Bobocei de sept-oct 2012 (19)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bya_me spune:

Elfica ai fost o draguta: de unde ai plecat si unde ai ajuns
Sa stii ca nu esti singura miniona care a nascut cu cezariana... ingros si eu randurile fetelor cu cezariana...acum nu stiu daca am luptat destul sau nu ca sa nasc natural, dar doctorul m-a asigurat ca nu as fii putut sa nasc natural. Eu am incredere in el, dar parca o urma de indoiala exista ...
La mine a fost asa: cred ca pe la ora 12 noaptea mi s-au fisurat membranele (in sensul ca mie nu mi s-au rupt, nu a fost un val de apa care sa curga, a fost doar asa ca si cum as fii scapat putin pe mine si atat) si pe la ora 2 am inceput sa simt contractii usoare, pe la ora 4:30 am ajuns la spital. Acolo m-au controlat si au zis ca am dilatatie 4 asta in contextul in care aveam deja contractii la 7 minute. Pe la ora 7 a venit si doctorul meu si m-au controlat din nou si aveam dilatatie 4 si contractii la 3 minute care erau deja dureroase tare. Mi-au introdus acul de epidurala dar fara anestezic deorece ziceau ca ei fac epidurala cand se ajunge la dilatatie 5-6. Pe la ora 9 au vazut ca eu tot nu ma dilat desi contractiile erau la 2-3minute si tinea cam un minut fiecare, au hotarat sa-mi rupa ei membranele. Cand mi-au rupt membranele si a curs lichidul s-a observat ca era de culoare verzuie. Mi-au zis ca este asa din cauza ca bebele eliminase deja meconiul inauntru si putea sa fie nasol din cauza ca il inghitea si putea sa i se infunde caile respiratorii. Cu toate astea am mai asteptat o ora, cu contractii regulate la 1 minut si care tineau si cate doua minute foarte dureroase, timp in care am ajuns la dilatie 5...Dar m-au bagat in cezariana, au zis ca e prea periculos sa mai asteptam sa ma dilat, ca in ritmul asta mai dureaza mult si bine.
Si cam asa a fost si la ora 11:15 s-a nascut fetita noastra cu un scor de Apgar de 8/9. Dar din cauza contractiilor ineficiente (desi aveam contractii eu nu ma dilatam) fetita a tot dat cu caputul de bazin si a facut un hematom la cap, in varful capului. Hematomul s-a absorbit intr-o luna si nu au fost probleme doar ca noi ne-am speriat tare cand am vazut ca fata noastra are ditamai hematomul la caput... Dar totul a fost bine pana la urma
Oricum la sarcina aceasta mai mult ca sigur ca voi naste tot cu cezariana, eu as vrea totusi sa astept pana intru in travaliu in mod natural nu sa fac cezariana programata dar nu cred ca doctorul meu o sa fie de acord cu asta... asa ca vom vedea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Salut fetele

Ca vb de cezariana,si eu tot asa o sa nasc pt ca am placenta previa.eu sincer ma cam tem de cezariana,dar incerc sa nu ma gandesc si sa ma bucur de bebe in burtica ca asa repede trece timpul si in 2 luni si ceva o sa fiu cu el in brate

Si eu sunt miniona,am 1,53.sora-mea si nasa-mea sunt si mai si,1,40 au

Sa aveti o zii faina,usoara si placuta

Paulafericita 28+ cu Roland

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

salutare fetele
adina spor la zugravit si sa termine repede cine se ocupa ca se ne mai delectezi cu randurile tale
lalu si mie mi se umfla mainile si picioarele de vreo 2-3 sapt, dar am perioade, fie stau mai mult, fie e prea cald afara, sau de la efort mai maricel, sarea ca eu nu pot manca fara oleaca de sare
ziceau fetele k ,ai trece daca stai cu picioarele putin ridicate cand te odihnesti si seara knd te bagi la somn, daca iti bagi picioarele in apa cu bicarbonat, sau un dus rece la picioare nu prea lung si mai era ceva dar am uitat poate mai completeaza fetele, si bea cat mai multa apa
spor la munk lulutza sa treaca sapt asta cat se poate de repede, interesanta sedintza ai avut si chiar pare super relaxanta, astia in anglia nu fac asa ceva din pacate nu am citit nimic de genul pe unde m-am mai informat, dar speram sa ne descurcam si fara
stella nici eu nu stiu cum e bebelina mea k simt miscari peste tot sus si jos, stanga dreapta, asa ca nu mai stiu unde si cum e pozitionata, dar au ei timp sa se intoarca pt a iesi cum trebe
elfica nu esti o exceptie asa a fost sa fie si bazin mic pot avea si cele de 1.80 nu e ceva batut in cuie, bine ca ai nascut ok si bebe a fost si e bine, asta conteaza acum
si mie imi e frica de cezariana si de ace si cutite mor cand vad spitale in general si eu am 162 si sunt cam plinutza acum 77kg, dar sper si ma rog zi de zi sa fie totul ok si sa nasc asa cum e mai bine si pt mine si pt fata.
si o zi frumoasa

28+ Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalu85 spune:

Multumesc pt sfaturi
Am uitat sa va spun ca la mare ma intepat o albina in degetul mic de la mana m-am speriat asa rau...am sunat dr. si mi-a zis sa iau repede un claritin sau ceva de alergii si noroc, ca aveam....am tinut degetul strans pana sa invinetit ca sa nu treaca veninul mai departe...acum il am putin umflat si am avut un punct de puroi acolo unde ma intepat

lalu85 33+ cu

Mergi la inceput

Elfica, ce printesa frumoasa este o dragalasa sa va traiasca

lalu85 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Salutare fetelor dupa o saptamana de vacanta la mare! A fost superb, cu exceptia drumului care a fost exagerat de lung. Aaaa! Si cu inca o exceptie! sa va povestesc ce-am patit cu sotul meu! In prima seara iesim la plimbare pe plaja, ne asezam pe sezlong si privim marea. La un moment dat, sotul meu se plange de mancarimi in cap, apoi pe gat, pe spate, ma uit la el si=l vad plin de bubite. Incep sa-i apara tot mai multe, i se umfla ochii, urechile, zic clar, o reactie de alergie. De frica sa nu fie o reactie anafilactica sun la 112, vine salvarea si-i zice ca trebuie sa-i faca un hidrocortizon intravenos. Atunci incepe sotul meu sa se sperie, ca nu vrea injectie, ca lui ii trece bla bla. Dar, pana sa se dumireasca el, acul era deja in vena lui. Si ce credeti ca face al meu iubit?!? Lesina!!! Nici nu l-au trezit din lesin pana nu i-au terminat injectia. Discutasem si inainte cu el sa vina si el sa stea cu mine la nastere (stiam de la Elfica ca se poate), mai ales ca fac cezariana, si el tot spunea ca nu poate ca va lesina acolo daca vede sange; acuma m-am convins ca doar m-as stresa mai tare sa asiste si el si sa lesine pe-acolo :))))

Elfica, acuma c-ai adus vorba, intr-adevar am intrebat la un moment dat ceva, dar iti spun sincer ca nici eu nu mai stiu ce :))).

Lalu, Daniela, si mie mi se umfla picioarele de cand cu caldurile astea, mai ales daca stau mult in picioare sau mult timp in aceeasi pozitie (dupa drumul de 9 ore cu masina de la mare aveam niste picioare umflate...). Singurul remediu ce-l aplic eu e ca stau cu picioarele pe o perna cand stau in pat si beau multa apa. Stiam si eu de faza cu sarea, dar....mie-mi place putina sare in mancare.

Adina, spor la zugravit. Si noi acuma facem camera lui bebe si baia de sus (in sensul ca n-aveau nici pereti camerele respective) si stiu cum e. Chiar daca nu pun mana, tot trebuie sa fac mai multa papica si pentru muncitori (2), spalat vase si putina curatenie cum aduc si jos mizeria. Doar ca tu sper ca nu faci nici aceste lucruri, avand in vedere situatia ta.

Madaiulia
, nu stiu dac-ai scris si pe forum sau doar pe facebook despre situatia ta (sunt mai uituca, nu mai stiu in care loc am citit) - asteptam vesti de la tine si doamne ajuta sa fie totul bine!
Corina, multa sanatate si tie si la multi ani fericiti impreuna cu sotul tau!

Imi cer scuze dac-am mai uitat cate ceva, am citit aproape un capitol intreg si cam asta e tot ce-am retinut!

Noi am fost azi sa-l vedem pe bebe, e bine, la 25 saptamani si 5 zile are 860 grame si corespunde varstei lui. Mi-a zis medicul ca mi s-a scurtat putin colul, are 2 cm, dar sa nu-mi fac probleme ca e inchis. Doar sa nu fac efort prea mare. A fost prima data cand bebe a dormit tot timpul ecografiei. Cred ca-l afecteaza si pe el caldura asta.

Mi-am amintit! Ca tot ati vorbit despre nasteri si dimensiunile bazinului, azi i-am spus medicului ca vreau cezariana. Stiu ca e mai bine sa nasc natural, dar eu chiar nu vreau sa simt durere. Vroiam sa va intreb pe mamicile care ati facut deja, ce anestezie e mai buna? Rahianestezia sau epidurala?

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mlhaela spune:

Da, si bebe meu inca nu s-a pozitionat cu capul in jos, sta vertical cu caputul in partea mea dreapta, la fel ca si la ultima vizita. Asta inseamna ca el de-atunci nu si-a mai modificat pozitia sau ca asta e pozitia lui preferata? Medicul mi-a spus ca doar dupa 28 de saptamani va incepe sa se pozitioneze cu capul in jos.

Mergi la inceput

mihaela, imi pare rau pt patania cu sotul tau iar la faza cu nasterea mai bine sa nu participe ca poate face vreo boacana si pe acolo
Eu stiu ca este diferenta intre epidurala si rahie prin faptul ca se introduce substanta in locuri diferite si automat efectul este diferit...adik epidurala este ceva mai usoara decat rahia, in sensul ca efectele negatve pot fi mai putine.

lalu85 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna gravidute

Am ajuns si eu de la cursuri si va scriu repede, pana nu uit, ce-am aflat util

S-a vorbit putin despre dimensiunile bazinului la nastere. S-a spus ca nu exista analize, masuratori pe care le putem face inainte. De regula, se afla la cald, in timpul travaliului, cand bebele incepe sa coboare, daca bazinul va acomoda sau nu coborarea.

Fetelor care aveti colul mic, chiar daca asta a fost o sursa de stres pe parcursul sarcinii, sa stiti ca veti naste natural mai repede si cu dureri de mai mica intensitate decat o femeie care a avut colul lung toata sarcina. Asta pentru ca colul se dilata mai repede si este mai matur decat altele si mai maleabil... Va zic cu cuvintele mele, sper sa ma intelegeti

S-a mai spus ca o nastere prematura e mai dureroasa decat una la termen, chiar daca bebele e mai mic tocmai din cauza colului care nu s-a maturizat suficient. Ni s-a explicat ca un col matur e copt, adica mai moale, mai flexibil, iar el ajunge asa in timp, cand sarcina a ajuns la termen. Chiar si atunci difera de la femeie la femeie. De asta unele travalii dureaza 5 ore si altele 24...

Ni s-a mai spus, atunci cand avem contractii sa nu dam fuga la spital, ca ne stresam inutil. Intai sa facem un dus cald, sa luam in no-spa, iar daca contractiile nu dispar, ci sunt perioadice, sa mergem la spital. Cica daca spitalul e aproape putem sa venim cand contractiile se succed la 5-10 min.

Despre bagajul de maternitate, ca acte trebuie sa avem si bilet de trimitere de la medicul de fam (care are valabilitate 30 de zile), certificatul de casatorie si buletinul sotului, in plus fata de ce am zis in mesajul trecut Cel putin asta cer cei de la Filantropia.

Asaaa, iar bagajul de bebe tre sa contina:

scutece de dimesiuni newborn
pudra
ulei de corp
servetele umede
crema pt funduletul copilului pe baza de zinc, impotriva eritemului fesier
sampon pt nou nascuti
doua prosoape
biberon
tetine
ceai impotriva colicilor
hainute din bumbac (chiar daca ele sunt nou noute trebuie spalate si calcate)
cosulet sau landou pentru plecare din spital

Lista asta e dintr-o brosura a unei clinici de celule stem.

Cam asta ar fi.

fericita 30+ cu

Mergi la inceput

Neata burtici
Aseara am cautat pe net diverse chestii legate de nastere si am dat la un moment dat peste niste filmulete cu nasteri in direct...si bineinteles ca m-am uitat si acum imi este o asa frica cand am vazut cum decurge treaba m-am ingalbenit toata si am inceput sa plang ce ma fac? imi este frica rauu....

lalu85 33+ cu

Mergi la inceput