Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Mergea negrul in perioada de liceu cand ma autodeclaram si eu rockerita, cu bocanci si ciocate. Dar acuma?


Acum ce? Eu ador negrul, chiar si vara

Selene, la multi ani! Sa fii sanatoasa si linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

La multi ani!


Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Da. Multumesc pentru urari.



Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...


In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Selene bunny,
cam asa este si fata mea; sau era la virsta la care este a ta; dar a mea e special needs e autista; lumea doar crede ca e prost crescuta.In fine ce solutie am gasit eu: am inscris-o la gradinita religioasa full-time unde au spalat-o bine pe creier si acuma se comporta bine in majoritatea timpului; mai are cite o iesire dar ii trece repede...ca nu primeste desert si nici nu o las sa isi ia ea; mi-am schimbat si eu atitudinea fata de ea, daca in primii 3 ani am fost toleranta si permisiva acum sint stricta si primeste pedepse daca sare calul si e mult mai bine crede-ma. Cred ca ar fi o solutie sa o dai la o gradinita unde sint stricti i-ar mai taia din mireupism-ul de care te plingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

msl, educatoarea de la gradinita unde a fost inscrisa anul trecut era stricta. Sau cel putin asa mi-a lasat impresia. Copilul nu s-a adaptat la respectiva gradinita, nu reiau subiectul.

Iar cu indoctrinarea religioasa nu sunt de acord.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

msl1, mesajul tau e la misto?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Mesajul nu e la misto;la gradinita accea s-au ocupat f bine de ea e un copil aproape normal in ziua de azi; daca o lasam de capu ei nu cred ca era bine in ziua de azi; pt ca nu beneficiaza de nici o terapie de la stat alta solutie nu am avut pt ca nu am bani de terapii particulare; in ziua de azi vorbeste bine se comporta bine in general si asta datorita gradinitei si educatiei primite acolo si de asemenea si faptului ca am devenit stricta cu ea; intr-un fel sau altul a trebuit sa o fac sa functioneze "normal" sau acceptabil in societate si asta a fost solutia. Acum da-ti cu rosii, le astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

msl,nu e vorba de rosii, mai ales ca nu am astfel de probleme cu baietelul meu si nu ma pot pune cu adevarat in locul tau. Dar te-ai exprimat foarte nefericit, dupa parerea mea, a spala pe cineva pe creieri are conotatii negative. Si cred ca schimbarea comportamentului in sine nu este scopul suprem, in primul rand zic eu ca ar trebui schimbata relatia cu copilul si schimbarea comportamentului sa rezulte din asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

O fi avind conotatii negative dar a fost cu efect pozitiv; spalarea pe creier=indoctrinare religioasa=este exact ceea ce facem cind ducem copii la biserica si ii invatam lucruri despre religie, sau cel putin asta este parerea mea; eu personal nu am invatat-o nimic despre religie, si cred ca i-a fost extrem de benefic ca am "luptat" cu tatal ei sa accepte sa ii plateasca gradinita asta(el nu vedea ca un beneficiu pt ea ci pt mine ca as fi fost eu libera in timpul cit e la gradi ); e o gradinita crestina deci nu vad ce ar fi gresit; si sint f multumita, ca prefer sa zica o rugaciune sau sa cinte un cintecel decit sa urle sau sa imi traga pumni sau mai stiu eu ce porcarii sa faca; in acelasi timp nu am putut ramine eu cea permisiva iar la gradinita sa fie stricti nu s-ar fi potrivit.Eu personal am fost satula de "mi se rupismul" ei si nu as mai fi rezistat psihic cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

msl, nu cred ca fetita Selenei este autista; doar ca este indrumata gresit.

Blackgirl0, iti spun cum am invatat-o pe fetita mea sa manance : niciodata nu am obligat-o, daca a facut nazuri, i-am luat farfuria din fata. Imediat se punea pe protestat, ca ei ii e foame. Cand ii puneam in fata un fel de mancare nou, la care facea nazuri, ii spuneam : foarte bine, fa nazuri, maine vom avea aceeasi mancare. Si manca.
Eu am urmat sfaturile din cartea Mama si copilul. Fetita mea mananca orice ii pun in fata, fara sa fie grasuna. Legumele a invatat sa ii placa, fiindca o luam cu mine la bucatarie in timp ce gateam. Gusta din toate legumele. Are fructe preferate, dar legumele ii plac toate, inclusiv ceapa si usturoi.

Mergi la un psiholog de copii, bun. Intereseaza-te.







allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Un articol interesant :

"Cauzele lipsei poftei de mancare
copiii-mofturosi-la-mancareInca de la varste fragede, copiii tind sa fie din ce in ce mai capriciosi. In jobul de bona, dar si in cel de mama, te vei confrunta adesea cu refuzul copilului de a manca. Capriciile alimentare ating un stadiu critic in special in jurul varstei de 3 ani, aceasta fiind varsta la care cei mici deja au invatat sa refuze.
De cele mai multe ori, cauza refuzului de a manca nu este una importanta, de sanatate, ci una care tine strict de gradul de alintare. Apetitul micutului are fluctuatii incontrolabile, are diferite preferinte alimentare sau dimpotriva refuza cu indarjire sa manance.

Iata cateva sfaturi pentru a-l convinge sa manance:
• Afla cauzele refuzului de a manca.
• Diversifica alimentatia.
• Evita sa-i dai prea mult lapte.
• Acorda atentie aspectului mancarii.
• Determina-l sa ia parte la prepararea mancarii.
Totusi, cauzele lipsei poftei de mancare la un copil sunt numeroase si pot fi clasate in patru grupe:
1.Cauze infectioase si boli generale: infectiile virale benigne (gripa, rujeola, rubeola, otita, rino-faringita tec), infectii bacteriene (urinare, digestive, pulmonare etc) si in general bolile grave (boli ale sistemelor importante ale organismului, hemopatii etc) sunt insotite de aparitia anorexiei.
2.Intoleranta digestiva la gluten, la proteinele din lapte de vaca sau la alte substante contribuie la refuzul micutului de a manca.
3.Erori ale regimului alimentar: prelungirea regimului pe baza de lapte, excesul alimentar duc la pierderea apetitului.
4.Cauze psihologice: stres, emotii, nervozitate, agitatie. Acestea sunt cele mai frecvente, acest lucru nu inseamna ca trebuie ignorate.
In functie de varsta pe care o are copilul, este recomandat sa-i diversifici alimentatia. Daca acesta a consumat cu regularitate doar un singur fel (lapte), este posibil sa se fi saturat de acesta.
In cazul in care este, sugar adica are peste 5 luni, incearca sa adaugi in alimentative, pe langa lapte, si alimente precum: fructe, legume, supa de pui, etc. Daca are peste 2 ani, atunci este cazul sa-i alcatuiesti un mic meniu. Din acest meniu nu trebuie sa lipseasca legumele, fructele, pestele, branza si carnea de pui.
Intre 3 si 7 ani, copilul poate manca de toate, cu cateva exceptii: mancaruri foarte condimentate, conserve, fast food si alcool.
In cazul in care esti bona copilului, poti sa discuti cu parintii micutului, sa le spui ce ai observat ca prefera sa manance sau ce schimbari s-ar putea face. Asigura-te ca ai acordul parintilor inainte de a face orice modificari in alimentatia copilului.
Nu este indicat sa ii dai foarte mult lapte, indiferent de varsta. Acest aliment nutritiv poate lua locul altor alimente bogate in substante nutritive de care copilul are nevoie. In scurt timp, micutul va vomita lapte si refuza sa mai manance.
Laptele este alimentul de baza, pana la varsta de 6 luni. De la nastere pana in acel moment, consumul de lapte creste si poate ajunge pana la 1,25 l, pe zi. Dupa acest moment, cantitatea acestuia trebuie scazuta pentru a lasa loc alimentelor variate, necesare in perioada de crestere.
Un alt punct de care trebuie sa tinem cont, este ca trebuie sa acordam atentie aspectului mancarii. Cu siguranta iti va fi mai greu sa il convingi sa accepte mancarurile mai putin aspectuase. Dar poti sa apelezi la un truc: orneaza farfuria cu mancare. O farfurie colorata, o masa frumos aranjata, o ceasca amuzanta si alte detalii de ambient ii pot stimula apetitul. Ornarea farfuriei are un rol important. Creeaza cu ajutorul legumelor fete umane sau alte imagini amuzante.
Culorile alimentelor sunt un aspect foarte important. Asaza in farfurie cat mai multe alimente colorate si taie-le in forme diverse. Reusesti sa-l surpinzi placut si sa-i atragi atentia, dar si sa-i oferi un meniu sanatos.
Mai poti face ceva: integreaza-l in procesul prepararii mancarii. Cu siguranta ai observat ca lasa anumite legume in farfurie si nu se atinge de ele. Ia-l pe copil cu tine la cumparaturi si pune-l pe el sa le aleaga iar apoi roaga-l sa te ajute in aranjarea mesei si chiar la servirea acesteia, cerandu-i parerea vis-a-vis de cata mancare sa pui in farfurii. Se va simti obligat sa manance cantitatea pe care a cerut-o.
Felicita-l cand mananca si adu-i complimente despre cat de frumos este si cat de sanatos va creste. Daca este vroba doar de capricii alimentare, copilul tau isi va schimba rapid atitudinea. In schimb, daca altele sunt cauzele, nu ezita sa te adresezi unui medic."



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput