Actiunea "Suspendation"
Raspunsuri - Pagina 80
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Care-s dosarele acelea ? Intreb pe bune. |
Nu stiu ca nu le-au facut publice.
Au spus ca in 5-6 luni vom vedea dosare de mari "rechini".
In campanie vorbeau de "Jafo".
Lala_D spune:
Si inchei revista presei cu un ultim citat :
"Indiferent de lucrurile care ne-au despartit, eu am incercat sa ma port normal, constitutional, institutional, european cu dl Basescu. Raspunsul domniei sale a fost cel mai dambovitean raspuns posibil. Mi-a inscenat chestia cu plagiatul...", a declarat premierul Victor Ponta marti seara, intr-un interviu acordat postului Romania TV.
In cazul in care nu stiati tot Basescu e vinovat ca dl Ponta nu a fost in stare sa isi faca o lucrare de doctorat fara copy/paste
Alea 60-80 ( nu mai retin numarul exact, scuze)de pagini copiate au fost introduse in lucrare de catre Basescu, ce probabil s-a strecurat noaptea si le-a introdus in lucrarea dumnealui.
Incep sa ma intreb daca acest domn isi mai foloseste neuronii cand deschide gura.Va "regreta" si afirmatia asta maine, daca tot ne-a obisnuit cu regretele ?
Lali spune:
Ponta & Antonescu au in acest moment o lege contestata la CCR pe care trebuie sa o rescrie si o ordonanta de urgenta cu continutul initial al legii.
Legea trebuie modificata astfel incat referendumul sa fie validat doar daca prezenta e de 50%+1, ordonanta prevede validarea indiferent de prezenta la vot.
Pe de alta parte cei care doresc sa voteze pentru mentinerea lui Basescu au doua optiuni: sa mearga la vot si sa voteze impotriva demiterii in varianta in care nu conteaza prezenta la vot sau sa stea acasa si sa nu mearga la vot, in cazul in care se cere 50%+1 prezenta.
Ce mai poate face acum USL-ul este sa jongleze cu ambele intre institutii si cu ordonanta si cu legea, hotarand pe care sa o aplice doar dupa referendum. Sper doar sa nu faca asta...
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea 1. Iese tot alegatorul la vot si voteaza IMPOTRIVA - indiferent daca sunt sau nu de acord cu Basescu, trebuie votat impotriva metodelor antidemocratice prin care acestia doresc sa il dea afara pe Basescu. Daca nu se va intampla asta, daca cetatenii NU vor iesi la vot sau vor vota PENTRU, atunci pe termen lung o sa va confruntati cu ilegalitati si mai mare care au in spate un precedent reusit, chiar daca cu ceva agitatie. |
Bun, si atunci Basescu in ce mod plateste pentru toate cele comise de-a lungul a 8 ani de "condus tara"? Care sunt modalitatile prin care cetatenii pot sanctiona comportamentul abject, discretionar si nedemocratic al acestui personaj funest?
Stii cum spun eu? Uite-asa: nu omul e facut pentru Sabat, ci Sabatul pentru om. La fel si cu legile: nu e omul facut pentru legi, ci legile pentru om.
Mi-s "dragi" legile si democratia, insa in calitatea mea de cetatean ofensat si jignit in multiple randuri, vreau sa am la indemana o metoda prin care sa scap cat mai repede de cel care imi agreseaza viata.
magdalena67 spune:
daca ai cauta nitel pe google ai vedea cam de ce au fost acuzati o serie de membrii marcanti ai PDL in frunte cu TB, si apoi cum au fost date la fund, dar se pare ca aici de fapt cine nu e pro pdl nu prea are ce cauta in discutie.
http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-12757899-dan-vladescu-anrmap-vrem-ridicam-pragul-pana-care-autoritate-contractanta-poate-face-achizitii-publice-directe.htm
de ce crezi ca este gresita aceasta propunere? ai idee cum se lucreaza cu sistemul public de achizitii in ultima perioada, de cand a preluat anrmap controlarea documentatiilor? stii cumva ca azi o fisa de date trece si maine aceeasi este respinsa? stii ca dureaza sa faci o cerere de oferta in jur de o luna jumate cel putin, in cel mai fericit caz?
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deceneus Mickyyy - nici nu o sa le vezi, cum nici dosarele de care vorbea Macovei in 2005 cand l-a numit pe Morar, nu au ajuns in instanta desi Morar si Kovesi au fost la "butoane" 7 ani. Cine a impiedicat DNA-ul sa faca dosare beton? |
Cum nu?
Nastase unde e? Iacubov? Voiculescu a trebuit sa fuga din senat.
Patriciu a avut termen azi.
Sa nu mai vobesc despre vamesii de zilele astea si de grupul de la Monaco.
Procesele daca au durat 7 ani e din vina celor vinovati.
Urmareste un pic desfasurarea proceselor si o sa vezi ca timp de 3 ani au avut asa: aminare, aminare, aminare, aminare. etc.
Si cind nu mai puteau amina era bolnav ba un avocat, ba isi uitase ochelarii ... etc ....
Edit: Patriciu a cerut azi iar aminare. Judecatorii au zis ca cererile sint caraghioase.
Hai ca mai are putin ... fo 2 luni si scapa de inschisoare.
catrinik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Bun, si atunci Basescu in ce mod plateste pentru toate cele comise de-a lungul a 8 ani de "condus tara"? Care sunt modalitatile prin care cetatenii pot sanctiona comportamentul abject, discretionar si nedemocratic al acestui personaj funest? |
La vot, cind i se incheia mandatul.
Eu cum il pot sanctiona pe penalul de Voicu?
Sau pe ceilalti 24 penali din parlament, care au dosare, unii hotariri si ei sint tot in parlament? Cum ii pot eu sanctiona pe acesti infractori, care au incalcat grav legea?
Ii pot cumva suspenda? Se fac miine alegeri anticipate din cauza lor?
Nu .. eu nu pot. Trebuie sa astept 4 ani sa-i sanctionez la vot.
danielag spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui eunice78
Nu e chiar corect ce ai scris. Adica nu au renuntat la lege. De fapt, lucrurile stau asa: s-a facut acel proiect de lege, acesta a fost atacat la CCR. CCR a stabilit termen pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate in septembrie. Intre timp, prefigurandu-se tambalaul, au dat ordonanta. La acest moment, CCR a preschimbat rapid termenul de judecata pentru proiectul de lege si a solutionat exceptia azi. Dar nu s-a pronuntat pe ordonanta. Ca ordonanta nu a fost atacata (nu a avut cine) si Curtea nu se poate sesiza din oficiu. Intr-adevar, decizia CCR este obligatorie, insa e obligatorie pe legea cu privire la care a fost sesizata. Adica asa scrie in Constitutie, ca dispozitia constatata ca fiind neconstitutionala (in cazul nostru dispozitiile din lege, ca aia a fost analizata la CCR) trebuie aliniata cu prevederile constitutionale in termen de 45 zile de la publicarea in MOF, interval in care sunt suspendate. Dupa 45 de zile isi inceteaza de drept efectele. Ideea e ca in cazul legii, fiind vb despre un proiect, oricum nu erau aplicabile, ca erau proiect. Problema este in ce masura poti sa extinzi solutia curtii cu privire la un act care nu a fost supus controlului de constitutionalitate. Chiar daca actele sunt cu continut identic. Adica daca, un exemplu fortat, dar asta e situatia, instanta il condamna pe Popescu pt ca numai cu privire la Popescu s-a facut plangere, hotararea instantei se va aplica si lui Georgescu care a savarsit fix aceeasi fapta, dar cu privire la care nu s-a formulat plangere si care nu a fost judecat?? |
Am inteles ca in 2011 Curtea a dat doua doua decizii care arata ca un text de lege declarat neconstitutional, copiat intr-un act normativ ulterior (inclusiv ordonanta de urgenta), atrage dupa sine extinderea controlului Curtii si asupra ultimului act si declararea acestuia ca neconstitutional. Sursa www.romanialibera.ro/actualitate/politica/lovitura-de-teatru-la-curtea-constitutionala-judecatorii-resping-ordonanta-prin-care-s-au-restrans-atributiile-curtii-si-pot-anula-ordonanta-de-urgenta-prin-care-guvernul-ponta-a-modificat-legea-referendumului-269996.html" target="_blank">aici. N-am verificat inca existenta celor doua decizii, de obicei verific ce citesc si din alta sursa.
danielag spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coracora Stii cum spun eu? Uite-asa: nu omul e facut pentru Sabat, ci Sabatul pentru om. La fel si cu legile: nu e omul facut pentru legi, ci legile pentru om. Mi-s "dragi" legile si democratia, insa in calitatea mea de cetatean ofensat si jignit in multiple randuri, vreau sa am la indemana o metoda prin care sa scap cat mai repede de cel care imi agreseaza viata. |
De ce ai pus dragi in ghilimele? De obicei se pun ghilimele cand vrei sa exprimi parerea contrara sensului enuntat.
catrinik spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui danielag
Am inteles ca in 2011 Curtea a dat doua doua decizii care arata ca un text de lege declarat neconstitutional, copiat intr-un act normativ ulterior (inclusiv ordonanta de urgenta), atrage dupa sine extinderea controlului Curtii si asupra ultimului act si declararea acestuia ca neconstitutional. Sursa www.romanialibera.ro/actualitate/politica/lovitura-de-teatru-la-curtea-constitutionala-judecatorii-resping-ordonanta-prin-care-s-au-restrans-atributiile-curtii-si-pot-anula-ordonanta-de-urgenta-prin-care-guvernul-ponta-a-modificat-legea-referendumului-269996.html" target="_blank">aici. N-am verificat inca existenta celor doua decizii, de obicei verific ce citesc si din alta sursa. |
Da. Asta s-ar putea sa apara. Insa apare doar in motivare.
Care motivare o vedem doar cind e publicata in MOF.
Care va fi cind va "vrea muschii lui Voicu&Co".