisericutele vechi de prin sate (ne-au indrumat proprietarii pensiunii la care am stat). Foarte frumos este si la Mogosa (de urcat pana la lac, se pot inchiria hidrobiciclete). Noi am ratat plimbarea cu mocanita, intrucat nu am avut decat cateva zile la dispozitie.