Cum ne educam copiii!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Trecand peste latura politica, pe care n-am negat-o, ca doar am deschis subiectul aici, si nu la topicurile despre copii, se pune intrebarea la modul cel mai serios cu putinta: oare n-ar fi mai bine sa ii invat de mici cum sa razbata in jungla din Romania!?

Cand ii educi trebuie sa ai in vedere ambele fete ale medaliei.
Se stie ca hotii mici sunt condamnati, si ca numai in echipa si la hotii de amploare pot sa aiba o oarecare protectie, dar protectia respectiva nu este sigura. "Sistemul" si "echipa" te pot constrange sa risti si la nevoie pentru a salva "gasca", sau cand devine indezirabil, pot sa sacrifice orice membru.
Cand ai vulnerabilitati, cand esti santajabil(a) ti-ai pierdut libertatea de a face ce doresti.
Crezi ca Monica Columbeanu a fost o fericita langa Irinel?
Probabil era ca o "pasarica" intr-o colivia aurita, cm sunt multe din cele casatorite cu arabi.

In concluzie este de ales intre libertate si liniste sufleteasca, sau o bunastare nesigura.
Lumea occidentala merge pe ideea de stabilitate, de siguranta.
Omul are printre prioritatile fundamentale securitatea. Vezi piramida lui Maslow.
In faza asta tu alegi pentru ei ce fel de oameni ai vrea sa fie.
Ei sunt prea mici sa evalueze cele doua variante.

Si ei au avantjul ca pot sa aleaga alta tara, avantaj pe care parintii nostrii nu l-au avut, si tot nu au facut rabat de la compromisuri majore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Citat:
Si ei au avantjul ca pot sa aleaga alta tara, avantaj pe care parintii nostrii nu l-au avut, si tot nu au facut rabat de la compromisuri majore.

Eu asta as vrea sa o invat, ca in alte zari se poate trai normal si ca trebuie sa se pregateasca pentru traiul acolo, nu aici. Evident, alegerea ultima va fi a ei, eu insa mi-am pierdut speranta ca daca ramane aici va putea trai intr-o tara cu norme morale sanatoase.

P.S. Daca as proceda la locul de joaca precum in DE, ce rosii mi-as lua - egoism, zgarcenie, la-la-la...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Citat:
citat din mesajul lui nadaflorilor

cineva a zis o vorba mare: cine uita nu merita

dap, foarte adevarata. am observat si eu la unele persoane ca amintirile de acum trei ani le-au sters total pe cele de acum 10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Si inca ceva, daca tot suntem la capitolul sensibilizarii audientei prin apelul la conceptul de educare a copiilor.

Va mai aduceti aminte ce valuri de furie a starnit discursul (chiar si-aici pe forum):

"In orice caz, in ultima vreme am observat ca Romania nu mai are femei, are mamici. Si nu mai are copii, are bebelusi. Toata tara asta a devenit o tara de mamicute si bebelusi" - a spus Traian Basescu, intr-un interviu acordat televiziunii publice."

Da, n-am ce spune, presendintele tarii are un respect iesit din comun pentru mame... "mamicute", asa cum le numeste el peiorativ.

Dar ce sa-i faci, memoria colectiva e scurta....

O fi Basescu marlan si prost si slobod la gura, de acord. Dar USL-ul care a promis ca are grija de mame si o sa dea la loc indemnizatiile, a mintit? A mintit, iti spun eu, ca a uitat de mame inca de atunci. Asa ca ...

"Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alecsia
O fi Basescu marlan si prost si slobod la gura, de acord.

Citat:
Si ce ar trebui sa faca, sa se ia la bataie cu ei? E mult prea domn.

Si tu vrei ca lumea sa te considere partener viabil de discutie??

Sa ne anunti si pe noi (pt Marius - e pluralul generic) cand te "hotarasti"....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Doamna, reciteste contextul si apoi mai vorbim. Ti-au mai zis si altii ca n-ai inteles nimic.

Tu poti sa ma ignori, nu-i nici o suparare.

"Deschide cartea ca sa inveti ce au gandit altii; inchide cartea ca sa gandesti tu insuti ... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:

Doamna, reciteste contextul si apoi mai vorbim. Ti-au mai zis si altii ca n-ai inteles nimic.

Tu poti sa ma ignori, nu-i nici o suparare.

E o mare arta sa stii cand sa nu te adancesti in penibil... din pacate nu o stapanesti.
Asta e.

Mergi la inceput