FIV in Ungaria 165
Raspunsuri - Pagina 10
olimp spune:
ana empatia si si imbratisarile sunt mutuale , sti se spune ca un gest sau o privire fac cat o mie de cuvinte , ei bine la noi e valabila si vice-versa
lara experientele mele vis-a-vis de doctori nu sunt chear asa de placute ca ale tale ,( eu nu am fost asa de norocoasa in alegeri se poate ) , acum sincer nu mai conteaza caci nu m-am lasat influentata de deciziile lor eronate , cum spui si tu nu mergeam habarnista la ei si cand vedeam ca o iau pe ulei cu explicatiile ...pentru mine era de ajuns stiam ca ne vedem pentru ultima data.
Eu am cautat si documentat pe internet , binenteles nu am cum sa le cuprind pe toate de aceea inca mai frecventez medicii . Cand mergeam la medic nou ginecolog ii spuneam istoricul si asteptam sa vad daca propune ceva nou fata de precedentul, d-na Rotar a fost singura cara a parut interesata de caz si am trecut la investigatii mai amnuntite. Imi spunea si chear mi-a recomandar o doctorita homeopata care se pare ca ajuta ...in bine viitoarele si potentialele mamici. Am obsevat ca este adepta si a tratamentelor naturiste nu doar sa te indopi cu hormoni
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
olimp spune:
lara inca ceva d-na Rotar mi-s spus ca daca trec pe FIV cu o luna inainte de procedura in sine sa trec pe clexane si sa nu mai iau aspenter , daca incerc natural atunci iau clexane doar la instalarea sarcinii\
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
your_dora spune:
Buna fetelor,
Nu stiu daca va mai amintiti de mine, am facut intre timp si noi FIV la Budapesta cu marele PK, din pacate cu rezultat negativ. Spun marele pt ca eu am avut cu el niste diferente de opinie de la inceput(si eu sunt medic) si pana la urma din pacate am avut dreptate. Am senzatia dupa FIV-ul asta ca si la Buda a devenit totul pe banda rulanta, nu-i mai intereseaza sa individualizeze nimic. Noi pt urmatorul FIV nu cred ca vom mai merge acolo.
Va pup si va doresc succes la toate!
Lara27 spune:
floryma, m-ai facut sa rad..
hai ca ma bag eu in seama:
1. clexane e cu siguranta de 0.4, se cumpara fara probleme si fara reteta de la farmaciile care-l au pe stoc (Dona, Helpnet, sensiblu, etc.) sunt in cutii de 10 injectii preumplute, se fac 1/zi; trebuie sa ai grja sa nu te invinetesti (unghi de 45 de grade, la sfarsit tii apasat (nu freci sau masezi locul!)..ustura putin, dar discomfortul e neglijabil; normal ca-i zici la PK, ca ti-a recomandat hematologul; acum, functie de ce mutatii ai, o sa comenteze mai mult sau mai putin;
2. pt TSH iti va recomanda PK exact doza de L-thyroxin/Euthyrox (doar ii trimiti analizele, nu?); prefera TSH < 2.5
3. IgG inseamna ca ai imunitate, nu infectie acuta, asa ca relax
si pe cat posibil, asteapta sa vezi ce analizele iti recomanda, nu le mai fa asa, blind, ca-i pacat de banutii aia si de venele tale
hai, bafta maxima
to be continued..
anaasta spune:
Floryma, eu zic ca profilul Torch e ok, ai anticorpi la ele. Adica, in trecut ai facut boala, ai dezvoltat anticorpi - e ok, esti protejata pe viitor. Toxoplasmoza vad ca nu ai facut. Eu am inteles ca daca exista recomandare de la hematolog, PK nu se baga peste si o accepta. Despre TSH ar putea comenta si sa iti recomande sa il scazi. Cu atat te pot ajuta eu.
Olimp
Lara27 spune:
olimp, ei bine, cu asta nu sunt deloc de acord si sunt absolut sigura ca am dreptate
in caz de fiv, incepi clexane cel mai devreme din ziua 1 de stim (unele fete au doar de la punctie, altele de la ET, functie de profilul hematologic)..cu o luna inainte e lipsit de sens si foarte periculos (iti dai peste cap tot sistemul de coagulare al sangelui, da? deci, grija mare!)..pt asta, in caz de fiv+clexane, neaparat consulti un hematolog!!
to be continued..
floryma spune:
Lara.......si sorry dc sunt asa de incepatare....desi sincer ma lupt cu infertilitatea asta de mai bine de 6 ani si desi sunt la FIV nr.3 experieta mea o pot considera "0" caci privind in urma simt ca m-am aruncat cu capul inainte si acum de suflu si in iaurt....pana acum nu am facut clexane si nici nu stiu cum arata la "fata" asa ca am luat notite si profilul Torch l-am facut ptr ca trebuia sa fac toxoplasma si cum nu m-am testat pana acum de alte virusuri, citomegalo si alte balarii am zis ca nu mai plec la drum fara (am vazut ca dr. gineco a lui olimp i-a recomandat profilul) ...
Ana multam fine....am facut si toxoplasma dar a iesit in val si IgG si IgM
LE. Sora mea...a ramas pregnanta fara sa isi fi propus...desi si ea avea/are ceva probleme minunea s-a infaptuit si uite asa a ajuns in saptamana 6 de sarcina sa se testeze de una alta si i-au iesit o parte din balarii..a ajuns sa testeze si indicele de aviditate al rubeolei si de mycoplasam si ureaplasma a scapat cu greu si tratament obtinut din strainezi caci la noi bulinele recomandate in sarcina ptr tratament nu se mai gasesc....scuze de lungire
FIV1 Szeged-Iulie 2011_nereusit
FIV2 Szeged-Octombrie 2011_nereusit
FIV3 Budapesta_va urma 2012
PAI 675 4G/5G homozigot
olimp spune:
lara evident ca in cazul FIV-ului voi merge pe mana doc de la FIV , pana atunci va citesc pe voi si invat multe , vreau sa nu ma duc co oarba la FIV ...
DaniellaSM spune:
Olimpam un feeling ca pana in Septembrie o sa fie cu ochisori, deja esti pe drumul bun zic eu .
Fetelor o dimi faina va doresc aici ploua e disaster si vara ne ocoleste dati mi un pic de soare de la voi.
Imi
Cine mai vine cu un pozitiv??
5 Fivuri nereusite - 2008-2012(London & Szeged) , urmeaza deep tests.
Vine soarele si pe strada mea , adevarat intr-o zi!
olimp spune:
daniella sa-ti fie gura aurita ! dar asta doresc la toate fetele un happy end ! Iti dau cat soare vrei de la noi caci ne topim pe aici
o intrebare dar va rog sa nu radeti prea tare de mine , eu am o pofta de a bea bere din aia cu lamaie slab alcolizata de 1,9 % de la ciuc sau bergenbier , intrebarea consta - e o problema ca iau aspenter si celelalte medicamente ( femibion , acid folic , magne B6 ) daca beau putin !