cosmaruri la copil de 4 ani
Raspunsuri - Pagina 2
ina.click spune:
Eu nu mai am TV!
Si e minunat!
Daca e sa fie ceva important, vad / citesc / aud pe internet. Insa in mare majoritate a cazulurilor, nu e nimic.
Totusi, vroiam sa intreb; in eventualitatea in care ne luam vreodata iar tv, de gura soacrei (), cand ne mutam in casa noua....cum exact scoti programe din grila?
eu nu mai pricep, tot ce am stiut a fost sa ii "ascund" Kanal D, Prost TV, Antena 3, bla, si alte nebunii pe undeva pe la coada. Si tot le-a gasit! (nu vorbesc de copil.)
Acu s-a stricat TVul de vreo juma de ani, deci am scapat de mondenitati cu sonorul la maxim. Insa daca imi cumpar iarasi, cum fac sa le sterg pe unele cu desavarsire?
Mie Disney mi se pare o porcarie sinistra de exemplu. Canalul Disney.
Edit: scuzati off topic.
codrutaa spune:
Ca intrebai de ometoda eficienta de a alunga teama.... eficienta pentru mine, ca adult cu temerile mele, pentru fetita mea de 4 ani cu temerile ei (asemanatoare cu ale fetitei tale) este chiar o rugaciune inainte de culcare. Pana la urma, daca fetita stie de existenta si puterea lui Dumnezeu, metoda asta nu ascunde nici o minciuna, nici un scenariu inventat. Si mi se pare o metoda buna de a alunga temeri la orice varsta. Asa poti sta cu fruntea sus oricand, fara a-ti fi teama ca vreodata iti va reprosa ca ai mintit-o, ca ai inventat povesti profitand de naivitatea ei.
Cat despre desenele animate, e adevarat ca sunt generatoare de spaime si ar fi bine sa le selectam cat de mult putem, insa e posibil ca aceste temeri sa vina si din discutii si jocuri cu alti copii, etc. Ei vad lumea cu alti ochi si uneori si o umbra pe un perete pentru ei creeaza spaima.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ina.click Eu nu mai am TV! Si e minunat! Daca e sa fie ceva important, vad / citesc / aud pe internet. Insa in mare majoritate a cazulurilor, nu e nimic. Totusi, vroiam sa intreb; in eventualitatea in care ne luam vreodata iar tv, de gura soacrei (), cand ne mutam in casa noua....cum exact scoti programe din grila? eu nu mai pricep, tot ce am stiut a fost sa ii "ascund" Kanal D, Prost TV, Antena 3, bla, si alte nebunii pe undeva pe la coada. Si tot le-a gasit! (nu vorbesc de copil.) Acu s-a stricat TVul de vreo juma de ani, deci am scapat de mondenitati cu sonorul la maxim. Insa daca imi cumpar iarasi, cum fac sa le sterg pe unele cu desavarsire? Mie Disney mi se pare o porcarie sinistra de exemplu. Canalul Disney. Edit: scuzati off topic. |
daca ai decodor, in manualul acestuia exista instructiuni in privinta aplicarii controlului parental asupra unor programe. cand ai decodor, nu mai poti aranja programele cum vrei tu, le ai deja aranjate intr-o anumita ordine, mai mult sau mai putin logica. asa am eu la upc, pe televiziunea digitala. nu stiu cum stau lucrurile la alti furnizori de "cablu".
din telecomanda stiu ca se poate seta "skip" peste programe, astfel incat cand butonezi telecomanda de pe un canal pe urmatorul, sa fie "sarite" (evitate) programele setate cu "skip".
violeta69 spune:
Nu doar scoase programele din grila, scos de tot cablul din tv si montat un DVD. Am avut un tv special doar pentru asta in camera copilului + o colectie maaare de dvd-uri cu filme de animatie(atentie ca si aici spre ex in Alba ca Zapada este o parte infricosatoare) sarit peste ea pana cand intelege diferenta dintre film si realitate.
anya spune:
La primul copil am fost si eu foarte atenta cu desenele, cu minutele petrecute in fata televizorului. Am cumparat special DVD, am pus filme vazute de noi inainte cu desene pasnice si dragalase. Ca tot se vorbea de Alba ca Zapada, partea cu fuga prin padure trebuia sa o derulam. Abia pe la 5-6 ani a avut acces la desenele de pe cablu. Intre timp, barza l-a adus si pe fratele lui care a crescut cu desenele tip Scooby, Tinerii Titani, Ben10. Diferenta intre ei? Cel mare (cel protejat) si acum, la aproape 10 ani se piteste dupa fotoliu sa nu vad ca-i dau lacrimile la scenele sensibile. Cel mic (acum 7 ani) nu are nici-o treaba. Nici unul nu a dezvoltat vre-o frica de intuneric, vampiri, scheleti... Pana la urma nu stiu care varianta e mai buna.
In cazul tau frica deja a fost dezvoltata si nu stiu daca numai de la desene. A mai intrat in contact cu vreun adult sau copil mai mare care sa o sperie cu asa ceva? La noi a fost destul de usor de acceptat ca astea sunt doar in desene si filme, in realitate nu exista. O perioada evita ce i-ar aminti de fobia ei, dar incetul cu incetul va trebui sa se confrunte iar cu ea. Daca vampiri mai gasesti de Haloween, extraterestri intalnesti pe toate posturile. Merge la gradinita si vine vreun copil cu jucaria, mergi la magazin si da de astfel de jucarii.
Alizee spune:
Anya, unii copii sunt mai sensibili decat altii.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
codrutaa spune:
Asa-i Anya, motive de teama pot exista peste tot. Pana la urma solutia cred ca e sa gasim impreuna cu copiii modul de a gestiona teama si de a o invinge, pentru ca vin momente in care nu mai avem controlul absolut asupra activitatilor lor.
Lorikay spune:
Eu i-am explicat fiica-mii mereu ca unele lucruri din povesti sau din desene (bune sau rele) nu sunt adevarate in realitate si a inteles.
Mai afla despre diverse "sperietori" de la colegii de gradi. De exemplu, anul trecut aparuse "bau bau". I-am spus ca nu exista, ca unii adulti l-au inventata pentru a-i speria pe copii. Anul asta a aprut un "inger al copiilor rai care locuieste sub pamant si daca faci lucruri rele ajungi la el si esti facut supa" (povestit de o colega de clasa I care vine la after school; fetita sustine ca i s-a povestit la scoala, la religie). Eu am pus-o sa se gandeasca daca atunci cand a mers cu metroul sau a intrat in pestera (deci era sub pamant) a vazut acest "inger" si cum raspunsul a fost ca nu a vzut am scapat de problema. Dar cred ca asta este norocul meu (si al ei) ca accepta explicatiile. Cateodata nu este de ajuns ce spun eu trebuie sa confirme si doamna educatoare.
La tine e clar ca trebuie elimanata sursa acestor cosmaruri si anume desenele. Eu sunt fricoasa (rau) si de aceea evit sa vad filme de groaza deoarece patesc la fel ca fetita ta. Cateva zile dupa un astfel de film imi este greu noaptea si sa nu cumva sa raman singura acasa peste noapte ca stau treaza cu lumina aprinsa (chiar nu glumesc). Dar daca nu vad astfel de filme nu am nici o problema.
PS:
Singurul lucru pe care fiica-mea nu l-a acceptat a fost ca printesele de la Disneyland sunt niste fete costumate: "Nu, astea sunt cele adevarate pentru ca aici e casa lor".
anya spune:
Alor mei le-am spus de la inceput realitatea: stiu cum se nasc copiii, ca putrezim dupa ce ne murim ("si ne facem scheleti" e partea lor favorita), despre formarea universului, despre multitudinea de religii si ideile generale in acest sens (le place varianta cu reincarnarea)...si totusi (la 9 si 7 ani) inca cred in Mos Craciun si Iepurasul de Paste. Sunt atat de scumpi!