Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Da, acum discutam despre metodele si practicil gresite ale lui msl de a creste copii.
Nu va mai dati cu parerea aiurea in tramvai.
Msl a spus clar ca nu si-a permis niciun fel de terapie, si nu a fost deloc mandra de acest lucru, si nici fericita nu parea.
Cate dintre voi au copii cu special needs, care tipa, urla, musca, urineaza pe ei, nu pot comunica, nu-si pot gestiona furia etc etc.... si ajung sa isi faca rau singuri sau chiar sa-i raneasca e cei din jur???
Multe dintre voi intra in panica la cea mai mica iesire nervoasa a copilului si vin sa se planga aici, "mvaaaaiiiii, uite ce tantrumuri face copilul meuuuuu"!!!
Special needs nu inseamna raceli repetate, gripe si/sau chestii digestive. E ceva cu care copilul va trai toata viata, impreuna cu parintele (pana ce parintele pleaca pe lumea cealalta). Stiti voi ce inseamna sa fii sau sa reusesti sa ajungi FUNCTIONAL? Sa enumar aici? Mai bine nu...
De ce va legati de o exprimare mai putin pe placul vostru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Si ti se pare ca fetita Selenei se potriveste descrierii, ca despre asta era subiectul?...Adica s-a vrut a se "baga o boaba de fasole in nas" Selenei, adica:"ai grija, e cu nevoi speciale"? Din cate am tot citit eu de-a lungul timpului fetita Selenei a vorbit precoce, scotea perle de la varsta frageda, comunica, a invatat rapid sa stea pe olita etc. Nu e cazul sa o trimitem la terapie sau "spalat pe creieri".

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

cum sa spun eu sa fie cat mai pacifist si convingator... mesajul fetii nu suna bine. dar: diferenta intre ea si selene, de ex, este una de sustinere. Selene are o familie, are greutati financiare dar le mai si depaseste, lucreaza de acasa, are o bunica ce iubeste copilul si o ajuta. E toata ziua pe forum si primeste sfaturi de la toata lumea, mai bland sau mai aspru. in plus, e in RO, nu in tara lui southpark, deci are toate cartile in mana pentru a reusi sa corecteze situatia de acasa. Go selene!

msl traieste la capatul lumii, daca am inteles eu bine din alte mesaje ale ei e intr-o casnicie abuziva din care nu are sanse sa scape prea curand - sorry msl daca confund atrage-mi atentia si rectific - nu are bani, nu se poate intoarce acasa, nu are ajutor din partea familiei sotului ci dimpotriva. E singura.

Poate copilul ei nu e autist, ma gandesc eu, ca altfel numai gradinita nu rezolva mare lucru. Poate e. Insa locuieste peste ocean unde solutia rapida oficiala pt un copil mai dificil (nu comentez motivele) este un diagnostic din domeniul tulburarilor psi, un pumn de medicamente in timp ce accesul la healthcare real e scump si indelungat in timp.

Peste toate astea, un copil care urla tipa si plange non stop in casa poate trezi oricand ingrijorarea vecinilor bine-intentionati care sa sune protectia copilului si bye-bye copil, daca e ca aici. Noi am fost preveniti sa avem mare grija cu copiii fiindca in Ca intai ii iau si apoi investigheaza.

Nu va imaginati ce stres e asta. Noi avem o baza comuna toti: suntem crescuti in ro si intr-un spirit mai liberal, oriunde traim acum. Insa SUA si CA sunt cam... big brother. Nu stiu cum privesc alte mame de pe aici problema asta, insa eu avand 2 copii care s-au adaptat greu la tara noua, galagiosi, plangaciosi, urlaciosi si mereu plini de vanatai de exploratori ce sunt tremur de multe ori cand fuge cel mic in mijlocul parcului plangand si tipand din rasputeri - mom/ dad hurt me.... or hurt my feelings :D

pentru ca i-am prins mana in aer sa oprim pocnirea fraterna....
sau pt ca tac-su, jucandu-se, l-a prins stramb, sau i-a zburat mingea in fata sau mai stiu eu ce. ca de dat in el, n-am dat niciodata si cea mai groaznica pedeapsa ramane time-outul din an in veac.

referitor la spalarea pe creier, de unde credeti ca a invatat cel mic al meu sa fuga urland ca e tratat rau? cel mare macar mai discerne ca e mai mare si intelege altfel unele lucruri, insa la cel mic ... pana una alta de 1-0 pt sistem. MA credeti ca am mers cu subsemnatul la scoala cand a cazut de pe bicicleta si degeaba avea casca, fiindca a luat o fata in plin in asfalt si obrajorii lui erau toti o vanataie...

Asa ca din punctul meu de vedere MSL a gasit o solutie, a aplicat-o, a iesit din zona de pericol imediat si a spus aceste lucruri pe sleau cu cuvinte putine si dure, fara sa-si impacheteze alegereile in roz. Bravo ei ca a gasit-o si pe asta si ca n-a abdicat pur si simplu. Eu cred ca in conditiile date e o mama buna si face tot ceea ce poate pt fata ei. Ca nu-i permite tot timpul desert... e perfect logic. Daca mananca in stil american, mancarea e dulce. Mai dai copilului si desert fara limita si nu-ti permiti sa-l duci la sporturi - uite-asa ajunge in timp obez. iar ti-l iau child protective services, ca nu ai bine grija de el. Sau in caz de divort risti sa pierzi custodia, nu esti parinte bun fiindca nu-i functional copilul.

realitatile sunt foarte diferite intre cele 2 continente... o fi oceanul de vina :D si fiecare se adapteaza mediului pana la urma. Dar nu mi se pare corect ca din confortul moral european (ca diferenta e de la cer la pamant in cateva aspecte esentiale) sa judecam, prin prisma unei libertati pe care altii nu o au, alegerile facute intr-um mediu extrem de restrictiv. Si aici ma refer la situatie in ansamblu, familie si societate.

Cuvintele sunt harta mintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aqai spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Si ti se pare ca fetita Selenei se potriveste descrierii, ca despre asta era subiectul?...Adica s-a vrut a se "baga o boaba de fasole in nas" Selenei, adica:"ai grija, e cu nevoi speciale"? Din cate am tot citit eu de-a lungul timpului fetita Selenei a vorbit precoce, scotea perle de la varsta frageda, comunica, a invatat rapid sa stea pe olita etc. Nu e cazul sa o trimitem la terapie sau "spalat pe creieri".

Ilinca, cred ca e inteles gresit mesajul. Eu l-am citit asa: si eu am avut probleme cu comportamentul copilului, dar la noi situatia era... si rezolvarea gasita a fost.....

ca in final fata a spun ca gradinita e o solutie buna; in ro cu atta mai buna fiindca nu se practica spalarea pe creier (cea mai mare problema ramane din fericire, costul gradinitei in ro pana la urma, nu-i asa? ). In plus, fetita Selenei nu e autista, deci lucrurile ar trebui sa fie cu atat mai usoare.

Cum ti se pare? ai putea da interpretarea aceasta mesajului?

Cuvintele sunt harta mintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Aqai, !
M-ai scutit de un mesaj tare lung si incalcit pe care as fi vrut sa am curajul sa-l scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Dar departe de mine sa fac o asimilare intre cele doua copile! Asa ceva as fi inadmisibil, pt. ca pur si simplu cele doua situatii sunt complet diferite.
Vorbeam doar (daca nu citesti, e strict treaba ta...) despre cum se grabesc unele de aici sa eticheteze...
Si nici nu am avut impresia vreodata ca msl o trimite pe Selene la vreo terapie cu fetita. Ca, daca msl a povestit/trecut in revista situatia ei (speciala, de altfel) nu inseamna ca i-a sugerat macar Selenei ceva de genul "fa ca mine, la mine a mers".
Da-o'n branza ma-sii, mai ce place unora sa dea lectii de viata...........
Aqai, pt eleganta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Foarte fain mesajul lung, Aqai, intr-adevar te face sa ai si o alta perspectiva!
In ceea ce priveste mesajul lui msl1, e cam ca la literatura, ti se da un text la prima vedere si fiecare vede ce vrea/ ce poate/ ce crede in textul respectiv, poate la 100 de ani distanta fatade ce-a vrut sa spuna autorul...Eu, daca a spus ca "exact asa era si fetita ei" am inteles ca nu exclude ca si Daria sa fie "special needs" si ca ar fi bine sa i se aplice si ei "strictete" (Selene a povestit cum a decurs "aventura" cu gradinita, nici eu in situatia ei nu as fi lasat copilul la gradinita- sau la ACEA gradinita, in ruptul capului!!)
Oricum, dupa ce ati scris voi, am tot recitit mesajul "incriminat" si tot groaznic de trist si deprimant mi se pare, dar inteleg ca asa e viata lui msl1 si asta, vrand nevrand, se transmite in mesajele ei, brutale pentru cineva care nu stie prin ce trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

sunt multi parinti aici cu copilasi cu probelme.unii au probleme mari,altii f mari, insa mesajul lui msl1 este,cred ,mesajul cel mai lispsit de iubire fata de copii pe care eu l-am citit aici pe DC in 3 ani.

strumful e un sufletel care se creste cu iubire,cu sacrificii.chiar nu teoretizez, nu vb din carti.
desigur,cand ramai insarcinata iti inchipui si esti convinsa ca vei duce sarcina pana la capat si vei naste cel mai sanatos copil din lume.
insa nu toate avem norocul asta.
cateodata unele dintre noi sunt mai putin norocoase.ce ar fi trebuit sa facem? sa procedam cu brutalitate,fara grija pentru evolutia spirituala, pt sanatatea strumfului sau sa ne asumam in totalitate responsabilitatea de a fi mame?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

Dar mesajul tau care spune ca msl nu-si iubeste copilul, cum este? Probabil plin de dragoste si de empatie. Cam cum zici tu ca se simte mama aia citind ce scrii tu despre ea?
De data asta, o bila neagra !

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

raman la afirmatia: a spala creierul unui copil este o afirmatie lipsita de iubire pt copil.
sorry.
inteleg situatia ei.imi dau seama ca e grea,dar nu pot si nu am cum sa pot sa fiu de acord cu formularea.
am spus este mesajul cel mai lipsit de iubire fata de copii, nu:msl1 nu-si iubeste copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Selene:

Copilul face ce vede de la parinti .....amindoi sinteti nervosi, va rastiti, ridicati vocea, nu aveti rabdare ........copilul raspunde cu aceeasi moneda.

Mergi la inceput