epitrim dozaj

epitrim dozaj | Autor: Angie.C

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu (1 an si 11 luni, 12 kg) are rosu in gat si este ragusit, de la medic ni s-a dat tratament cu Ketof, Rhinathiol, Eurespal si Epitrim 6,5 ml la 12 ore. Eu citisem pe prospect ca la copii sub 2 ani, Epitrim se administreaza jumatate de lingurita de 2 ori. A mai dat cine asemenea suspenise orala la copii de aceeasi varsta si care a fost dozajul??

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Eu sunt de parere ca trebuie sa respecti intocmai tratamentul dat de medic.
Sanatate multa puiului mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angie.C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Eu sunt de parere ca trebuie sa respecti intocmai tratamentul dat de medic.
Sanatate multa puiului mic!

Mod de administrare:
Suspensie orala: Copiii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 2 si 6 ani: 1/2-1 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 6 si 12 ani: 1-2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectiile severe, doza poate fi dublata.

daca ma iau dupa ce scrie medicul as da doza mult mai mare si mi-e teama, reactiile scrise la supradozaj sunt cam infricosatoare.
multumesc pentru urarile de sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Eu sunt de parere ca ori de cate ori ai un dubiu sa mai intrebi si alt medic, ori sa revii la acelasi medic pentru lamuriri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Doza recomandata este de 6 mg/kg corp/ zi trimetoprim si 30 mg/ kg corp/ zi sulfametoxazol. Deci doza prescrisa este ceva mai mare decat "ca la carte", dar medicul care a consultat copilul este cel mai in masura sa aprecieze dozajul. Poti sa-l suni, insa, sa-l mai intrebi o data daca vrei sa fi linistita. Eu, personal, daca medicul copilului meu i-ar recomanda acest dozaj, l-as respecta.
Toate bune!

"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaa87 spune:

Buna! Si eu caut solutii anti tantarei pentru ca ne-au innebunit. O mamica ne-a recomandat o solutie pentru bebe de la Sanomedic, dar nu prea o gasesc. Ea a luat-o de la un magazin Scutecul din Obor, dar eu stau in Otopeni... Stie cineva unde mai pot gasi asa ceva?!

Mergi la inceput