Motive de fugit din RO cu 10 picioare
Raspunsuri - Pagina 7
glimmer spune:
Am citit asa pe fuga din ultimele pagini si am observat un lucru: daca un user spune ca el e multumit sau ca macar nu e nemultumit, se gasec cativa care sa il convinga ca are toate motivele sa fie nemultumit.
tiusca spune:
Nimeni nu se victimizeaza,toti isi sustin punctele de vedere.De ce ne este imposibil sa intelegem ca ne este bine exact unde suntem?Acum o sa scriem douazeci de pagini de stomatologie,nu?Sa vedem ce si cum,si ajungem sa jignim o natie intreaga ca nu se spala pe dinti!Voi nu mai aveti pe nimeni in tara?Cei care au ramas de ce nu au plecat cand le-ati spus ce bine este acolo?Aveti frati,surori care au ramas sau au venit la
voi,fiind si eu convinsi ca aici nu mai este bine?
Anne45 spune:
Sincera sa fiu pe mine subiectele de genul acesta ma relaxeaza....
Daca nu suntem capabili sa vedem dincolo de aparente si nu vom reusi sa intelegem si sa acceptam situatiile de fapt , vom ramane mereu victime ale "ignorantei".
Rufus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Picky_toto
O copilarie... pe care sa si-o aminteasca cu drag...o libertate, un mediu sanatos, o mancare sanatoasa, apropierea de bunici, verisori, familie.. |
Copiii isi amintesc cu drag de o copilarie fericita acolo unde o au. Daca te gandesti ca isi vor aminti cu placere locul copilariei tale, te inseli. Ala e atributul tau, nu al lor.
Libertate, mediu sanatos...mai bine nu ma pronunt, nu vreau sa vorbesc urat.
Mancarea este la fel de nesanatoasa ca peste tot. Ori iti cresti tu singura orataniile si legumele, ori mananci paine cu colorant ca sa crezi ca-i neagra si sanatoasa, sau pui cu sofran in mnacare ca sa se ingalbeneasca ca puiul de tara.
Ramane familia, un argument solid, care isi reduce valoarea pe masura ce anii trec, membrii familiei dispar si sunt inlocuiti de noua familie, de prieteni...
Din pacate, la copii mai conteaza mult, mult de tot educatia, scoala in care baremurile se schimba cel putin in ani electorali, universitatile cazute din orice clasament al valorii, extraactivitatile conditionate de buzunarele parintilor, subtiate de probleme cotidiene mult mai importante si multe, multe alte amanunte.
Rufus, Tora si iadele
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld ce va mai place sa va victimizati. si luati totul asa personal, de parca a fost cu adresa directa scrisa. intotdeauna, la astfel de subiecte se scot ciomegele si baionetele de sub camasa. Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au! |
Cine se victimizeaza, Kari?? Noi astia care traim in lumea a treia? Te rog sa ma scuzi ca am indraznit sa spun ca de fapt in RO nu traim printre haite de caini si nici nu plutim prin rahat, ca mai sunt si oameni normali in tara asta.
Chiar nu ma simt victima si nici nu consider ca m-am victimizat pentru ca mi-am spus punctul de vedere la un subiect.
eunice78 spune:
Carmaw, sa iti traiasca micuta Louise! Sa fie sanatoasa, fericita ;i sa aiba parte numai de armonie in viata ei! Si tu sa joci la botezul copiilor ei!
Picky_toto spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui carmaw
Laura ai spus 22e nu? Sint tari unde costa ZERO pt ca sunt diferite programe de sanatate mai ales in domeniul stomatologiei si mai ales la copilasi si adolescenti(nu vorbesc de clinici luxoase si doctori superprivati) Nu vreau sa intru in nici o disputa cu nimeni doar atit am vrut sa zic !! Cind stateam undeva prin vechea Europa nu am platit niciodata extractiile sau plombarile ci numai lucrarile dentare. In fine o zi buna ...eu azi sunt super fericita sunt strabunica micutei LOUISE |
Pai daca voua 22 euro vii se pare mult, aflati ca in Be ca mergi sa-ti extragi sau plombezi o masea te costa mult, cu tot cu asigurarile de sanatate...ultima oara am dat 80 euro doar ca mi-a facut o poza la o masea si mi-a curatat de piatra partea de sus dreapta..cu sistemul meu de sanatate obligatoriu, am primit inapoi 20 de euro din cei 80...si ia spuneti cum vii se pare acum?! Ptr copii e mult mai scump..ca deh si la pediatru o consultatie costa mai mult decat la medicul de familie...ex pediatru (ca numai la ea mergem cu copilele) consultatia e de 32 euro..medicul de familie (ala la care mergem noi adulti) consultatia e 26 euro. Da, nu zic primesti inapoi o parte din bani(nu am acum hartiile in fata sa va zic exact cat..undeva intre 12-15 euro) dar nicidecum nu e ceva gratis
O lucrare, mai exact un aparat dentar la copil costa destul..2000 euro si asta dupa ce a platit asigurarea bani(eu stiu pe cineva apropiat care atat a platit) plus ca merge o data la 2-3 luni sa il stranga..e un aparat gen bloc..pe fiecare dinte, masea...si costa si atunci..sa va zic ca asa de prosti sunt dentisiti de aici incat fac lucru de mantuiala..primul aparat pe care i l-a pus i s-a rupt in timp ce manca si a inghiti o bucata din el...credeti ca s-a putut face ceva..ca i l-a facut din nou gratuit..sau ca a platit stomatologul ptr asta..nuuu in nici un caz..nici un doctor nu va semna vreo acuzatie adusa altui doctor..ca doar is colegi.......asa ca a mers la alt stomatolog si i-a facut din nou lucrarea..alti bani.....aa si stiti ce-i tare..ca i-a scos 7 dinti..adica cele patru masele de minte inca neiesite si 3 dinti..motivul ca e spatiu prea putin ptr a se dezvolta dinti...mai stii poate asa e acum
Asa ca nu stiu unde este gratuitate sau ca daca platesti o asigurare de sanatate beneficiezi de servici gratuite la stomatolog sau doctori..poate prin Germania...ca am auzit ca sunt mai bine pusi la punct in privinta asigurarilor, dar nu aici in Be...
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai
ingridnen spune:
in Germania se plateste de asemeni mult, vizita la dentist e un lux si o pereche de ochelari la fel. Stiu de la sora-mea ....
Ingrid si Cristi 9 ani
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Picky_toto Pai daca voua 22 euro vii se pare mult, aflati ca in Be ca mergi sa-ti extragi sau plombezi o masea te costa mult, cu tot cu asigurarile de sanatate...ultima oara am dat 80 euro doar ca mi-a facut o poza la o masea si mi-a curatat de piatra partea de sus dreapta..cu sistemul meu de sanatate obligatoriu, am primit inapoi 20 de euro din cei 80...si ia spuneti cum vii se pare acum?! Ptr copii e mult mai scump..ca deh si la pediatru o consultatie costa mai mult decat la medicul de familie...ex pediatru (ca numai la ea mergem cu copilele) consultatia e de 32 euro..medicul de familie (ala la care mergem noi adulti) consultatia e 26 euro. Da, nu zic primesti inapoi o parte din bani(nu am acum hartiile in fata sa va zic exact cat..undeva intre 12-15 euro) dar nicidecum nu e ceva gratis O lucrare, mai exact un aparat dentar la copil costa destul..2000 euro si asta dupa ce a platit asigurarea bani(eu stiu pe cineva apropiat care atat a platit) plus ca merge o data la 2-3 luni sa il stranga..e un aparat gen bloc..pe fiecare dinte, masea...si costa si atunci..sa va zic ca asa de prosti sunt dentisiti de aici incat fac lucru de mantuiala..primul aparat pe care i l-a pus i s-a rupt in timp ce manca si a inghiti o bucata din el...credeti ca s-a putut face ceva..ca i l-a facut din nou gratuit..sau ca a platit stomatologul ptr asta..nuuu in nici un caz..nici un doctor nu va semna vreo acuzatie adusa altui doctor..ca doar is colegi.......asa ca a mers la alt stomatolog si i-a facut din nou lucrarea..alti bani.....aa si stiti ce-i tare..ca i-a scos 7 dinti..adica cele patru masele de minte inca neiesite si 3 dinti..motivul ca e spatiu prea putin ptr a se dezvolta dinti...mai stii poate asa e acum |
Eu zic ca 60 de euro nu este scump .....ca doar nu mergi zilnic la dentist.
Nu am inteles de ce nu ti-a facut detartaj la toti dintii, ca eu pina acum nu am auzit numai la un sfert de dinti.
Eu am schimbat dentistii pina am fost multumita, ca prima imi cerea £200 sa-mi inlocuiasca plombele....de ce nu stiu ca sint in regula.
Picky_toto spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Inteleg apropierea de familie, dar restul ma lasa putin confuza. Cum anume au copiii mai multa libertate si o copilarie mai frumoasa intr-un mediu mai sanatos in Romania? Eu imi aduc aminte ca de la 13 ani am inceput sa fiu hartuita pe strada, sa mi se strige obscenitati si sa fiu impinsa si pipaita prin mijloacele de trasport. Halal libertate si mediu sanatos. Nu mai vorbesc de poluare si mizerie, de caini, flegme si rahati peste tot. Poate abuzurile profesorilor de la scoala si facultate se califica la mediu sanatos , sau cele ale sefilor cand incepi sa lucrezi. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Poloare?! pai ia cauta si vezi pe ce loc se afla Be la capitolul asta.. si atunci sa-mi mai spui daca Ro este o tara f poluata sau nu...si tinand cont de industrie, port, autostrazi etc..
Hartuire?! da este, sunt si de astia prin Ro dar si prin Be, mai ales in ultimi ani, de cand cu emigranti...da ia zi cum ti se pare ca al tau copil, major fiind sa mearga la discoteca, vreun bar cu prieteni si cand sa se intoarca acasa pe la 1-2 nopatea sa opreasca o masina sa-l hartuiasca, sa-l ameninte cu cutitul, sa-l atarne de pe un pod deasupra la autostrada, sa-l bata pana il baga 2 luni in spital si toate astea ptr ca nu avea mai multi bani in portofel....si ce face politia? ii prinde pe faptasi..dupa 2 zile le da drumul ca nu prezentau pericol public iar victima primeste o scrisoare in posta de la politie ca respectivi au fost eliberati si ca au interdictie sa se apropie la mai putin de 50 m de el si daca el victima vede ca respectivi au incalcat aceasta restrictie sa ia legatura cu politia....ia zi ti se pare normal?!
Rahati de caini..si ce crezi ca daca aici nu-s caini pe strada asta nu inseamna ca nu e rahat de caine pe strada..oo ba da si inca de aia mari de la caini cat un vitel...ca deh nesimtirea e mare.... si toamna cand cad frunzele si nu se mai vad rahati sa vezi ce "placut" e cand te trezesti cu unul pe talpa, pe roata la carucior, la bicicleta...
Flegme..da dezgustator, aici se da amenda..insa nu am auzit de unul care sa primeasca si scuipati sunt pe toate trotuarele...si ti se face rau cand il vezi pe ala din fata ta ca arunca o flegma de toata "frumusetea" ..
Mediu sanatos..da in Ro inca se poate..in Be nu....daca tie ti se pare mediu sanatos ca al tau copil sa stea in casa mai tot timpul sau sa-l duci la locurile de joaca ca deh afara ploua...mie nu mi se pare...sau daca pc-ul, ps3, ps vista, nintendo, wii, xbo-ul si tv-ul iti pare mediu sanatos..mie nu..da activitati extra scolare poti sa faci..1 ora pe saptamana...si in vacanta pauza ca deh, e vacanta si la ei...ia zi daca afara nu ca ploua (sau se satura si de parcuri) daca in curtea de 50 mp care o am nu, atunci unde? in casa? la locurile de joaca? ..in ro de bine de rau mai merg la bunici la tara, au curtea mai mare, alearga, se simt bine, vremea e mai buna, mai cald (uneori prea cald), dar e si iarna e si vara...
De ce sunt belgieni care au plecat din tara lor? De bine? De rau?
Peste tot in lume sunt si oameni nemultumiti de traiul pe care il au in tara natala si vor/cauta sa plece..dar sunt si unii ca noi care au trait intr-o alta tara si hotaresc sa se reintoarca.. Asa ca fiecare decide ptr el, ptr familia lui..uneori gresim alteori nu..dar daca nu incercam ce facem? traim o viata cu sentimentul ca POATE acolo era mai bine?!
Noi riscam sa incercam, ne asumam riscul ..de pierdut nu avem ce pierde, poate cum am mai scris, o rata de 20 de ani la casa...rata care nu stii daca peste 1-2-5 ani o sa o mai poti plati..iar daca nici acolo nu va fi bine, atunci vom alege raul cel mai bun...
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai