cosmaruri la copil de 4 ani
fetita mea nu mai vrea sa doarma de frica vampirilor si extraterestilor si a .........ma apuca toti nervi , ideal ar fi sa nu o ma las deloc la tv dar nu am cum si prin urmare in fiecare seara si chiar si la pranz cand este lunina afara ma tot intreaba daca exista vampiri in tara la noi , ma pune sa ma uit sub pat si sa facem tot felul de ritualuri de a " alunga raul " de la ea din camera
am luat-o cu mine in pat si am trimis sotul la ea in camera, dar si asa in toiul nopti incepe sa planga in somn sa tipe sa vb , are cosmaruri
ea se uita la disney , cum sa fac? o metoda eficienta de ai alunga teama ?
cine sa confruntat cu asa ceva , poate are un sfat !
----------------------------------------------------------------------
Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
Raspunsuri
Alizee spune:
Eu am scos Disney si Cartoon din tv. A protestat o perioada, dupa care s-a obisnuit cu lipsa lor. Pe Disney este "Bona mea e un vampir", la care fii-mea de 8 ani, nu se poate uita, de frica. Dar un copilas de 4 ani ! Oricum, pe Disney sunt mai mult filme si desene pt adolescenti, iar Cartoon are doar cateva desene amuzante, in rest, oribilitati.
Eu zic sa i le scoti din tv si, incet, incet, se va linisti. Si Scooby doo, este un desen horror, pt copiii mici.
Lasa-i doar programele cu desene pt copii mici.
Pana atunci, explica-i ca nu exista vampiri nicaieri in lume, sunt doar personaje dintr-un film sau desen. Si dormi cu ea, pana ii trece.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
MACARIE spune:
allinta, fix acum a dat reclama la filmul asta si fetita aproape a a inecput sa tipe ca asta a visat azinoapte , nu am dormit deloc , toata noaptea a plans de frica, am facut iar noapte alba
am sa scot programul chiar azi
dar nu stiu cum sa fac cu cosmarurile astea? pur si simplu nu vrea sa doarma de frica si cand cade franta de oboseala nu dureaza o ora ca incepe , si dimineata o doare capul de la atata palns
-------------------------------------------------------------------------
Mamica de buburuza mica si terorista xenia 21-02-2008
.............................................
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
--------------------------------------
hainutele noastre: https://picasaweb.google.com/102280662496723264658
blackgirl0 spune:
Exista alte 2 posturi bune de desene animate: duck tv si disney junior fara violenta. Voi de ce va uitati pe disney la numai 4 ani? Si dc se plictiseste avem dvd-uri gramada cu alte desene frumoase (chuggington, thomas&friends, cars).
Alta solutie nu vad, sta in puterea voastra sa ii alegeti programul de TV. Ar fi bine chiar deloc Tv, mult iesit afara, in parc, prezenta voastra in jurul ei mai mult decat de obicei, seara povesti, eventual doarme o perioada cu voi, parintii.
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MACARIE allinta, fix acum a dat reclama la filmul asta si fetita aproape a a inecput sa tipe ca asta a visat azinoapte , nu am dormit deloc , toata noaptea a plans de frica, am facut iar noapte alba am sa scot programul chiar azi dar nu stiu cum sa fac cu cosmarurile astea? pur si simplu nu vrea sa doarma de frica si cand cade franta de oboseala nu dureaza o ora ca incepe , si dimineata o doare capul de la atata palns |
Desenele cu extraterestrii sunt pe Cartoon. Scoate-i ambele programe. Lasa-i doar Minimax.
Cand este speriata, alin-o, dragaleste-o, incurajeaz-o si spune-i in permanenta ca nu exista vampiri si extraterestrii. Sunt doar niste personaje oribile din filme si desene animate.
Sa simta ca are in tine un sprijin, nu sa te vada speriata de cosmarurile ei. O sa treaca.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Raza de soare spune:
Nu am fost pusa in situatia asta, dar iti spun cum am facut sa evit.
Noi avem doar Minimax, Cartoon si Disney. Niciodata nu am lasat-o sa se uite pe Cartoon, i-am explicat ca sunt desene urate, cu batai si monstri si nu sunt pentru copii mici (dupa mine, n-ar trebui sa fie deloc!); daca a dat din greseala, ii schimbam imediat postul.
Pe Disney se uita cateodata la desene gen Clopotica/Mickey Mouse, dar asta cand se intampla sa vedem reclama si avem grija apoi toata saptamana sa nu-i pierdem.
In general, se uita la Minimax sau la laptop si am grija ce desene ii pun.
Ma mai intreaba daca exista monstri si alte oratanii...o iau in brate si ii spun ca nu exista decat in desene. Desenele alea cu monstri le-a facut un copil rau, asa cum am vazut scris pe scaune la metrou si doar copiii rai se uita la ele (sa nu ma intelegi gresit, macarie ).
Cat despre dinozauri, care ii plac atat de mult... au existat acum mult-mult timp...si au murit de batranete. N-a cerut alte explicatii.
Ce as face eu: as merge impreuna cu fetita la un magazin oarecare, sa luam un spray pentru vampiri si am da impreuna prin camera, pe sub pat, peste tot, sa nu mai ramana nimic din ei. Apoi plecam prin parc, alergam, obosim... La intoarcere, i-as explica mai bine, folosind o masca (desenata pe hartie), avand diverse personaje "Uite, acum sunt zana...acum nu mai sunt".
Desenati impreuna ingerasi care sa o protejeze cand doarme si lipiti-i pe pereti.
Incearcati sa stati cat mai mult cu ea, sa o iubiti si sa-i spuneti numai lucruri frumoase, pune-i desene fara violenta, spune-i povesti...
Si in ultima faza, aprinde putina tamaie, afuma camera si fetita si roaga-te. Tot "ritual anti-vampiri"...
A mea, visa cand si cand ca vin oamenii in verde si o iau... Mi-am dat repede seama ca ii zicea soacra-mea ca o da gunoierilor daca nu vrea sa manance. Am avut discutii separate cu amandoua si gata, oamenii in verde vin doar si ridica gunoiul, iar noi, daca ii intalnim pe strada, fugim de masina respectiva, ca miroaaaaseeeee...Cum sa ia nenii aia o fetita asa frumoasa si cu hainute curate, in masina aia?
blackgirl0 spune:
Sfat dat de soacra-mea in astfel de situatii: du copilul la biserica sa-l impartasesti!
Off topic: copilul meu este fascinat de gunoieri si masina de gunoi. Abia asteapta sa ducem gunoiul, sa vada el masina mare cu lumini si care scoate zgomotele specifice. Am si cautat o astfel de jucarie, dar nu am gasit.
O intrebare: ii este frica numai cand adoarme la ea in camera? Are TV la ea in camera? O idee mai drastica ar fi sa-i remodelati camera (in ideea ca vampirii sau extraterestrii sau ce-or fi ei nu-i vor mai recunoaste camera). O alta culoare pe pereti este extrem de ieftina si extrem de rapida, intr-un week-end ati terminat treaba. Alegeti cu ea ce anume isi doreste in camera, orice care-i face placere, o motivatie sa se reindragosteasca de camera ei. Si musai aruncat TV din camera (dc exista).
Eu am o alta ingrijorare: a primit de la ta'su o porcarie de jucarie (bakugan), nu-mi place deloc. Insa nu stiu din ce motiv copilului meu ii place. Ideea este ca m-am uitat un pic peste desenele animate respective, sunt oribile. Probabil ca la mama se uita si la desenele respective. Nu mi-a cerut sa se uite si acasa, insa nu vreau sa-l las deloc la ele. Barbat'miu mi-a spus ca mai are cativa bakugani de rezeva, vrea sa ii dea pe parcurs. El nu intelege deloc reticenta mea, spune ca sunt jucarii ca oricare altele. Mai, dar mie nu-mi plac, sunt groaznice. Imi dau mie cosmaruri!
CorinaDani spune:
macarie, scoate TOATE posturile de desene animate din grila de programe (de fapt, le poti bloca din telecomanda Tv-ului sau a decodorului; ii poti lasa duck tv, alea sunt desene pentru bebelusi, o sa se uite in lipsa de altceva sau va renunta singura).
faci asta in lipsa fetitei (o trimiti in parc cu tati sau poate cand doarme ea), iar cand intreaba unde sunt desenele, spui calma si senina ca s-a produs o defectiune la furnizorul de cablu si nu stii cand se va rezolva.
ii poti pune in schimb, daca ai dvd sau calculator, filme de animatie traduse, cu printese si alte chestii "soft".
mergi cu fetita la un magazin de jucarii sau la supermarket si cumpara figurine din acelea fosfosrescente (stelute, planete, ingerasi, etc.) pe care le veti lipi in "locurile strategice" astfel incat vor bloca accesul monstrilor. merge si faza cu "sprayul impotriva mosntrilor".
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Sfat dat de soacra-mea in astfel de situatii: du copilul la biserica sa-l impartasesti! |
Razi tu, razi, dar este un sfat foarte bun! Cine e mai aproape de Doamne-Doamne decat copiii?
Om fi noi mame moderne, dar stiu babele si preotii ce stiu...si cand sunt lucruri care implica biserica, eu nu zic nu, dimpotriva.
Scuze de off-topic!
blackgirl0 spune:
Raza, cand am dus copilul la biserica, m-am simtit eu mai impacata, nicidecum copilul! Impacata ca am facut-o si pe asta. Copilul meu nu a avut schimbari inainte/post botez, de gura sotului in apa de baie pana la 2 ani ii puneam copilului cateva picaturi de apa sfintita, tot el il inchina in fiecare seara. Nu comentez, sunt ideile lui si nu am spus nu. Eu nu sunt o persoana religioasa, nici sotul nu este (ajung eu mai des decat el intr-o biserica la rugaciune), dar soacra'mea l-a indoctrinat ca asa trebuie facut.
Zina spune:
Aceste cosmaruri pot sa tina pana la cateva saptamani, dar pana la urma vor trece, evident fara sa mai vada acele desene care au speriat-o. Poate are pavor nocturn, a avut si fiul meu si a tinut 2 saptamani. A fost oribil, noaptea, aproape la aceeasi ora, incepea sa planga in somn, cu ochii inchisi, pana cand tipa foarte tare. Incercam sa-l linistesc, sa-i vorbesc, de luat in brate nu vroia, nu a mers nimic. El nici nu constientiza, pentru ca era intr-un fel adormit. Pana cand intr-o noapte, cand l-am luat cu forta din pat, si l-am lipit de mine (el plangea foarte tare si se zbatea), dar in acel moment s-a linistit. Trebuie sa ai contact fizic cu ea, asa mi s-a explicat, sa o iei in brate, cu forta daca trebuie, sa o strangi la piept si sa o linistesti. Va trece...
In ceea ce priveste desenele, eu ii pun la tv doar ceea ce consider eu ca e frumos, el nu umbla cu telecomenzile, cand se termina desenul, inchid sau schimb cu altceva. La ce se uita el: Pufosii HA HA, Baby looney tunes, Garfield si cam atat. La posturile tv. In rest avem dvd-uri cu desene, cumparate si titrate in limba romana. Povesti frumoase.