sos caramel
Raspunsuri - Pagina 2
eunice78 spune:
Gabriela, e ceva..paranormal cu sosul tau scuze.
Eu pun mai putin unt, nu iau oala de pe foc cand pun untul. Si nici nu tin smanatana la cald inainte sa o adaug.Totusi, nu pricep de ce ti se branzeste, nu mi s-a intamplat niciodata. Ce fel de unt folosesti? Poate are untul prea multa apa, e posibil. Incearca sa iei un unt cat mai gras, habar nu am ce as putea sa iti mai spun.
gabriela_tutuianu spune:
cred ca e ceva paranormal . asta pentru ca-mi place asa de mult ...
am incercat cu lapte - nu mi-a iesit , am incercat doar cu unt - nu mi-a iesit , am incercat cu unt + smantana si am incercat de mai multe ori - am zis ca voi deveni experta cu timpul - si asa si este : sunt experta in caramel branzit .
poate e din cauza ca folosesc smantana de gatit si cum spui si tu poate are prea multa apa .
eunice78 spune:
Nu, ca si eu tot smantana de gatit folosesc. Unt eu iau Covalact, de obicei. Poate il fierbi prea mult. Oricum sunt curioasa ce spun si celelalte fete.
gabriela_tutuianu spune:
pui tot untul sau pui cate putin si amesteci ?
eu il pun pe tot si imediat se topeste si se separa de zahar . aici cred ca e problema .
eunice78 spune:
Da, il pun tot. Evident se topeste imediat si la inceput se separa oarecum. Dar amestec pana se omogenizeaza totul si apoi pun smantana.
nurse4mybaby spune:
poate sa fie si tigaia/cratita de vina pentru branzirea sosului...zic si eu
mie imi iese bine intr-o anumita tigaie teflon,folosesc unt 80%grasime si smantana ladorna cutia rosie mica..eu ridic tigaia de pe foc cand s-a caramelizat zaharul si pun untul din ochi cam 1/3 din pachet,apoi smantana,revin la foc mic...
maria_alexia spune:
eu fac sos caramel la mancarea de gutui - se pune? reteta e total alta decat ce povestiti, de asta intreb...
sting zaharul ars cu apa - pana se transforma in sirop. separat desfac faina in apa rece si adaug - ca la budinca. pun si un praf de sare, eventual ceva unt (daca nu am gutuile deja calite in ulei, caz in care doar torn sosul peste).
nu are ce sa se taie, smantana nici gand sa adaug.
alta solutie o vad sa-l prepari ca pe un bechamel, doar sa adaugi si zaharul ars stins cu lapte in compozitie.
am citit mai cu atentie, cred ca e un sos caramel ca o crema pentru prajituri...
cred ca smantana e de vina, metoda ei de fermentare - alege una pasteurizata. am observat ca laptele UHT nu branzeste oricat l-ai chinui
gabriela_tutuianu spune:
se poate sa fie de la unt . eu folosesc din cel mai slab . intotdeauna . o sa aleg unul gras data viitoare . iam , iam , abia astept .