Adn de la Basarabi?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

manuscrisul mi-a fost adus personal de catre unul dintre profesorii mei ,din biblioteca lui personala,la master,la examen si mi-a cerut sa il interpretez.
a fost unul dintre cele mai frumoase examene.
manuscrisul a fost descoperit de Nicolae Iorga si nepotul dansului a promis ca il va publica.
ti-am indicat titlurile la Claude Levi Strauss, Lalouette,Gardiner.

cred in demersul lui Djuvara.este fanastic cum acest om nu se lasa inchistat in prejudecatile apartenentei la o generatie veche,cum cauta noul permanent,cum se interseaza de tot ceea ce altii ignora,dar reuseste sa se ridice deasupra.are agilitatea intelectuala a unui tanar student,dublata de rafinamentul unui intelectual de elita.
chapeau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Acum am vazut...mea culpa,nu am ochelarii la mine.

Abia astept..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Alta e problema..ok le deshumeaza,iau probe,dar daca nu le pun la loc?Daca vor ajunge aruncate in cine stie ce sac prin vreun laborator?Vorbim de romani,totusi...

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Mie mi-a ramas pe creier un reportaj vazut pe TVR1 despre inima Reginei Maria.
Pe foarte scurt, regina a dorit-o la Balcic; cind Balcicul nu a mai fost romanesc, inima si caseta in care se afla au fost duse la Bran. Acum, caseta este expusa intr-o vitrina de muzeu iar inima e pe o bucata de vata, intr-o placa Petri, in subsolul aceluiasi museu. In Bucuresti.
Demersurile facute de familia regala pt a recupera inima si a o re-duce macar la resedinta de la Bran (daca la Balcicul preferat initial nu se mai poate) au esuat, pt ca se pare ca inima nu este proprietatea lor. Pe de alta parte se pare ca nici statul roman nu este capabil totusi sa onoreze/respecte ultima dorinta a Reginei

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

asa e,din pacate cu inima Reginei Maria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Haideti sa lasam un pic la o parte triburile migratoare (deloc de neglijat): cumanii, pecenegii, slavii, hunii &Co
Sa luam acest amestec daco-roman.
Pai, din legiunile romane venite, trecute si ramase prin/in Dacia cati la suta erau romani puri si cati colonisti. Colonisti din toate provinciile romane au fost adusi in Dacia. Nu au fost aduse numai legiuni care erau formate din cetateni (desi multi capata cetatenia si intra in legiuni dupa ani de serviciu in alte trupe: auxiliare, cohorte etc) . Au fost aduse si multe trupe auxiliare care erau formate in principal din peregrini si prea putin din cetateni.
Umbla o vorba amuzanta, dar care nu e foarte departe de adevar :" Cum te cheama pui de dac? Ahmed, Maria Ta!"
Cred ca procentul de sange mediteranean in venele noastre e net inferior celui asiatic .

Mergi la inceput

subscriu la cele scrise de riana,cu mentiunea ca puiul de dac stiam ca raspunde Atila,Maria Ta!

vectorul principal al latinizarii a fost crestinismul,indubitabil.armata si administratia au fost alti vectori importanti,asa ca a contat prea putin originea latina a celor veniti in Dacia.
Legiunea a XIII a Gemina (legiune de elita) si Legiunea a V a Macedonica cu siguranta aveau in componenta lor multi cetateni romani de alte etnii.

un prieten f drag sufletului meu imi spunea ca miorita e cel mai firos animal din bestiarul mitologic al popoarelor:a reusit sa-i goneasca pe toti cei care au trecut si au vrut sa se stabileasca pe plaiurile mioritice:de la celti si huni la pecenegi si slavi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

Histamina, Attila/Ahmed tot pe acolo :)
Hunii ca si cumanii, pecenegii au fost tot trib nomad de origine turca, probabil si uralica. Ma insel ?

Mergi la inceput

nu,mai precis fino ugrica,din aceeasi familie cu limba turca,limba azera si limba cumana.
tot de origine fino ugrica sunt maghiara (ma distreaza teribil cei care spun limba ungara), estona si finlandeza.
e o intreaga discutie pe bulgara, ins abulgarii s-au stabilit in 681 in pen. Balcanica. imparatul bizantin a avut proasta inspiratie sa ii cheme pe slavi sa goneasca paganii asiatici de acolo, numai ca slavii au ramas si au ramas pana s-au saturat bizantinii.dupa vreo 200 de ani au decis ca vizita s-a terminat si au plecat pe la casele lor,dar lanasand in urma o bulgara complet slavizata!
de bucuria vizitatorilor populatia romanica de acolo s-a retras in muntii Pindului, pe valea Timocului.............

Mergi la inceput

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Deshumarea-voievozi-originea-ministrul-Culturii_0_727727281.html

te toata jena.nu suntem in stare sa ne asumam nimic.
nu putem iesi din tipare!daca nu suntem nepotii lui Traian si verisorii lui Decebal,tot degeaba!
sa se faca repede un asterix si un obelix romanesc in care cumanii astia domn'le sa planteze ghiocei.
galii au fost blanzi cu Caesar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Daca se adevereste teoria conform careia Basarabii ar avea origini asiatice,cred ca ,intr-o anumita masura,vor trebui rescrise anumite lucruri din cartile de istorie.Insa,dincolo de utilitatea prelevarii,apar controverse.

Mergi la inceput