Reabilitare Bloc

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

multumesc pentru aprecieri .

io raportez doar faptul ca nici acum n-au terminat astia cu reabilitarea la mine la bloc, desi au inceput in forta in aprilie .

si mi=au facut nene o gramada de probleme : infiltratiile in tavanul balconului nu s-au rezolvat, ba chiar intra mai multa apa acum, dupa inchiderea balconului in termopan, reparatia bordurii de sus si montarea unui pervaz peste bordura.
mi-au infundat scurgerea de la AC cu niste tencuiala si nu mai racea AC-ul pe canicula aia de acum cateva luni, mi-au bagat sub izolatie conductele de la AC, incat nu stiu cum as putea sa schimb AC-ul daca as vrea asta sau daca s-ar fisura vreo conducta si ar trebui inlocuita; au uitat sa-mi monteze pervazul exterior la dormitor, au dat schela jos si a doua zi imi bateau la usa mesterii, cu pervazul in brate, cica venisera sa-l monteze iesind pe geam. evident ca nu le-am permis, imi faceau mizerie, trebuia sa demontez jaluzelele verticale, basca intarziam la munca. n-ar fi fost asta o mare problema, nu i-am lasat pentru ca nu am vrut, deoarece cu 2 zile inainte ametitii de muncitori mi-au ridicat furtunul de scurgere de la AC, aparatul era setat sa porneasca la ora 16, noi am ajuns acasa pe la 19:30 si am gasit tot dormitorul inundat, patul copilului fleasca, pentru ca toata apa (condensul) de la AC, neavand pe unde sa se scurga pe furtunul exterior, s-a scurs prin aparatul din casa .
cica vor monta pervazul echipele de alpinisti, care vor face micile reparatii la exterior dupa ce vor da toata schela jos...aham, astept sa vad si minunea asta...si cat de eficienta va fi la iarna izolatia asta, ca nu e clasica, cu polistiren si tencuiala, au montat o fatada aparenta, cica se numeste fatada ventilata, cam cum sunt cladirile astea moderne...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

N-am citit decat prima pagina, dar dupa mesajul lung si plin de probleme al lui CorinaDani, m-am gandit sa va scriu si experienta noastra si a soacra-mii (2 blocuri diferite), care a fost un pic diferita.

Ca si diferente:
- Vecinii care au avut izolatia termica facuta pe banii lor, sau termopanele puse pe banii lor, au ramas cu ele puse. Ba chiar unii s-au dus la primarie si li s-au scazut din impozitele pe anul viitor.
- Reparatiile pe interior, dupa ce s-au montat termopanele, NU le face echipa de reabilitare, fiecare locatar se descurca cum poate si cu fonduri proprii.
- AC-ul TREBUIE DEMONTAT daca vreti o lucrare de calitate, pt ca trebuie pusa izolatie si in spatrele lui. Obligatia de a demonta si monta la loc AC-ul NU este a echipei, ci a fiecarui locatar. Exista firme specializate care fac asta, e 50 lei montatul, 50 demontatul. Evident ca vor trebui schimbati suportii cu unii mai lungi. Nu va zgarciti la treaba asta, daca nu vreti sa aveti probleme la vara cu AC-ul sau infiltratiile si sa platiti mai mult.
- Tot despre AC, atentie sa nu va prinda cablurile si conductele SUB izolatie, noua ne-au gaurit teava si s-a scurs tot freonul din acest motiv. Asta este DEFECT si cred ca ar trebui sa intre in garantia lucrarii, sa obtineti ceva despagubiri pt ca AC-ul nu poate functiona asa, ba este si risc de incendiu !
- Daca va monteaza ei termopane, aveti dreptul sa cereti alte deschideri si modificare a partii fixe, s-ar putea sa va ceara costuri suplimentare, dar de obicei nu sunt mari.
- Nu e obligatoriu sa monteze intai termopanele, la noi au pus schelele si au facut aproape toata fatada, apoi au venit cu termopanele, apoi au finisat.
- Galagia mare se face in perioada in care monteaza termopanele (dar la noi nu a fost chiar nenorocire) si, cel mai mult, cand se fixeaza polistirenul cu boltzuri in perete. Pt fiecare placa de polistiren se dau cam 3-4 gauri, deci asteptati-va la zgomot mare cam la 2-3 etaje sub si deasupra. Si totusi, fetele mele au dormit bustean in aceasta perioada, desi eu am avut 3 zile dureri de cap.
- Durata lucrarilor depinde de echipe. La noi au inceput in iunie si cred ca vor termina la sfarsitul lui octombrie (bloc de 3 scari si 10 etaje). La soacra-mea a durat cam o luna (4 etaje si 3 scari). Unii se misca mai repede, altii mai incet.

*****************************
Irina (2006) si Miruna (2011)
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput