Strugurasi de Sept-Oct 2011 *62*
Raspunsuri - Pagina 20
Lali_mete spune:
Buna dimineata ! O cafea doriti?
Camady multa sanatate micutei Teodora , mai e putin pana maine. Ah si ce ma apuca niste nervi si imi vin in minte numai cuvinte cu !@#$# si beeep ! Cum ma sa astepti sa treaca we? Pai in we nu se imbolnavesc oamenii? Si rotavirusul asta se ia foarte usor,si ar trebui sa fie primul care le vine in minte cand are copilul febra,diaree si varsaturi in acelasi timp. Dar na, ei ,doctorii,majoritatea se plang ca nu sunt platiti bine, nu sunt apreciati la justa valoare ... Cum sa apreciezi astfel de specimene care trateaza cu indiferenta simtomele pacientilor,ca pana luni poate nu se intampla nimic? Si chestia asta,cu refuzatul externarii pacientului pentru a fi internat in alta parte iar mi se pare groaznica. Stiu multe cazuri de oameni care nu erau multumiti de cum erau tratati ( sau mai bine zis netratati) si au vrut transfer la alt spital,transfer refuzat,pana au iesit din spital "pe semnatura" ca ies pe proprie raspundere. Iesi din spital fara o hartie pe care sa scrie ce tratament ai avut,diagnostic... M-au apucat nervii... Cum sunt micutii? Ai vb cu mama lor? De ce a fost intarcat Andrei? Pentru ca s-a internat mamica lui? Of mititelul .
Eu azi as mai fi vrut sa dorm,dar nu m-au lasat copiii. Teodora ma scobea in nas si PAul ma tragea de par " haaai maaaamiii,suuuuus! Veau aaaaapa!",de vis, nu alta!
Racheel lasa mami ca vor mai fi veri in care sa ne intalnim!
Deci,cine se inscrie pentru intalneala? Haideti ca trece timpul,si trebuie hotarata data ca sa fie bine pentru cat mai multe dintre fetele care vor sa vina.
Eu una vreau pe lista!
Abmariana mama ce ai scris tu acolo ! Mi s-a zbarlit pielea pe mine! Nu stiu cum as reactiona sa vad ca le curge sange asa copiilor mei!
Bunny ce tare ai fost cu saramura... Si eu aveam aceeasi impresie pana am papat prima saramura delicioasa la socrul meu ! Ai mei nu erau mari mancatori de peste.
Si la voi e cald? Si alo mei le place in apa, diseara mergem iar . Desi am vazut ca ne bronzulim mai tare cand mergem dimineata, nu stiu cum fac dar ajung sa adorm la ore miiici,gen 1-2 ,si nu ma pot trezi la 6 sa ies cu ei la 7 din casa! Desi cred ca ar trebui sa ma mobilizez cumva,ca trece vara!
Felicitari pentru citit! Eu citeam cand era Teodora mai micuta,cand statea mult la san. Tot timpul aveam o carte langa pat.Acum nu mai pot pune carti pe langa mine ca le rupe domnisoara,le crede comestibile!
May sedere placuta la mamaie si tataie ! Cred ca nu mai puteau de dorul vostru ,nu-i asa? Cum a fost la botez? A fost si Bea cu voi? Bona se intoarce cu voi ? Voi la botez ati fost,nu ?
Fetelor care va plangeti ca nu mananca copiii,voi puteti manca in timpul zilei? Eu una nu pot,abea inghit dimineata ceva,daca ne trezim cat inca e racoare, apoi lichide mai toata ziua,la pranz cu chiu cu vai mananc o salata si seara,cand se face racoare,mananc si eu mai bine. Asa si copiii mei.
Zubi lui Ayan si mamica lui. La sora-mea cadea netul si nu am apucat sa vb pe fb atunci. Metoclopramidul calmeaza si icnitul ala,cand nu poate voma copilul. Sa nu te mai abtii de la a da lichide copilului cand vomeaza, ca se deshidrateaza,si e mai grav asa decat daca varsa dupa ce bea ceva .
Kora ,important este sa veniti, ne vedem oricum ! Mi-ai promis un remi !
Oanaiasi cand vad poza Ecai la avatar,imi vine sa o pup! E asa dragalasa,parca spune " pupa-maaa, daca ma pupi si ma gadili eu rad mult ! " .Ai mare grija cu vitaminele, pofta de mancare i-o poti spori avand grija sa ii dai sa pape ceea ce ii place, alimente care stimuleaza prin natura lor apetitul. Eu sunt impotriva total datului de vitamine "pentru pofta de mancare " sau pentru ca sunt copiii prea slabi. Stiu multe cazuri de obezitate care se crede ca ar fi din cauza acestor vitamine date pana in 4 ani.
Si zici ca i-a placur supica de hulubas ?
Vine matusica mea din Iasi zilele astea si imi aduce hrisca " de la mama ei" ( mama la hrisca,nu am atusii,ca ea ,mama matusii,e deja in Constanta). Am tot halit-o pe asta de aici, de la solaris. Aduce la un magazin langa mine,la alimentara. Au fost uimiti cand am luat prima data,doua pungi,cica ei au adus din greseala , nu se asteptau sa se vanda asa repede,ca dupa mine au mai luat si altii,care stiau ce e.
De la Teodora vine un mirosel!
Stefy oo,ce de dintisori si maselute! Asa avea Paul, Teodora ne pacaleste de mai bine de o luna ca ii ies si nr 7 si 8 la dintisori[D]!
Racheel pe tine vreau sa te iau asa,prieteneste,pe dupa umeri si sa te invat ceva! Niciodata sa nu mai raspunzi copilului la violenta cu violenta, pentru ca nu va intelege ce a gresit. Pe ea a deranjat-o copilul cu ceva(ex cand bate ca vrea ceva de la acel copil) , l-a altoit , vii tu si ii dai peste manute ca nu a facut bine. Pai ea a facut exact ceea ce ai facut tu,asa ca va continua. Mai sunt copii care asa interactioneaza ei. Atunci,tu pentru ca stii ca este posibila reactia asta din partea ei, ii prinzi manuta si ii spui " facem mai-mai/ draga-draga la copil? Si faci gestul impreuna cu ea. Asa la tot ce intalniti, copii , rude, papusi, plusuri,si va inlocui gestul. Am trecut prin asta la Paul la aceeasi varsta. Si el se si repezea razand la copii, si poc, le dadea cate una!
La faza cu jucariile,e normal. Pai pana pe la 4 ani, ce-i al lor e al lor,ce-i al altuia e tot al lor! Circula o chestie pe fb, cu viziunea copiilor asupra lucrurilor ,ceva de genul : e la mine in mana,deci e a mea; e mai frumoasa,deci e a mea; e langa mine,fara sa o tina nimeni in mana,e a mea; e stricata-atunci e a ta ! "
Lectura la cafea.Am scris din amintiri,ca ieri nu am mai apucat sa scriu.
Seidana, Hayat, va pup tare!
Si pe celelalte mamici de strugurasi idem !
mihaela_i spune:
Lali: Eu i-am dat lui Dani vitamine. Nu continuu ci cam 10 zile pe luna, cum mi-a zis doctorita. Si manca ceva mai bine cu vitamine. Dar nu a crescut spectaculos in greutate si nici nu imi plangea de foame. Accepta ceva mai multa mancare si-atat. Acum nu i-am mai dat vitamine de o luna si mananca bine. Nu imi mananca tot ce ii fac decat rareori dar nu e bai. E un lungan slabut si nu s-a schimbat asta de cand ii dau vitamine. Iar mie si sorei mele ne-a dat mama vitamine de la cateva luni si am fost nu slabe dar bine toata copilaria si pana am terminat facultatea (jobul sedentar si-a spus apoi cuvantul). Pe mine ma invidiau toate colegele pentru talia mea de viespe. Mai adaug ceva ce-am descoperit intamplator. Ti-am povestit ca Dani are reflux. Doctorita imi zicea sa-i dau lapte antireflux dar nu pot pentru ca are si intoleranta la lactoza sau o problema cu probioticele care se adauga in lapte. Laptele fara lactoza pe care il bea nu are probiotice. Nu voi dezvolta subiectul decat la cerere ca e poveste lunga. Reluand: nu am putut sa-i schimb laptele dar m-am uitat pe cutia de lapte AR si am vazut ca e cu faina de roscove. Am zis, pai cine ma impiedica sa ii dau faina de roscove? Am luat si i-am dat o data in lapte. Nu i-a convenit (am incercat si eu si era cam prafos cumva de la faina de roscove). Am schimbat tactica: i-am bagat in cereale. I-a placut si i-am dat vreo 3 saptamani. In perioada aia ii dadusem si vitamine si manca f bine. Toate bune, nu mi-a mai vomitat aproape deloc. Dar... slabea. Ceva de speriat, in loc sa mi se ingrase ca manca bine, slabea. Si am studiat ce e cu faina de roscove. Are fier si calciu, duce la reglarea florei intestinale insa... e folositoare contra obezitatii. I-am oprit-o si dupa vreo 2 saptamani inca in care mai mult stagna, a inceput sa ia in greutate iar Dani. Nu spectaculos, dar potrivit varstei lui. Si iti zic acum: in primul rand metabolismul se poate regla in ambele sensuri si un copil care a luat viteza cu luatul in greutate poate slabi mancand. Rau nu i-am facut ca in perioada aia si-a mai corectat nitel anemia. Si e sanatos. Iar vitaminele nu-s musai ceva rau. Conteaza sa stii cand sa le opresti. In plus eu zic ca e f important si cu ce iti hranesti copilul si cu cat. Ca daca il indopi cu mancare nesanatoasa sau cu dulciuri se si ingrasa si parintii nu recunosc ca e vina lor.
Asta e parerea mea in legatura cu vitaminele.
oanaiasi spune:
Camady, sanatate multa micutilor!
Lali, multumim de compliment. asa e ea , hlizita mai mereu.
stiu povestea cu vitaminele. i le dau pt ca ia si fe si au vit c. 10 zile am zis ca fac compr un compromis. dupa le opresc si ii dau fe. atat. la ea inca nu e cazul sa imi fac griji. mananca putin si are 7.300 kg. nu o las sa se faca patrata sub nicio forma. nu vreau sa creasca complexata.
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
camady spune:
Fetelor colac peste pupaza are si Eva febra. Azi noapte avea 38.4 cand i-am introdus un supozitor cu paracetamol.Apoi pe la 9 i-am dat 2,5 ml nurofen.Temperatura ii ramane la 38.Alte simptome nu are.Ce-o fi?
Alex2011 spune:
Camady, suntem in aceeasi situatie cu bebe care e in a doua zi de temperatura. Nu ii curge nasul, mananca, doar ca are temperatura si cand e obosita e musai sa o culcam, ca altfel nu ne intelegem cu ea. Nu mai adoarme la san, asa ca o leganam pana adoarme...
Are gingiile umflate, roade mult, regurgiteaza, ii plac inelele tinute la frigider, dar nu avem dintisori inca.
ooka, vroiam sa te intreb de ceva vreme. Tu ziceai ca bebe suge mult dar ca nu vrei sa se intarce. Am retinut gresit? Cum adica sa nu se intarce? De ex a mea nu mai adoarme la san, dar mananca ori de cate ori sunt acasa destul de mult, noaptea de mai multe ori.
oanaiasi spune:
Fetele,noi asa am avut la roseola. Febra nejustificata 3 zile si apoi eruptia.
Doamne, ai grija de noi!
mihaela_i spune:
Mi-am amintit ca vroiam sa va povestesc ceva.
Am sunat joi sau vineri la medicul de familie (pediatru) al lui Dani. Am dat de asistenta care e in varsta si ia de fapt toate deciziile pt doctor. Plus ca pare ca stie mai multe ca el. El nu era si asistenta a insistat sa vorbesc cu ea. Asa ca am vorbit cu ea. Zic: am sunat in legatura cu Daniel. Ce varsta are, doamna? Aproape un an. Si care e problema cu el. Pai nici una, vreau sa intreb de vaccinurile de un an. Da, pai noi ii facem schema Sanepidului. Stiu, dar vroiam sa intreb cat este in regula sa amane DTP-ul. Pai o luna, ca intai face ROR la un an, apoi dupa o luna face si vaccinul celalalt. Nu, ROR nu face, nu vrem sa i-l facem. Bine, dati in scris si nu il face. Sigur, va dau in scris ca nu vrem noi sa i-l facem. Bine si care era problema? Pai cat pot amana DTP, ca stiti, e cald si dupa vaccin cam o saptamana aveam probleme cu pofta de mancare. Sa treaca intai caldurile. Pai nu (zice ea - sa nu incurcati cine ce-a zis aici, ca e important), nu are cum sa fie de la vaccin lipsa lui de pofta de mancare. (Eu stiam ce stiam dar nu m-am contrazis cu ea). Zice in continuare: ia vigantol? Ia vigantol. A, pai sa-l vada domnul doctor si poate i-l oprim ca ala da lipsa de pofta de mancare.
Am ramas masca. Am baiguit ceva si am inchis. M-am chinuit aproape un an cu lipsa lui de pofta de mancare. Toti medicii mi-au zis ca e prea slab, m-au facut sa-i dau lapte praf, mi-au zis ca nu se ingrasa din cauza mea si acum aflu ca vigantolul ii cauza lipsa poftei de mancare. E inutil sa spun ca laptele praf nu a facut o diferenta majora pentru ca el tot nu avea pofta de mancare. La proba suptului la 4 luni el in cele mai bune zile ale lui manca cam 650 ml si peste tot scria ca 750 e un minim. Ce sa mai zic acum? E tarziu. Si l-am plimbat si l-a vazut soarele suficient, dar m-am luat dupa medici. Offff
oanaiasi spune:
Mihaela, ce faza...am ramas muta.
eu i am oprit fetei vigantolul pt ca ii dau fe si vitamina care contine si putin d3. La noi se vede o imbunatatire a apetitului..ar fi culmea sa fie vigantolul asta mama tuturor relelor. eu cred ca nici nu ii mai dau. eca are fontanela micuta acum.
Doamne, ai grija de noi!
mihaela_i spune:
Oana, nu lega D3-ul de fontanela. Fontanela se inchide cand se inchide. Cam pe la 1 an si jumatate-doi in general. Important e sa nu dea semne de rahitism. Dar daca mergi cu ea suficient de des la control, medicul vede daca e vreun pericol si-ti zice.
oanaiasi spune:
Mihaela, pe prospectul de la pentaxim zice ca il.poti face in cursul celui de al 2 lea an de viata la minim luni de la ultimul dtp. de asta se face la 1 an. tu te poti duce cu el pe parcursul celui de al 2 lea an d viata linistita.
Doamne, ai grija de noi!