Solutii/produse anti-tantari..
Venim in vacanta in Ro si as dori sa stiu ce produse/solutii naturiste impotriva tantarilor se gasesc in farmaciile din Ro..nu de alta dar sa stiu daca e cazul sa cumpar ce gasesc in farmaciile de aici sau nu. Noi avem un ulei naturist si plasturi contra tantarilor, si am vazut la farmacie ca au aparut bratari si brelocuri.. Auzisem de ele si de la cineva din Ro, dar le cumparase de pe net, insa pe mine ma intereseaza daca se gasesc si in farmacie...
Voi ce folositi? Noaptea, ziua...Lasand deoparte plasele la geamuri..
Multumesc
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai
Raspunsuri
Sara_Maria spune:
Bratarile sunt foarte eficiente, se gasesc mai mult pe net, insa cred ca au inceput sa aprovizioneze si farmaciile.
In Bucuresti sunt multi tantari si ne dam cu repelent Autan, insa e recomandat copiilor peste 2 ani. Este foarte eficient, mai ales impreuna cu bratara.
Breloc nu am vazut mi-am luat din Grecia.
michelle-usa spune:
aici, in America am gasit produs natural de la firma Burt's Bees (fara DEET) pe baza de:
ulei castor 10%
ulei rosmarin 3.7%
ulei lemongrass 3%
si alte ingrediente naturale.
eu nu-i dau niciodata direct pe piele, ii dau pe tricoul la git si maneci si pe pantaloni scurti la tiv.
e suficient pt cateva ore, mirosul e destul de puternic mai mult a lamaie si nu ma deranjeaza...si l-am testat de multe ori, nu se apropie nici un tintzar de el.
am mai gasit aici si stickere dar sunt scumpe si o data ce ii desfaci sigiliu, dureaza cateva ore si gata nu-l poti refolosii. bratari si altele nu am incercat.
pt la usa la patio imi plac plasele de tintzari magnetice.
michelle
_Ralu_ spune:
Se gasesc si bratari si plasturi, in farmacii.
Noi in vara asta am luat de la Chicco spray natural(de la DM). E nou aparut, nu vechiul Zanza-no. Pana acum n-am avut surprize neplacute. Se poate da la copii peste 3 luni.
Eu noaptea ii pun un plasture lipit pe patut.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
myky791 spune:
buna. ma intereseaza si pe mine subiectul, cel mare sta afara pana la 9 30 si vine in casa ciupit varza pe picioare si maini. bratarile crde ca sunt mai ok decat sparyul direct pe piele zic si eu. daca spuneti ca sunt ok o sa incerc si eu bratarile dar se gasesc la orice farmacie? nu stiu piciul de 2 ani jum daca va tine bratara la mana daca nu spray. plasturii cum sunt?
ingridnen spune:
Noi foloseam Autan cand era baiatul mic. Acum, doar cand si cand.
Ce efect au bratarile acestea ? daca ii pui pe picior inseamna ca nu il inteapa pe maini ? Nu stiu daca la lighioanele astea de tantari mutanti au ceva efect.
In casa folosesc rezervele de Raid sau Baygon, in fiecare camera cate una... si dormim cu geamul deschis (nu am plasa).
ina.click spune:
am un spray de la chicco, contine lemongrass, citronella si inca niste chestii, toate din plante.
functioneaza dar tre sa dai, nu gluma. Nu mult neaparat cat frecvent.
Dorsilia spune:
azi am intrat in absolut toate farmaciile din zona si naturiste si clasice si seminaturiste si la plafar si NU au asemenea bratari antiinsecte, ba mai mult, ma intrebau daca eu cred ca au eficienta asemenea "chestii". Una peste alta mi-am luat pana ma mai documentez si de test niste ulei de lavanda sa pun pe ici pe colo pe bluzitele copiilor sa vad daca au efect si tin seara tantarii la distanta
carmaw spune:
Eu am bratari cumparate din Belgia si nu e nimic de capul lor
poate or fi altele (alta marca ) eficiente ca ale mele....
_Ralu_ spune:
Eu am vazut bratari in diverse farmacii, dar am cerut sa citesc instructiuni, si scria ceva de genul ca este eficienta vreo 2 ore dupa scoaterea din ambalaj...nu stiu exact, dar stiu ca mi s-a parut groaznic de neconvenabila...era vreo 15 lei cred.
Plasturii in schimb, mi se par foarte ok...in jur de 20 de lei vreo 20 de plasturi, si miros muuult si bine...se strange intre degete plasturele pt a se sparge granulele cu lichid din interior si a elibera mirosul.
Edit ca am gasit exact cum scria in prospect: Purtata 2 ore zilnic, este eficienta timp de o saptamana, dar cea mai mare eficienta o are in primele 12 ore.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Picky_toto spune:
Tocmai am fost si am cumparat bratara. E pe baza de "pastile" naturale si tine 15 zile o pastila. In pachet are deja incluse 2 pastile. Brelocurile erau la fel, tot cu pastile, insa m-am gandit ca nu prea am unde sa le prin la fete. Citesc prospectul si daca mai aveti intrebari va zis mai multe.
Carmaw nu stiu ce bratari ai tu cumparate din Belgia dar eu pana anul asta nu am vazut nicaieri si cu atat mai putin in vreo farmacie. Ai putea sa imi spui mai multe?
Stiu ca pastile pe care le bagi in priza nu se folosesc la copii sub 2 ani de aceea noi am evitat sa folosim asa ceva in casa.
Plasturi sunt doar din lamaita si degaja un miros f puternic insa nu-i deranjant.
Mami de printese!
Buburuza
Fluturasul
Povestea Printesucai