Retete cu somon pentru copii
Raspunsuri - Pagina 2
Dorsilia spune:
bun, deci am invatat ceva: nu mai cumpar de-acum inainte medalioane ci file, am mai multe variante de a-l prepara si nici nu are oase- SUPER...multumesc mult de tot!
eunice78 spune:
Dorsilia, si eu fac somonul cam cum au zis fetele dar baietii mei mananca muult mai bine dorada. Mi se pare un peste mai acceptat de copii (sau poate de ai mei doar, nu stiu) ca e nitel mai dulce. Eu il fac in sare: pun in tava sare grunjoasa, pun pestii si ii acopar complet cu sare grunjoasa. II dau la cuptor cam 30 min. Pestele isi ia sare doar cat are nevoie. Dupa care ii scot de acolo, operatiunea asta cu scosul e mai migaloasa dar rezultatul merita efortul. De regula mancam o data pe sapt dorada servit cu brocoli sau eventual porumb.
Edit ca sa mai spun ca are oasele mari, mai ales daca iei pestii mai mari, se curata usor.
_Ralu_ spune:
Si eu i-am dat Alexiei somon de pe la 2 ani...i-a placut mult din prima. Ii dadeam des...1-2 ori pe saptamana.
Combinatia care ii place cel mai mult este somon dat prin malai si prajit in f putin ulei cu garnitura de spanac. Dar il facem si grill si la cuptor...tot cu spanac, alta garnitura nu ii place.
Eu iau medalion, si are niste oase scurte si tari, care ies bine in evidenta daca treci degetul pe suprafata lui si eu le scot inainte de a-l prepara...se scot usor.
La fel de mult ii place si pastravul, dar e migalos la curatat.
Dorada nu am luat niciodata, nu am stiut cum e cu oasele (eu am o fobie cu oasele de la peste ), dar tare imi face cu ochiul mereu.
*******************************************************
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
eunice78 spune:
Ralu, este fff gustoasa dorada, e dulce. Somonul daca nu e chiar proaspat sau nu e facut bine poate fi un pic..fad, asa mi se pare mie. Insa dorada e dulce baietii mei mananca ff bine. Si la fel de mult ne place anghila pe care o fac la cuptor cu legume. Ff gustoasa anghila, dulce, fara oscioare, dar se gaseste ff greu, sau nu stiu eu sa caut.
_Ralu_ spune:
Hmmm...week-endul asta chiar am sa iau dorada, sa vad cum e. Am intrebat o data o vanzatoare de la raion, cum e cu oasele, si mi-a zis ca areee cam multe. Asa ca m-am lasat pagubasa.
Dar cum fii-mea e mare fan peste, am sa incerc.
Merci Eunice!
*******************************************************
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
mina spune:
Si-al meu mananca mai bine dorad decat somonul, e mult mai gustoasa. Sunt ceva oase prin ea, dar alegi pentru copii doar file-urile de pe o parte si alta a sirei spinarii (le poti detasa f frumos cand scoti pestele din cuptor) si mancati voi restul. Noi asa impartim dorada.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
lavi02 spune:
Cu oasele la dorada, pastrav si alti pesti de dimensiunea asta e simplu: iei carnea de pe oase, nu scoti oasele din carne! Au doar sira spinarii + oasele de la inotatoarea dorsala.
Somonul eu il pun in tava pe o folie de aluminiu, fileurile cu pielea in jos. Pun peste sare si felii de lamaie si mai stropesc cu putina zeama de lamaie. Dau la cuptor. Il testez cu furculita daca e gata, sa fie gatita carnea in interior in zona cea mai groasa. Cand e gata desprind cu paleta usor carnea de pe piele care ramane in tava, lipita de folie. (nici nu o curat din acest motiv de solzi). Grasime nu pun ca are multa pestele.
Interesanta ideea cu medalioanele facute pe gratar de teflon. La gratar pe lemne, afara, ati incercat? Nu s-a lipit?
mihaela_s spune:
Noi facem des grill vara si pestele de orice fel il facem ori in folie de aluminiu ori in niste chestii speciale ca cea din www.henrytibbs.com/products/_sagaformfish_grill_274_2.jpg" target="_blank">poza. Altfel se lipeste cu siguranta...
eunice78 spune:
Daca ungi gratarul in prealabil nu se va lipi pestele. Noi asa facem. La tara tata unge mereu gratarul cu slaninuta, acasa dau eu cu un pic de ulei (pun pe servetel si sterg un pic teflonul). Asa nu se lipeste.
Totusi nu as compara dorada cu pastravul care are tspe mii de oase. La doarada, mai ales daca ii iei mai maricei, oasele sunt destul de mari sa nu constituie o problema.
Androix spune:
tot de-aia nu se compara nici la pret.
Dar si pastravul daca e mare nu are multe oase. Mie mi-e sila sa curat carnea de peste dar nu am dat in greu curatand pastrav. Acum depinde de fiecare.
Eu cu somonul nu prea m-am impacat tocmai pentru ca e foarte gras, o fi grasime sanatoasa dar tot greu pica, dar pe partea aialalta se lipste. Cum o veni asa nu stiu. Il mancam insa cu mare placere atat eu cat si kinderii afumat pe paine cu unt. Un deliciu!
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!