Ultimul capitol!Fluturasi si floricele Mai-Iun(61)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neata mamici!
Fetelor am studiat serios problema cu secretia de laptic. Se pare ca in timpul noptii si in prima parte a zilei secretia de laptic e mai mare si apoi scade dupa pranz. Secretia de lapte este in legatura directa cu hormonul prolactina, iar ceaiul si pastilutele din plante actioneaza asupra prolactinei.
Dupa doua zile in care seara i-am dat completare cate 40-60 ml LP, aseara nu a mai fost nevoie, se pare puiul trece printr-un puseu de crestere, a inceput sa suga 90-140 ml la mese, pana acum sugea 70-100 ml, ziua suge tot la cate 3 ore, dar noaptea dupa masa de la 8-9 seara doarme pana la 2. Cred ca si secretia mea de laptic a crescut zilele acestea; pe langa ceaiul de lactatie de ieri iau si niste buline pt stimularea lactatiei tot din plante.
Virgi i-am schimbat biletul mamei si pleaca cu o luna inainte, pe 27 iulie, in loc de 24 august.
Eu eram cu problemele cu posteriorul, dupa nastere am fost suspecta de prolaps rectal, dar se pare ca pana la urma am doar niste hemoroizi interni, care din cauza sarcinii si nasterii mai ales s-au marit si exteriorizat. Acum si-au revenit la dimensiunile normale si nu ma mai deranjeaza decat rar daca mananc chestii care ii deranjeaza. Ce ma ingrijoreaza este ca bunica a fost diagnosticata cu cancer rectal, deci ar trebui sa ma verific si eu f bine si sa am grija toata viata de problemele cu ...posteriorul.
Fetelor mi-a facut placere sa va am pe toate alaturi in aceasta frumoasa odisee a sarcinii si abia astept sa impartasim bucuriile progreselor puiutilor nostri intr-un nou format la Primele 365 de zile din viata unui bebe.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Stiam eu ca neuronul meu obosit a uitat ceva. Voiam sa va intreb daca a dat cineva picaturi probiotice de la BioGaia la bebelus, eu am luat ieri pentru ca de vreo saptamana puiul e chinuit mai tare de burtica.
Ceea ce nu stiu e daca ii pot da la aceeasi masa si probioticul si Sab Simplex???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enona3006 spune:

Buna dimineata mamici,

Elly mesajul pentru piersicute e tare frumos, se pare ca le-a placut si lor.

Anitta m-ai facut sa ma gandesc serios la concediu. Si noi vrem pe undeva pe la munte dar n-am hotarat inca pe unde. Cu caldurile astea cred ca toate ne gandim la plecat la racoare.

Felicity felicitari pentru micul crestin.

Virgi si eu am fost asa cum zici tu, de udam toate hainele, dar acuma s-a reglat, doar noaptea mai patesc sa ud camasa de noapte. Tampoane de san am folosit destul de putin ca uitam de ele, sau cat eram acasa nu-mi puneam sutien, asa ca n-aveam cum sa le "lipesc".

Bebele nostru inca si-a pastrat programul de care va ziceam, deja e o saptamana de cand are program 11- 8 de somn, dar nu mai zic mai mult ca nu vreau sa va fac in ciuda. Oricum ziua e extrem de activ, doarme doar 2 ore la pranz, si mai fura cate un sfert de ora dupa amiaza sau la plimbare, in rest cu ochii mari si dand din manute si picioare si mancat inca la doua ore (se poate sa fie si sete, nu doar foame, dar ma conformez). Jucariile il fascineaza din ce in ce mai mult; i le-am pus la nivelul mainilor lui si le zdrangane fericit in legea lui, ca sa am eu timp sa va citesc

Reversul medaliei este ca mi-a venit menstruatia. Dupa ce ca au durat lohiile de ma saturasem (vre-o 7 saptamani), ieri mi-a fost destul de rau si nu stiam de ce, ca aseara sa fiu nevoita sa revin la absorbante. Am simptome de menstruatie, dar nu prea agresive, asa ca nu poate decat asta sa fie, sa vedem ce o mai fi zilele astea.

Ma duc sa pap ceva rapid.
O zi racoroasa va doresc.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Anitta eu cu tarata de grau il spal de cand l-am adus acasa si nu am probleme.La inceput am pus in saculet apoi am vazut ca nu prea isi lasa zeama si am fiert tarat intr-un imbric si apoi am strecurat .E fffff buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Hello, ce fac mamicile?

Noi suntem cam morocanosi ca am schimbat lapticul si ne doare un pic burtica.
Am luat si eu Linex Baby si ii dau si parca e mai linistit de aseara de cand am inceput sa-i pun in laptic.

Voiam sa va intreb de primul vaccin, cel facut in maternitate, la manutza stanga.
Pe la 1 luna i-a copt si s-a spart, si aproape se vindecase. Zilele trecute am vazut ca iar i s-a inflamat si are puroi acolo, i s-a spart ieri un pic din el dar mai are.
E normal asa? E rosu si umflat vaccinul si se vede ca mai are coptura in el.
Stiam ca e normal sa coaca, dar nu stiam ca de mai multe ori.
Medicul de fam zice ca pana la 6 luni e normal sa mai coaca. Eu nu stiam asa, iar la pediatru ajungem peste 2 sapt, cand face Boom 3 luni.

O sa ma apuc sa fac eu primul capitol la "Primele 365 de zile din viata unei comori". Ce frumos suna!

Va pupacim! Sa aveti o zi racoroaaaaasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Bine v-am regasit!Am reusit sa va ajung si eu din urma cu cititul desi nu-s asa multe pagini insa timpul liber parca a intrat la apa. Eu nu ma mai satur de somn,parca-s nedormita mereu.

Anitta, tare neplacuta treaba cu infectia la operatie,nu stiu cum ai putut ramine asa calma,bine ca a trecut aproape. Ma intrebai acum citeva zile de iritatia la mameloane,e la fel,n am rezolvat problema.Se pare ca asta micu' nu se conecteaza bine,oricit incerc eu … el isi trage gura asa cum ii convine.O fi defect de fabricatie? Sau startul a fost gresit?nu stiu. Off,si are niste gaze uneori,asa se agita saracutul si se pare ca atunci cind sta cu sinul in gura se mai calmeaza insa pe mine ma cam distruge,incerc pe cit pot sa scurtez momentele astea.Ne cam chinuim amindoi cu mincatul,ca-i dau si lapte praf,n am reusit sa scap de el pt ca nu se satura doar de la mine.L-as pune mai mult la sin sa stimuleze secretia dar nu pot ca doare.Si uite asa e un cerc vicios.In schimb ma mai distrez cu minunatiile pe care le face,gen pipi peste tot cind il schimb uneori.Intr-o ocazie,in timp ce-l schimbam, s-a dus pipi nu stiu cum exact pe fatza lui.S-a speriat si el si eu

Cryssa,pina la ce virsta ti au zis ca nu e bine sa zbori cu bebe?ca si eu planuiesc un zbor …

Onuta,aoleu,mai e cineva in parc la 6 juma?Si al meu ar sta numai afara,doarme dus la aer iar cind intra in casa parca-l pui in tepi. Ce e butnelul la buric? Ce bine cu regimul, si eu in sarcina mincam f sanatos,acum m am prostit de tot,in sensul ca nici nu prea mai maninc, s a dus pofta.

Ylari,sper sa treaca singerarea si sa te simti mai bine si sa puteti iesi afara,conteaza f mult o plimbare.

Virgi,intreb si eu …de ce o doare burta pe fetita ta de la dulciuri?maninca prea multe?

Oh,ce frumos vorbiti voi de concedii.Eu din pacate doar visez pt ca mi ar fi greu cu bb asa mic sa plec undeva mai multe zile.Mai mult m as stresa sa schimb mediul.
Ma gindesc si eu in urma ce repede mi se pare acum ca au trecut 9 luni de sarcina desi mi-a fost f greu cu toate complicatiile si desi imi doream sa treaca mai repede.Dar nu le regret,nu mi-e dor. E mult mai frumos acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Aici sunt, Virginia, citesc si astept noul capitol. Prea multe noutati nu am si de asta am stat cumintica .
Eu folosesc tampoane pt sani la greu, lactatia inca nu e reglata si cuuuuurg sanii incontinuu. Bebe nu reuseste sa goleasca un san nici daca suge o ora, si daca nu sunt atenta il stropesc in ochi, pe cap ...( tzasnesc sanii mei ca un furtun de udat florile).
Anitta, noi am cumparat AC din Dedeman, 1100lei, de 1200btu( sper ca am scris corect). Are inclus si kit-ul de instalare- adica doar piesele, si a fost montat de Cezar si tata.Noi suntem f multumiti, mai ales EDy si Shoshonika. Noi am ales sa il montam in sufragerie, insa raceste temperatura si in dormitor pt ca avem apartamentul semidecomandat. De asemeni, de cate ori plecam de acasa, il lasam pornit si cand ne intoarcem e asa de bine si racoareeeeee.
Edy e bine, creste, are 5 kg. A avut o tentativa de colici ce a durat cateva zile insa acum a revenit la copilasul cuminte ce uimeste lumea( multi se mira ca adoarme singur). E putin smecher si alintat, nu da drumul la tzitzi nici macar prin somn si gangureste muuult. Inca sta cu putza goala, rade mereu si am observat ca elimina gazele sau scaunul imediat cum ii dau pampersul jos. Parintii mei sunt tare mandri de el, acum il scot la plimbare seara si il lauda pt fiecare mutrita.
Azi am fost cu Shoshonika la tuns, e si ea mai vesela acum. In continuare e paznicul copilului, daca spui ca e al tau bebe te corecteaza imediat( cu blandete bineinteles).
Vaccinul il vom face pe 31 iulie, cel din spital a copt, acum se vindeca.
Va pup pe toate si va doresc multa rabdare si racoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

gyan, cand se mufeaza bebita, cum are gurita? trebuie sa fie ca un peste, cu buzele deschise spre exterior, in special buza de jos trebuie sa fie in afara (partea dinspre dinti) trebuie sa fie afara. daca nu este, cu un deget, o aranjezi tu. asa m-au invatat pe mine in spital. am avut o zi cu un consultant de lactatie de mi-au facut capul varza. eu in lacrimi de durere, tipa insista. bine, as fi insistat si eu, dar eu vroiam atunci mameloane de silicon.

noi peste cateva saptamani plecam cu avionul - primul zbor o sa fie cu schimbat de avion, in total vreo 5 ore, iar peste inca o zi, zbor direct de 5 ore. eu i-am zis pediatrului de zbor ca am vrea in vacanta dupa vaccinul de 2 luni, nu mi-a spus ca ar fi o interdictie. din ce am citit pe net, e bine ca la decolare/aterizare, cand se depresurizeaza cabina rapid, copilul sa suga (fie biberon, fie tzatza), ca sa se egalizele presiunea interna din urechea lui bebe cu presiunea mediului. la fel cum e si cu noi - fie cascam, fie mancam guma de mestecat. altfel, cred ca o sa fie greu sa ne caram cu tot ce trebuie, dar nu imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

elena_gd, interesante lucruri despre laptic. M-ai facut sa iau si eu cartea sa citesc (cea scrisa de o moasa renumita).

Pe mine ma intereseaza f mult subiectul mancare si daca ar trebui golit 1 san sau pus bebe egal la amandoi sanii.
Ce mi s-a parut interesant din ce am citit e ca cartofii (nu si cei noi) si morcovii condimentati eventual cu chimen si semin#355;e de fenicul fac foarte bine bebelui la gaze/burtica.
Mai citesc si scriu si aici.
Stiti ceva de laptele de soia si de orez? Am renuntat la laptele normal, beau doar fara lactoza, de soia si de cereale.
Dar de mango, e ok sau nu? Stiu ca si bananale "e bune", sper sa nu descopar altceva :))

gyan mi-au zis ca pana pe la jumatate de an (parca asa, il mai intreb pe sot azi, ca eu eram cam ametita pe atunci :)) ) nu e ok sa zbori. Dar am vazut ca sunt fete care au zburat sau planuiesc sa zboare. Acum, eu nu pera as risca, desi e tare greu fara avion.
Maine am vizita la pediatrul copilului, am auzit ca e un pediatru bun, si mai intreb o data.
gyan, pt durerile mamaloanelor incearca lanolina pura. E indicata, nu face rau bebelui si mai calmeaza durerile. La inceput eu dadeam pe mamalon si sfarc dupa fiecare alaptat. Acum dau cand simt ca bebe a cam tras de tzitzi. Nu necesita spalare cand alaptezi urmatoarea data (e ok daca mai ai urme de lanolina), asa mameloanele sunt mai moi si e mai ok pt tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:


Shosho mor de poza ta de la avatar! Initial am crezut ca sunt doi bebei. E o scumpica Shoshonika, iar bb e adorabil. Cum stau ei amandoi ca doi fratiori.



Mergi la inceput