Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 77

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Cu dedicatie pt Eumada:

În urma deliberarilor, Curtea Constitutionala , cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului este constitutionala în masura în care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Argumentatia retinuta în motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata în cuprinsul deciziei, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui României, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Asta-i conditia care era valabila inainte sa o schimbe PDL-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Indiferent cum e legea, ce naiba zice, de cind era sau nu PDL-ul acum Curtea a hotarit intr-un fel.
Dar guvernul a hotarit ca ei respecta doar Ordonanta de urgenta ( data de Ponta pe sestache cind era suspendat Base ).

Ca asa VOR EI!!!

Ba aia de la Statistica da zor sa dea datele recensamintului.
Aia pe care a demis-o si apoi iar a numit-o. Aia de la Udmr.

Tot nu vede lumea premeditarea???

Eu chiar intreb serios: astia nu pot fi arestati???? cum pot fi opriti????



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Si breaking news: leul se apreciaza usor azi, acum dupa ora 16.
Si tot azi Isarescu a fost convocat la Cotroceni!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danielag


Citat:
citat din mesajul lui lucialu

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Lucia, poate n-ar strica sa cauti de cate ori curtea NU a dat dreptate PDL-ului sub dictatura atat de pomenita.
Nu pot face ce incearca acum, e normal ca "Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica."


da, din pacate au zbarcit-o cu OUG-ul prin care s-a vrut readusa la forma initiala legea referendumului. Atat i-a dus capul


Nu, nu atat i-a dus capul. Au vrut intai sa faca lege, legea poate fi atacata la CCR pe motiv de constitutionalitate de un numar de parlamentari (scrie in Constitutie cati, daca vrei caut). Ceea ce s-a si intamplat, a fost atacata si CCR s-a pronuntat azi pe aceasta tema. Au renuntat insa la lege si au facut si o OUG. Pentru ca OUG poate fi atacata la CCR doar de Avocatul Poporului.

E cineva cine nu vede premeditarea aici?


Nu e chiar corect ce ai scris. Adica nu au renuntat la lege. De fapt, lucrurile stau asa: s-a facut acel proiect de lege, acesta a fost atacat la CCR. CCR a stabilit termen pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate in septembrie. Intre timp, prefigurandu-se tambalaul, au dat ordonanta. La acest moment, CCR a preschimbat rapid termenul de judecata pentru proiectul de lege si a solutionat exceptia azi. Dar nu s-a pronuntat pe ordonanta. Ca ordonanta nu a fost atacata (nu a avut cine) si Curtea nu se poate sesiza din oficiu.
Intr-adevar, decizia CCR este obligatorie, insa e obligatorie pe legea cu privire la care a fost sesizata. Adica asa scrie in Constitutie, ca dispozitia constatata ca fiind neconstitutionala (in cazul nostru dispozitiile din lege, ca aia a fost analizata la CCR) trebuie aliniata cu prevederile constitutionale in termen de 45 zile de la publicarea in MOF, interval in care sunt suspendate. Dupa 45 de zile isi inceteaza de drept efectele. Ideea e ca in cazul legii, fiind vb despre un proiect, oricum nu erau aplicabile, ca erau proiect.
Problema este in ce masura poti sa extinzi solutia curtii cu privire la un act care nu a fost supus controlului de constitutionalitate. Chiar daca actele sunt cu continut identic. Adica daca, un exemplu fortat, dar asta e situatia, instanta il condamna pe Popescu pt ca numai cu privire la Popescu s-a facut plangere, hotararea instantei se va aplica si lui Georgescu care a savarsit fix aceeasi fapta, dar cu privire la care nu s-a formulat plangere si care nu a fost judecat??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Si intre timp criza politica aduce Romania in pragul falimentului:

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/criza-politica-in-3-grafice-de-cosmar-168983.html

da, guvernul Ponta e extrem de eficient, a reusit in 2 luni ce n-au reusit altii enspe ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Se baga si CSM-ul in seama :))

http://www.membricsm.ro/trei-membri-csm-solicita-plenului-emiterea-unei-declaratii-fata-de-implicarea-justitiei-in-discursul-politic/

In alta ordine de idei, mai protesteaza careva prin vreo piata astazi?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

intre timp, cu toata agitatia asta, altii lucreaza in liniste:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/scandalos-listele-cu-presedintii-sectiilor-de-votare-pentru-referendumul-de-pe-29-iulie-991322.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Au si rezultatele gata. Si procesele verbale incheiate toate.
Asteapta doar ziua de 30, sa le faca publice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui turturica
intre timp, cu toata agitatia asta, altii lucreaza in liniste:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/scandalos-listele-cu-presedintii-sectiilor-de-votare-pentru-referendumul-de-pe-29-iulie-991322.html

Nu te agita prea tare ca si voturile stampilate pe DA sunt deja bagate in urnele pregatite din timp. De-aia se si agita useleul sa nu fie prezenta mai mare de 50%. 9 milioane de buletine de vot deja stampilate pe DA plus mai mult de 9 milioane ce vor fi introduse de cetateni pe 29 iulie ar da overflow la numaratoare.

Mergi la inceput