Miserupismul copilului

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Olympia,

Cand a mancat clatita la mama am inteles ca au participat toti 3 la "facerea" lor. Tb sa invat si eu sa fac clatite, habar nu am. Acasa facem impreuna gratarul (pune sare pe cartof/carne), isi taie paine cu cutitul, mananca cartofi prajiti cu furculita (astea-i plac, asta mananca). Are toti dintii, insa este extrem de selectiv la textura alimentelor. Imi pun extrem de mari sperante in gradinita.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

ati putea incerca sa "mesteriti" o pizza, implicandu-l de la prima faza, prepararea aluatului (sau, daca nu stii sa-l faci, poti cumpara aluat proaspat, de la micile brutarii), pana la final - pusul ingredientelor pe blat. in felul acesta va interactiona cu multe texturi si consistente ale alimentelor. si se va murdari de faina, de coca, faceti totul in joaca, minimizand impactul murdaririi hainelor/manutelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Selene, eu te cred ca esti sincer ingrijorata si ca nu mai vezi solutii. M-am ferit sa raspund la alte subiecte, in general nu stiu sa gestionez situatiile conflictuale, asa ca mai bine le evit. Dar acum mi s-ar parea de neiertat sa n-o fac. Asa ca imi asum riscul :)
Draga mea, fetita iti seamana. Tu esti cerul si soarele si luna si toata lumea ei. Esti centrul universului ei. Esti reperul ei major. Cu atat mai mult cu cat lucrezi de acasa si cu atat mai mult cu cat (eu chiar te cred) incerci sa te implici in activitatile ei, sa cobori la nivelul ei, sa raspunzi nevoilor ei. Eu te cred ca incerci. Zi de zi. Si te cred ca e obositor, mai ales cu un copil cu putin mai multa personalitate, poate putin mai incapatanat, mai tentat sa testeze limitele celorlalti. Si te cred ca e extrem de frustrant sa faci toate aceste eforturi si sa vezi ca nu functioneaza. Ajungi sa intri in panica si sa te intrebi "ce Doamne iarta-ma gresesc? sau ce are copilul meu???"...
Repet si imi asum ce-ti spun: fetita ta iti seamana. Spunea cineva ca la varsta asta comportamentele sunt in mare majoritate imitate. Asa e. Nu e vorba ca tu arunci cu obiecte in TV cand nu-ti convine. Tu esti adult, stii mai bine. Nu e vorba ca arunci cu jucarii in capul cumnatei. Tu esti adult, stii mai bine. Tu nu repeti o fraza de 62 ori. Tu esti adult, stii sa reformulezi. Tu nu spui "nu ma duc (in time-out), n-am chef". Tu esti adult, asa ca vii cu contra-argumente care sa demonstreze ca nu meriti time-out. Tu nu calci pe nimeni pe piciorul despre care stii ca doare. Tu esti adult, folosesti ironia.
La subiectul asta deja s-au scris 11 pagini. La altele, nici nu vreau sa-mi amintesc! Eu am gasit multe sfaturi bune aici si multe puncte de vedere care mi-au dat de gandit. Chiar daca nu sunt intr-o situatie similara cu fetita mea. Tu continui sa sustii ca nimic din ce s-a scris nu e ok pentru situatia voastra. Tu stii mai bine. Dar chiar nimic-nimic util?!? Chiar nimic nu merge cu tine? Nicio abordare? Nici vorba buna, nici exemplele personale, nici avertismentele, nici ironia, nici exemplele din carti, nimic? Hmmmm....ciudat...tu vezi ceva asemanari cu cineva cunoscut?...:)

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

Subscriu...in totalitate!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Selene, eu te cred ca esti sincer ingrijorata si ca nu mai vezi solutii. M-am ferit sa raspund la alte subiecte, in general nu stiu sa gestionez situatiile conflictuale, asa ca mai bine le evit. Dar acum mi s-ar parea de neiertat sa n-o fac. Asa ca imi asum riscul :)
Draga mea, fetita iti seamana. Tu esti cerul si soarele si luna si toata lumea ei. Esti centrul universului ei. Esti reperul ei major. Cu atat mai mult cu cat lucrezi de acasa si cu atat mai mult cu cat (eu chiar te cred) incerci sa te implici in activitatile ei, sa cobori la nivelul ei, sa raspunzi nevoilor ei. Eu te cred ca incerci. Zi de zi. Si te cred ca e obositor, mai ales cu un copil cu putin mai multa personalitate, poate putin mai incapatanat, mai tentat sa testeze limitele celorlalti. Si te cred ca e extrem de frustrant sa faci toate aceste eforturi si sa vezi ca nu functioneaza. Ajungi sa intri in panica si sa te intrebi "ce Doamne iarta-ma gresesc? sau ce are copilul meu???"...
Repet si imi asum ce-ti spun: fetita ta iti seamana. Spunea cineva ca la varsta asta comportamentele sunt in mare majoritate imitate. Asa e. Nu e vorba ca tu arunci cu obiecte in TV cand nu-ti convine. Tu esti adult, stii mai bine. Nu e vorba ca arunci cu jucarii in capul cumnatei. Tu esti adult, stii mai bine. Tu nu repeti o fraza de 62 ori. Tu esti adult, stii sa reformulezi. Tu nu spui "nu ma duc (in time-out), n-am chef". Tu esti adult, asa ca vii cu contra-argumente care sa demonstreze ca nu meriti time-out. Tu nu calci pe nimeni pe piciorul despre care stii ca doare. Tu esti adult, folosesti ironia.
La subiectul asta deja s-au scris 11 pagini. La altele, nici nu vreau sa-mi amintesc! Eu am gasit multe sfaturi bune aici si multe puncte de vedere care mi-au dat de gandit. Chiar daca nu sunt intr-o situatie similara cu fetita mea. Tu continui sa sustii ca nimic din ce s-a scris nu e ok pentru situatia voastra. Tu stii mai bine. Dar chiar nimic-nimic util?!? Chiar nimic nu merge cu tine? Nicio abordare? Nici vorba buna, nici exemplele personale, nici avertismentele, nici ironia, nici exemplele din carti, nimic? Hmmmm....ciudat...tu vezi ceva asemanari cu cineva cunoscut?...:)

Chiar asa.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

allinta, CU CE gresesc?

Numai nu imi spui ca mai bine nu nasteam deloc, niciodata.

Nici macar ce am vrut sa spun cu crastavetele (nu castravetii, atentie) nu ai inteles.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Selene...problema te depaseste.Nu e clar?

Consultati un psiholog....sa te/va invete cum sa interactionati!

Daca iti tot faci harachiri virtual pe aici, nu rezolvi nimic!

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Selene_Bunny, La multi ani!! Sa fii sanatoasa si fericita, sa te bucuri de fiecare zi!

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

E ziua ei?
E ziua ta?

Multi ani, Selene! Sa fii sanatoasa si puternica! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Da. Multumesc pentru urari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

La multi ani, Selene ! Acum imi dau seama de ce te inteleg atat de bine uneori - suntem nascute in aceeasi zodie
Sa fii sanatoasa, tot ce iti doresti sa se indeplineasca in cel mai scurt timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Selene

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

fetelor, 20 de pagini ...a vem tendinta sa despicam firul in paispe, asa santem noi...
Parintii nostri oare cum s-or fi descurcat cu noi ? hmmm... sa fie generatia asta atat de diferita ?

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput