Motive de fugit din RO cu 10 picioare
Raspunsuri - Pagina 23
ab5174 spune:
Imi sint tare 'dragi' cei care au fost in CONCEDIU citeve saptamini intr-o tara straina, si vin sa spuna ca e tare rau.
Este o enorma diferenta intre a merge in vacanta, si a locui in tara respectiva.
Noi astia care am emigrat macar am locuit in Romania si avem intre ce face comparatie.
giulia81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Mie Spania nu imi place chiar daca e cald. Vorbesc, adica tipa spaniolii pe plaja, in restaurant, pe strada ...de zici ca mai au un pic si se iau la bataie. Spaniolii nu stiu sa vorbeasca pe ton normal Te duci la restaurant, vrei sa ai o cina romantica ....nu se poate ca spaniolii se 'converseaza'. |
eu nu am patit asa ceva niciodata in spania....
Caught between the devil and the deep blue sea...
giulia81 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Pe vremuri, cand romanii plecau cu sutele in Spania, pentru munca, un tanar vecin, asa, la un 20 de ani, se intorsese exasperat ca spaniolii astia o tin numai intr-o fiesta. Daca au de sarbatorit vreun sfant vineri, o tin tot intr-o sarbatoare inclusiv luni. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
si nu e bine? ai zile libere la gramada
si ce frumoase sunt fiestele....
Caught between the devil and the deep blue sea...
rall spune:
citat din mesajul lui lili_ka Sa iti mai spun ca nu vei gasi in Europa asa de multe magazine cu produse bio ( organice) cum gasesti aici. |
http://www.nytimes.com/2012/07/08/business/organic-food-purists-worry-about-big-companies-influence.html
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Fetele au scris din punctul lor de vedere ......cum am scris si eu despre UK. Mesajul de mai sus mi se pare tare rautacios. Poate US si Australia pentru ele e tara perfecta. |
Da, stiu . Si mesajele care dau cu Romania de pamant ca e tara plina de kktzi, caini, hoti si puturosi sunt mesaje dragutze si pline de bunatate.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui giulia81 am decis: Belgia curajul e cel care lipseste, din pacate...asta imi reproseaza si sotul... Caught between the devil and the deep blue sea... |
Giulia, hai sa o luam babeste
1. Ce-ti lipseste tie in Romania?
2. Crezi ca ai gasi in Belgia ce-ti lipseste in Romania?
3. Ce ai in romania de care ti-ar fi dor in belgia?
4. E ceva in Ro fara care crezi ca nu ai putea trai in Be?
5. Ce le poti oferi copiilor (scuze, nici nu stiu daca ai), prezenti sau viitori in Ro?
6. Ce viitor pot avea copiii tai in Be?
Raspunde-ti acestor intrebari si apoi vezi daca mai prinzi curaj.
Un sfat, daca-mi permiti: NU aplica ptr. carduri de credit sau daca aplici, ptr. orice eventualitate, imediat ce le folosesti plateste-le integral! Nu de alta, dar sa nu patesti ca cei din exemplele date de Coracora.
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
ab5174 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Laura25
Da, stiu . Si mesajele care dau cu Romania de pamant ca e tara plina de kktzi, caini, hoti si puturosi sunt mesaje dragutze si pline de bunatate. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Cum am mai scris, noi am trait acolo, multi care isi dau cu parerea nu au trait dincolo.
Si da, Romania este cum ai scris mai sus .....trebuie ceva schimbat in bine.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui giulia81 da, e o idee buna asta cu lasatul totul balta cand e soare nu in bruxelles, ci undeva in zona orasului Battice...suntem in febra cautatului de chirii...cum gasim ceva bun ori e dat, ori e agentia in concediu la viitorul copilului ma gandesc si eu in primul rand...aici in tara ce ii pot oferi? acolo cred ca viitorul lui are alta perspectiva...desi mi-e greu sa ma rup de familie, prieteni...bun, avem si acolo prieteni, familii de romani stabilite acolo, dar nu se compara cu ceea ce am aici in privinta asta... Caught between the devil and the deep blue sea... |
Ok, am descoperit ca ai un baietel. Sa va traiasca.
Eu pe undeva inteleg chestia cu familia, prietenii din Ro, DAR intreb si eu: sa presupunem ca peste cativa ani, cand baiatul tau are 18 ani, nu ai bani de facultate; vine familia si prietenii sa te ajute sa o platesti? Sa presupunem ca peste alti cativa ani, cand se insoara nu ai bani sa-i cumperi un loc al lui (macar o garsoniera, nici nu ma intind la mai mult) unde sa locuiasca cu noua familie, vine familia sau prietenii sa o cumpere? Daca raspunsul la aceste 2 intrebari e "Nu", da-mi voie sa-ti spun cum e in Canada si poate fetele din Be iti spun cum e acolo: aici exista programe (de guvern provicnial) care acorda imprumut studentului, si banci care acorda imprumuturi ptr. studenti cu o rata fff mica, care poate fi inceputa sa se plateasca la 12 luni dupa terminarea studiilor; deci, termini scoala, mai ai inca un an sa te pui cat de cat pe picioare si dupa aia incepi sa platesti bancii inapoi). Aici chiriile sunt acceptabile, (affordable, nu stiu cum sa traduc ) si in timp o sa-si cumpere singur casa/ap., ce o vrea si ce o sa-i placa. In romania, cred ca lucrul asta e foarte greu de facut. (Cred, Nu stiu cu siguranta).
_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
ab5174 spune:
citat din mesajul lui Victoria_mami (affordable, nu stiu cum sa traduc ) si in timp o sa-si cumpere singur casa/ap., ce o vrea si ce o sa-i placa. In romania, cred ca lucrul asta e foarte greu de facut. (Cred, Nu stiu cu siguranta). |
A iti permite sa cumperi.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui tiusca BalMascat-urmarind firul logic al tau si eu raman cu urmatoarea impresie despre SUA:patria fast-food-ului,copii si oameni nevinovati impuscati in scoli,pe strada si in universitati din cauza regimului armelor,. frica de teroristi,o gramada de homeless.Tu pe unde ai fost prin Romania?Prin groapa Glina? |
Diferenta dintre ce spui tu si ce spune BalMascat e ca in Romania astea le intalnesti la tot pasul, nu faci 10 pasi fara sa vezi mizerie, kk de caine, etc. In SUA nu vezi impuscaturi de cum te dai jos din avion, nu vin nici cersetorii sa te scuipe si sa te injure daca nu le dai. Iar restaurante fast-food sunt peste tot in lume, nu numai in State.
_
VICTORIA