USL jigneste diaspora romana/cei cu studii afara

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu deloc asa. Legislatia Romaniei a fost si a ramas aceeasi si este destul de clara. Pentru a ocupa o meserie/functie in sistemul bugetar exista cerinte oficiale sau conditii de ocupare si sunt general valabile pentru orice persoana care intentioneaza sa ocupe acea pozitie, si pt mine si pt vecinul meu indiferent.
Una din conditii este sau poate sa fie si cea a studiilor minimale oficiale dovedite prin actele corespunzatoare sau echivalente lor care prin echivalarea de catre organismele abilitate de stat au aceeasi valoare din acel moment cu cele autohtone. Aceasta regula este valabila in majoritatea statelor lumii.
In clipa in care o persoana (rezident, cetatean) are calificari sau studii altele decat cele din sistemul oficial romanesc certificate prin diplomele corespunzatoare lor li se aplica acelasi regim de echivalare daca institutia care a eliberat acel act este cuprinsa in lista institutiilor agreate de statul roman.
Dar tot ce am spus nu este o noutate si este aplicat absolut identic in majoritatea statelor.
Ce anume nu este clar?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Daca din 2010 de cand s-a publicat in media, nu s-a conformat legii, si a mai fost si ministru educatiei, asta spune multe despre persoana si orgoliu lui Funeriu, despre cat de mult respecta legea.
O fi inteligent si instruit, dar ii lipsesc manierele si modestia.
Confirma vorba ca "legea este ca o bariera, peste care sar 'dulaii', pe sub care trec 'catei' si la care se opresc 'boii' ".
Nu stiu daca e formularea exacta, dar asta-i ideea.

Mergi la inceput

@Laura - la frontiera de stat a Romaniei se aplica exact politica de stat cu privire la regimul de traversare a frontierei romanesti. nu intra oricine, oricand, oricum doar pt ca are pasaport valabil sau act de identitate. Toate aceste conditii sunt legale, publice, oficiale si se aplica ca atare.
@Mirela - daca statul roman va avea in fata o politica de reciprocitate cu alte state ale lumii este posibil sa aplice exact reciprocitatea inclusiv modul in care se acorda o viza, durata si regimul acestei vize.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Asa si atunci Romania de ce s-a mai alaturat statelor europene semantare a Conventiei de la Bologna, nu de aliniere la un invatamant uniform, recunoscut reciproc si transparent pt tarile participante??????

Ba eu zic ca in mod normal studiile efectuate in statele comunitare nu ar trebui evaluate reciproc cu atat mai putin de Romania care inca mai are de indeplinit niste criterii la capitolul acesta.

Mergi la inceput

Problema se reduce la ce anume prevede legea. Restul sunt doar discutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Vauva, eu nu am inteles ca ar fi vorba de o "evaluare", ci de o procedura birocratica prin care diploma obtinuta in afara tarii este recunoscuta in tara. Eu nu am vazut ca s-ar contesta diplomele si ca s-ar 'evalua' ca mai bune/mai slabe decat diplomele obtinute in tara, ci ca sunt niste pasi, o procedura pe care trebuie sa o urmeze cei cu diplome obtinute in afara tarii daca vor sa se angajeze pe baza acelor diplome (adica daca job-ul resupune studii superioare, ca daca vrea x-ulescu cu diploma la Harvard sa vina sa dea cu var in tara, ma indoiesc ca ii cere cineva echivalarea diplomei).

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Aceasta procedura de "echivalare" se cere numai in cazul ocuparii unei functii intr-o institutie de stat, indiferent ca e functie de conducere sau nu. Pentru ca anumite functii se pot ocupa numai de catre cei cu studii superioare, de exemplu, altele numai pe baza de diploma de bacalaureat etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Asa e, restul sunt discutii, nimeni nu poate fi mai presus de legea romaneasca

Mie la angajare nu mi-a cerut nimeni sa-mi vada diplomele, m-a crezut doar pe baza CV-ului si lucrez in finante, sotul meu lucreaza in IT aici in Finlanda de vreo 10 ani, nimeni nu i-a cerut diplomele sa le vada, angajat doar pe baza CV-ului.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Pana una, alta, buna sau rea, asta e legislatia si trebuie sa o respectam cu totii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vauva

Asa e, restul sunt discutii, nimeni nu poate fi mai presus de legea romaneasca

Si nu este normal in Romania sa fie respectata legea?
In alte tari poti sa fi mai presus de ce spune legea din tara respectiva?

Mergi la inceput