inntrebare pt fetele din Turcia

inntrebare pt fetele din Turcia | Autor: monabella

Link direct la acest mesaj

OK imi cer scuze ca pun intrebarea astea aici insa n-am gasit nici un grup la diaspora gen "fetele din Turcia" sau asa ceva.

Ori stiu sigur ca exista romance care traiesc acolo. Deci las moderatorii sa mute subiectul unde cred ca e mai bine. Intre timp iata intrebarile:

- exista vreun statut in Turcia echivalent cu gren cardul in sua (aka sa poti avea beneficii si drepturi si sa poti intemeia o firma fara sa votezi)

- accepta Turcia 3 cetatenii? Eu am doua cetatenii, romana si americana si am vrea sa ne retragem in Turcia in vreo 7-8 ani. Acum daca prin casatorie pot obtine dreptul de a deveni cetatean turc nu as vrea sa renunt la niciuna din cele doua cetatenii. vreau numai sa pot deschide un business acolo. Nu tin neaparat sa devin cetatean turc. daca pot evita e chiar mai bine. Cel mai mult mi-ar conveni statutul de resident permanent. Au asa ceva? E posibil? a fost cineva in sit asta?

Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Eu nu locuiesc acolo , dar stiu sigur ca poti avea rezidenta permanenta si poti demara afaceri fara nicio pb.

Daca sotul tau este turc , cu atat mai bine . Nu esti conditionata sa renunti la alta cetatenie pentru cea turca.

Mie imi place mult Bodrum ! Acolo as vrea sa-mi mananc pensia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Am intrebat o prietena casatorita cu un turc si zice ca poti aplica pt. rezidenta daca esti casatorita cu un cetatean turc! Casatorie legala, nu l-a moschee.
Si zice ca o sa costae destul de mult!
De cetatenii mai multe nu stie, ea are romana si turca!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

monabella, pana iti raspunde cineva de la "fata locului", incearca sa gasesti informatii aici :
http://www.mfa.gov.tr/default.en.mfa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Citat:
citat din mesajul lui P&ANA

Eu nu locuiesc acolo , dar stiu sigur ca poti avea rezidenta permanenta si poti demara afaceri fara nicio pb.

Daca sotul tau este turc , cu atat mai bine . Nu esti conditionata sa renunti la alta cetatenie pentru cea turca.

Mie imi place mult Bodrum ! Acolo as vrea sa-mi mananc pensia

si noi
de fapt ne-am intors dintr-un periplu pe malul Mediteranei incepind din Antalia si terminind cu Bodrum - de fapt cu Pamukkale.

Sintem impartiti juma-juma intre Bodrum sau marmaris :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

Mersi Corina-Dani.

Mergi la inceput