epitrim dozaj
Baietelul meu (1 an si 11 luni, 12 kg) are rosu in gat si este ragusit, de la medic ni s-a dat tratament cu Ketof, Rhinathiol, Eurespal si Epitrim 6,5 ml la 12 ore. Eu citisem pe prospect ca la copii sub 2 ani, Epitrim se administreaza jumatate de lingurita de 2 ori. A mai dat cine asemenea suspenise orala la copii de aceeasi varsta si care a fost dozajul??
Raspunsuri
Raza de soare spune:
Eu sunt de parere ca trebuie sa respecti intocmai tratamentul dat de medic.
Sanatate multa puiului mic!
Angie.C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare Eu sunt de parere ca trebuie sa respecti intocmai tratamentul dat de medic. Sanatate multa puiului mic! |
Mod de administrare:
Suspensie orala: Copiii sub 2 ani: 1/2 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 2 si 6 ani: 1/2-1 lingurita de 2 ori pe zi. Copiii intre 6 si 12 ani: 1-2 lingurite de 2 ori pe zi. In infectiile severe, doza poate fi dublata.
daca ma iau dupa ce scrie medicul as da doza mult mai mare si mi-e teama, reactiile scrise la supradozaj sunt cam infricosatoare.
multumesc pentru urarile de sanatate
ary_v spune:
Eu sunt de parere ca ori de cate ori ai un dubiu sa mai intrebi si alt medic, ori sa revii la acelasi medic pentru lamuriri.
diuna spune:
Doza recomandata este de 6 mg/kg corp/ zi trimetoprim si 30 mg/ kg corp/ zi sulfametoxazol. Deci doza prescrisa este ceva mai mare decat "ca la carte", dar medicul care a consultat copilul este cel mai in masura sa aprecieze dozajul. Poti sa-l suni, insa, sa-l mai intrebi o data daca vrei sa fi linistita. Eu, personal, daca medicul copilului meu i-ar recomanda acest dozaj, l-as respecta.
Toate bune!
"Viata nu inseamna sa astepti ca furtunile sa treaca. Ci sa inveti sa dansezi in ploaie."
irinaa87 spune:
Buna! Si eu caut solutii anti tantarei pentru ca ne-au innebunit. O mamica ne-a recomandat o solutie pentru bebe de la Sanomedic, dar nu prea o gasesc. Ea a luat-o de la un magazin Scutecul din Obor, dar eu stau in Otopeni... Stie cineva unde mai pot gasi asa ceva?!