Retete cu somon pentru copii
Raspunsuri - Pagina 3
eunice78 spune:
AA, mancam si noi din ala afumat. Pe paine prajita cu unt.
Si pastrav mancam de cate ori mergem la ai mei (la munte). Luam de la o crescatorie unde sunt excelenti.Desi sunt tot de crescatorie, au un gust ff bun. Ca sa nu mai spun de ala afumat/uscat la vant si tinut in crengute de brad..
Eu iau dorada mai ales ca il pot face in sare. Persoana care mi-a dat reteta mi-a zis ca doar doarada si bibanul se fac asa. Nu stiu care ar fi ratiunea insa eu nu am incercat cu altceva. De fapt nici biban nu am incercat. Si fac asa pt ca de multe ori sunt in criza de timp si asa scap repede.
Androix spune:
Am incercat eu cu pastrav si a iesit foarte misto. SI noi tot asa facem dorada, aproape numai asa. E super comod, rapid nu pot sa zic ca e pentru ca dureaza ceva.
EDIT: cred ca merge cu orice peste de dimensiuni comparabile si care sa fie intreg. Asta cred ca e ideea ca piele protejeaza carnea care se gateste foarte bine asa in sare incinsa. Iar ca dimensiuni trebuie sa fie ceva de pestele ala, sardinele nu cred ca merg facute asa de exemplu.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
mina spune:
ei, daca vorbim de tartine cu somon afumat, si noi mancam. Paine, unsa cu unt, un strat generos de ceapa tocata, sare, somonul fasiute, stropit cu zeama de lamaie si apoi cu piper si deasupra tuturor, dupa caz, frunze de macris/salata verde/spanac/busuioc/patrunjel/marar. Mic dejun de campion!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
eunice78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Am incercat eu cu pastrav si a iesit foarte misto. SI noi tot asa facem dorada, aproape numai asa. E super comod, rapid nu pot sa zic ca e pentru ca dureaza ceva. EDIT: cred ca merge cu orice peste de dimensiuni comparabile si care sa fie intreg. Asta cred ca e ideea ca piele protejeaza carnea care se gateste foarte bine asa in sare incinsa. Iar ca dimensiuni trebuie sa fie ceva de pestele ala, sardinele nu cred ca merg facute asa de exemplu. www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste Androix Bijoux Niste copii si toti copiii! |
Pai dureaza 30 min. Interval in care nu tb sa ii faci nimic. Poti sa faci o garnitura sau orice altceva. Eu la asta ma gandeam.Eu cand imi aleg retetele factorul timp este destul de important. Ajung acasa pe la 18 si copii vin pe la 18.30. Si, de regula, intra in casa cu intrebarea pe buze: ce mancam?? Si cel tarziu la 19 tb sa am mancarea pe masa, altfel zici ca e foamete in casa, asa se jeluiesc. Scuze de of topic.
nurse4mybaby spune:
Reteta preferata de copilul meu...
Fierb una bucata somon,o dezosez si tai bucati mici.Fierb paste mici gen stelute(5o grame).Separat fac un sos din 200ml lapte,1 lingura amidon,sare,piper,tarhon.Le amestec pe toate in final.Optional puteti strecura si niste brocoli taiat mic in mancarica.
Androix spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui eunice78
Pai dureaza 30 min. Interval in care nu tb sa ii faci nimic. Poti sa faci o garnitura sau orice altceva. Eu la asta ma gandeam.Eu cand imi aleg retetele factorul timp este destul de important. Ajung acasa pe la 18 si copii vin pe la 18.30. Si, de regula, intra in casa cu intrebarea pe buze: ce mancam?? Si cel tarziu la 19 tb sa am mancarea pe masa, altfel zici ca e foamete in casa, asa se jeluiesc. Scuze de of topic. |
Ce cuptor ai tu ca la mine dureaza vreo ora sa se faca?
Androix Bijoux
eunice78 spune:
Am cuptorul normal, de la aragaz (am un Electrolux de vreo 2 ani), nimic sofisticat. Poaate ai presiunea scazuta la gaze?? oricum o ora mi se pare ff mult, pentru peste.
Androix spune:
Nu, cred ca aragazul meu e foarte prost. Cel putin o ora dureaza sa fac 2 dorade maricele in crusta de sare.
Androix Bijoux