Patut pliant
![](images/user_woman.png)
Folosesc un patut pliant din acela care se face si tarc..stiti voi...
Fetita mea are 4 luni jumate si 8.300 kg. Spuneti-mi si mie daca ati folosit acest fel de patut pana la ce luna este indicat a fi folosit primul nivel sau pana la cate kg. Se poate folosi in continuare ca patut punand o saltea pe nivelul de jos sau trebuia sa cumpar alt pat?
Carmen si Maya Alexia
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
Buna,
Carmen, daca aia mica incepe sa se miste, intoarca, ridice etc.
coboara patutul si fa-l tarc.
Asa nu vei regreta niciodata vreo eventuala lovitura.
Numai bine,
Irina si Sofia cea jucausa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ira/Ira.jpg)
Ira spune:
...am uitat sa-ti scriu...
Da, eu o culc in tarc fara nici o saltea
(salteaua i-ar ridica nivelul
si Sofia mea ar sari singura din tarc direct in cap).
Nu te teme, chiar daca ti se pare prea jos
nu o va trage curentul si nu va pati nimic.
Important e sa nu cada, acum nu-ti imaginezi cum s-ar putea misca,
dar vei vedea peste cateva luni!
Irina si Sofia cea jucausa
gio spune:
Carmen, am citit pe instructiunile la patut ca "etajul" trebuie tinut pana la 3 luni sau 6.800 kg (patutul e Neonato). Asa ca eu in max o sapt o "cobor" pe bb la parter. Si fara salteluta in plus pt ca asa scrie pe instructiuni. Un nou pat nu cred ca se merita, mai ales ca bb a mea da "rotocoale" prin pat si o gasesc cu nasul lipit de plasa lui. Nu vreu sa ma gandesc cum ar fi daca as fi avut pat de lemn cu aparatori, si bb nu ar putea sa respire cu nasul in chestiile alea...sau daca s-ar lovi cu capul de vreun lemn...
![](images/user_man.png)
Mugur spune:
Eu sunt pentru patuturile de lemn, mai solide, cu aparatori. Acestea sunt legate pe marginea patutului si bb nu are cum sa se loveasca de lemne.
mitu spune:
si noi am folosit patut pliant. e foarte practic. eu stiam ca avem de gand sa calatorim (in concediu, sau la parintii mei) si am vrut ca bb sa se simta "ca acasa". am auzit cand eram insarcinata de copii care nu puteau dormi decat in patutul cu care erau obisnuiti.
am desfiintat nivelul superior pe la 5 - 6 luni cred - cam cand am constatat ca se poate ridica in fund singurica.
i-am luat o saltea de iarba pe care am folosit-o ca sa mai inalt un pic partea de jos. mi se parea mie ca ar fi cam prea jos fara. cei 5-6 cm adus in plus de saltea nu prezinta un pericol pt ca bb sa sara din pat. Cati a dormit in acest patut pana la 1 an jumate cand i s-a pus pata si a vrut in patul mare (are si sin asta la ea in camera). acum l-am strans si asteptam fratiorul (in ianuarie) sa-l utilizeze.
vlada spune:
Noi am avut patut de lemn cu aparatori legate, pe care insa bebe le desfacea sau le tragea si s-a lovit de bare, asa incat i-am luat patut pliant de care suntem f. incantati si noi si el. Noi am pus si salteaua cu iarba de mare pe care o folosisem la celalalt patut.
Cred ca ar trebui sa o cobori.
carmenutza spune:
Am coborat-o deja de aseara, ..nu a sesizat nici o schimbare, a dormit la fel de bine...si eu mai linistita desi imi este greu sa ma obisnuiesc cu ea asa jos...pana ii comand salteluta. Apropos de salteluta..de care sa iau..care sint cele mai bune?
carmen
mitu spune:
greu de spus care-i cea mai buna saltea! caste mamici atatea pareri! noi tot din iarba am luat - de fapt din fan. mirosea foarte frumos a camp. arata mai ciudat pt ca are niste nasturi din loc in loc (ca la plapumi) care au ca scop sa nu lase fanul sa se adune aiurea in unele locuri si sa se faca gauri in altele dar n-au deranjat-o pe cati. si ulteior am mutat salteluta sub placajul de la patutul pliant. o foloseam doar ca inaltator.
bebetica spune:
Eu am un astfel de patut. Am renuntat la primul nivel de sus atunci BB Stefan a inceput sa faca nebunii, deci putea sa cada daca se apleca in afara. Acum doarme in tarc (adica in partea de jos), are o salteluta si este foarte fericit.
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
Luizax spune:
Pe al meu scria ca pana la 6 kile jumate ....pe Alex l-am tinut pana pila fro 8 kile, numai ca au inceput sa se rupa alea de plastic care tin partea de sus...plus ca se hatzana toata ziuan iel si risca sa cada peste. Asha ca i-am afcut nejte extensii si l-am mai coborat.
Luizax - karkotash shef!