Premergatoare, da sau nu?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andieelen spune:

Citat:
citat din mesajul lui pinkie_pie

Citat:
citat din mesajul lui andieelen

Contrar sfatului pediatrului eu l-am pus pe Codrut in premergator de la 4 luni jumatate, ce-i drept pe perioade scurte si in caz de urgenta, si numai dupa ce i-am facut o ecografie de sold sa ma asigur ca nu are probleme.
As fi vrut sa nu fiu nevoita, dar cum sunt singrua si nu are cine sa ma ajute sa stea cu el nici macar 5 minute pe zi, e de preferat sa il las acolo 5 minute cat merg la toaleta sau chiar 15 - 20 cat pregatesc masa.
Oricum Codrut de la 3 luni se ridica in fundulet si plangea daca il culcam iar la 5 luni a stat in fund fara sprijin.

Cred ca la 4 luni poti pune copilul mai degraba intr-un tarc, daca chiar ai ceva treburi si vrei sa fii sigura ca nu pateste ceva, sau il poti plimba in carucior dupa tine prin casa, ce doamne iarta-ma sa faca in premergator la 4 luni?
Mai te si mandresti ca ai nesocotit sfatul medicului, oare chiar nu realizezi ca nu e ok ceea ce faci? Problemele se vor vedea in timp, nu imediat.

Nu ma mandresc si chiar nu recomand nimanui sa foloseasca premergatorul, cum am spus as fi vrut sa nu fiu nevoita.
O perioada l-am purtat in carut dupa mine prin casa. Statea putin si incepea sa planga ori ca nu il iau in brate ori ca il deranjau zgomotele din bucatarie iar la baie chiar nu aveam cum sa il iau.
Sunt sigura ca sunt multe mame care la un moment dat au avut nevoie de o pauza de cateva minute si au recurs la premergator. Nu mi se pare condamnabil si nu cred ca ar trebui sa isi faca atatea procese de constiinta.
Repet, nu recomand folosirea premergatorului la o varsta atat de mica, dar nu le condamn pe mamele care din nevoia de o scurta pauza au recurs la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Sa-ti traiasca puiul si sa te bucuri de el! Daca el e in poza, e foarte dragalas.
Eu zic ca noi, mamicile din zilele noastre, suntem avantajate de multitudinea de surse de informare. Si eu am studiat problema la vremea respectiva si am decis ca parerea majoritara, inclusiv a medicului, a fost fara premergator sau, daca totusi optam pentru, doar cand copilul sta singur in picioare. Asa ca am cumparat unul de calitate f.buna, de la Brevi, dar in jurul varstei de 11 luni. Nu a stat f.mult in el, maxim 3 luni si apoi l-am donat unei prietene.
Daca ma gandesc mai bine cred ca nici nu s-a justificat investitia. Indispensabil a fost insa tarcul de joaca, tot de la Brevi.A stat linistita in el mult timp, cu jucariile ei, iar eu imi vedeam linistita de treaba. Deci pot sa zic ca si-a meritat toti banii. L-am aruncat zilele trecute caci era uzat tare si rupt pe alocuri si pitica a plans dupa el desi are 4 ani acum.
Parerea mea e ca se poate si fara premergator. Pana capata copilul stabilitate puse hamuri din acelea speciale, si pe strada si acasa si asa nu trebuie sa stai aplecata.

Mergi la inceput