Strugurasi de Sept-Oct 2011 *62*
Raspunsuri - Pagina 14
ooka spune:
salut
legat de anemie va spun si eu ceva din experienta mea cu Sofia. La 6 luni i'am facut hlg si am vazut ca e anemica (hem - 10 si ceva). Ni s'a prescris fier hausmann insa Sofia varsa rau de la el asa ca n'am putut sa i'l dau. Ulterior am vazut alt medic (Tomescu) care mi'a spus ca pot sa o vindec de anemie prin alimentatie dandu'i ou (galbenus) zilnic. I'am dat pentru ca ea oricum nu manca mult, citeva frimituri. Ea a fost certata cu mancarea, manca putin si prost, insa in piureuri ii puneam frunze verzi (spanac, loboda alba, spanac bio hipp)si galbenus. La 3 ani i'am mai facut analize si era ok. Deci merge si din alimentatie. Acum, ea nu a fost alaptata deci poate si asta o mai conta, insa daca doar cu lapte praf a fost anemica, atunci poate nu e chiar asa important. La 3 ani am facut analize complete si de ficat si alte cele deci nu cred ca i'a facut rau oul.
Legat de intoarcerea la servici, eu ma intorc cred ca atunci cind face un an, as fi vrut din august insa ea mananca foarte mult lapte matern (are vreo 8 mese pe zi - 4 ziua si vreo 4 noaptea) in medie. Pe langa are o masa de fructe (100g) si una de ciorba cu legume si carne (100-150g). Nu prea stiu ce as putea sa ii dau la o a treia masa avind in vedere ca ou nu ca e alergica, lactate nu ca ii apar pete pe fata. Frica mea e ca se va intarca si nu vreau. A patit'o cineva?
In rest, n'am curaj sa ii dau apa noaptea, plus ca ea cauta sa suga nu sa stam de povesti sau sa ne dragalim. E asa haioasa ca e asa adormita si uneori il cauta pe tasu'. In rest e o scumpa, 6 dinti, 8 kg si ceva, vreo 73cm, bate din palme, danseaza, roade fire..
Alex2011 spune:
Miha, multzam ptr explicatii. Ma tot gandesc cum sa fac, dar parca n-as opri alaptatul, desi are momente cand imi smulge sanul, intoarce capul, e nelinistita. Atunci imi promit ca o intarc si totusi...nu inca
zubi spune:
olllaaaa
ce faceti mai fetelor, toata ziua afara? eu nu mai pot sta mi mult de 11.30, maxim, deja ajung in casa pe 3 carari de la soare
asta mic s-a facut fricos, nu mai sta nici in picioare singur de atunci de cand a mers si a cazut, nu situ cum sa il incurajez
in rest, toate bue, doar ca mi-e dor de voi, unde va ascundeti ?
o zi cat mai buna
oanaiasi spune:
Ooka, de acord cu tine in ceea ce priveste anemia. eu am facut compromisul de a i da oul moale pt ca pe cel tare nu il mananca. o sa ii dauou 4 zile pe sapt plus o doza mai mica fe. acum ii dau si polyvital pt pofta de mancare pt ca o saptamana nu mi a mancat nimic in afara de tita. sper sa o fac sa manance ca sa ii reglez anemia din alimentatiemai tarziu despre oua..eu mananc si 10-15 oua pe sapt si nu am absolut nimic.
eca are hemoglobina 10.5 pe boala. probabil daca i as mai lua , acum dupa roseola, ar fi mai maricica. inca nu ma agit tare. sper sa se regleze.
si a mea suge mult. adica des.
zubi , eu nici nu ies dimineata. doar seara.
nu stiu daca v am zis. am cantarit o pe fii mea. are 7.300.
Oana, mami de Eca 18.09.2011
Doamne, ai grija de noi!
seidana spune:
salut Fete...
Zubi continua sa-l incurajzi , nu dispera , inca are tot timpul din lume sa marga singur..
Kora.. bravo lui Dimitris .. ai baiat mare..
Bunny.. da e grasuna rau, are cam 10.5 kg, am is ca o pun la cura (mai rar cu bananele si fainoasele)... dar asa grasuna e spirt, nu sta locului o clipa...
eu mai am un pic si ma intorc la munca
ioana_iasi spune:
Buna dupamiaza Uram vacanta placuta mamicilor impreuna cu familia acolo unde veti merge.
Noi suntem bine,Matei are gingiile foarte umflate in partea de sus are doi dintisori jos.Pe data de 20 face 8 luni,are 9kg si cm.nu ma stiu ca nu am mai fost de mult la doctor.
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare daca se poate ...
La mamicile care alapteaza si au nacut natural, dupa cat timp a reaparut CM.?(menstruatia)nici pana la ora actuala nu a revenit,e posibil sa mai intarzie?
Eu pe matei il alimentez cu san si papita: dimineata dau pireu de fructe cu cereale(mere,pere,mango,piersicuta,nectarina) la pranz: supica de legume (morcov,ceapa,patrunjel,pastarna,brocoli,cartofior si un firicel mic de sare)pasata cu carnita de pui,peste sau un galbenus de ou. seara pe la 19 niste pireu de fructe cu iaurtel sau branzica de vaci (facuta in casa cu lapte de vaca).
Voi ce papita mai dati la bebelusi.
Imi pare rau ca nu postez mai des dar va citesc cand pot,acum e mai greu ca si cel mare e acasa si trebuie sa lucram si cu el :)
O dupamiaza frumoasa
mihaela_i spune:
ooka: Dani al meu mananca un galbenus intreg o data la 2 zile. Ia fier cam 1/2 din zilele din luna pentru ca pe el il constipa rau de tot. Ia 4-6 picaturi intr-o zi in care ia. In conditiile date hemoglobina a crescut de la 9.9 la 10.3 in aproximativ 2 luni. Deci nu spectaculos. A, si a luat si cam 10 zile pe luna Wellkid (vitamine) care contin putin fier si ele. Eu nu am curaj sa ii dau mai mult ou decat ii dau deja. Mi se pare destul de mult. O sa mai incerc si cu verdeturile de care ziceai tu, poate mai contribuie si alea.
ioana_iasi: Eu am nascut prin cezariana (desi as fi vrut natural dar nu s-a putut natural). Alaptez dar in prezent mai mult lapte bea praf Dani decat de la mine. Si inca nu mi-a venit CM. Cred ca mai consuma vreo 100-200 ml pe zi de la mine in multe reprize dar in care nu consuma mult deodata.
racheel spune:
Buna, buna
Nici nu-mi vine sa cred ca nu mai am timp sa intru si sa scriu doua randuri.Anastasia cat a fost ea de cuminte cand era mica asa de nazdravana s-a facut acum.Urla si plange cu lacrimi dupa mine daca plec si o las singurica.asa ca o pun in premergator si vine dupa mine la baie, bucatarie.Mi-e dor de vremea cand era bebelus.
Nu prea papa si este mataita din cauza dintilor.I-au iesit incisivii laterali de sus si acum urmeaza cei din mijloc.
Azi i-am facut saramurica de pastrav si i-am pus si un graunte de usturoi.Abia astept sa vad cum reactioneaza.
Oana, imi pare rau ca Eca este/a fost bolnavioara Tu nu i-ai dat deloc fier?
Mikka, nici nu trebuia sa ma mai intrebi.Poti sa pui pozele Anastasia, a facut mucisori si cred ca din caua racelii a facut febra.
JadeJador spune:
buna fetele
am intrat sa va salut si eu
sper ca sunteti bine si absenta vostra este din motiv de plimbari , concedii si distractii
T este super marait , nu i convine absolut nimic , nu vrea nici unde , cred ca este din cauza dintilor ca este cam umflat sus
cu mancarea stam ff prost , manaca f putin si cu figuri si doar mancare bebeluseasca super blenduita si fina
sunt f suparata din aceste motiv , el nu vrea sa puna gura pe absolut nimic nou , nu pofteste , nu duce la gura , nu este curios cand este vb de mancare
daca simte in gura vreo mica granulatie , imediat isi face sila si vomita , asta in cazul fericit in care nu se ineaca ,am constatat ca el nu stie sa mestece
de asemenea daca ii dau ceva nou , pe langa ca se stramba de zici ca l am otravit , vomita instant ce a mancat si la masa anterioara si normal ca nu vrea sa mai manance nimic altceva , sare peste masa respectiva
i am facut si ciorbita de pui cu bors , ce sa zic , nici nu a vrut sa puna limba :(
nu vrea nimic nimic nimic :((( zilnic vomita ca si face sila :(((
mai este vreun copilas care face asa ? este normal ca la 10 luni sa manance numai si numai pasat ? doar piureuri ?
_
de T 10+
seidana spune:
Salut..
Si noi suntem f maraite, iese dintele lateral jos (de fapt e afara jumate)-5 dinti.. iar sus ii e umflata gingia..
Intrebare: e normal sa aiba muci aposi multi, stranuta mereu aruncand afara o groaza de mucisori albi, aposi, transparenti.. nu are febra .. Prietenul ei a avut aceasta stare de 2 zile, dr i-a zis ca sunt dintii,.. acum cand o vad pe a mea nu stiu ce sa cred raceala/urmeaza dintel de sus?
sa nu zic ca noaptea se trezste plangand din h in h si sta numai cu titi in gura, nu pot sa ma intorc de langa ea ca e jale..
care e diferenta intre chamollina 7-15-30?
Ioana .. mi la 10 luni jumate mi-a vnit CM, natural, bebe alaptat
Rach de ce nu o lasi sa mearga in 4 labe? si a mea plange cum vede straini in casa, plec din aria vizuala si nu poate ajunge.. Ela umbla in 4 labe oriunde, o las in living si vine in baie/balcon/dormitor/bucatarie dupa mine...
JADE.. sunt copii si copii.. unii nu accptaa mancarea blnduita de la inceput, altii mananca asa pana la 1 an jumate.. asa ca no stres(aditional)mai cunosc un bb care varsa la orice leguma/ orice nu e bine blenduit...
Pe mine ma dispera lumea care imi zice sa o pun inprmergator , sa nu o las in 4 laabe ca o sa mearga greu.. ete na..Eu va marturisesc ca nu o tin de manute sa umble, mi-i se pare prea spanzurata, am zis ca o sa o ti n de o manuta cand o sa aiba echilibru mai bun sau va invata sa mearga direct singura..pe mobila/pereti se ridica si face pasi singura
din ciclul Perele d soacra (mama soacrei):
-RATA face gagaga.. si ii taiem capul si-l punem in ciorba sa pape fetita
- vai ELA da nu mai papa titi ca esti fata mare si e rusine, e caca , am facut ca toti dracii , de a zis ca-s neebuna , de zici ca intoxic copilul, -i-am zis ca-i dau pana la 3 ani
- nu pune fata in piscina (a ei mica cu apa calda) ca raceste la Besica (ce o fi aia?)