Calatoria cu trenul
Vara asta am decis sa mergem din nou la Vama Veche. Am o fiica de 14 ani si am merge cu prietena mea care are 2 baieti unul de 10 si celalalt de 7 ani. Anul trecut am fost doar eu,fiica mea si mama mea cu trenul, clasa II-a si a fost groaznic. Un grup de betivani s-au urcat in vagon si urlau, s-au imbatat si ne-au si speriat iar noi nu puteam face nimic decat sa stam 800 de km pe scaunele incomfortabile in timp ce grupul petrecea si canta.
Anul asta ne-am gandit sa mergem cu vagon cu cuseta, pentru ca cu masina imi este frica sa conduc 13 ore, ca sa nu se intample ceva. Nu cumva sa ramanem pe drum si gata cu vacanta.
As vrea parerea voastra, cum e cu vagon cu cuseta? Ne-ar trebui cu 6 paturi din moment ce suntem 5 perosane. Este curat? Poti intra in baie fara sa lesini?
Raspunsuri
eumada spune:
De ce nu vrei sa mergi cu masina?Tot acolo iesi ca bani si timp.
Nu trebuie s-ti fie frica,pleaca la 5-6 dimineata si pe la 16 esti acolo,va mai opriti ,mai bei o cafea...cu trenul mi se pare mai scump si mai incomod.
lavi02 spune:
Eu am circulat la cuseta de mai multe ori. La toaleta e mai curat pentru ca circula lume mai civilizata cu cuseta decat cu vagul de clasa de obicei. Acum se dau asternuturi de pat de unica folosinta dintr-un fel de celuloza gen halatele de unica folosinta din spitale, inainte se dadeau cearceafuri normale si era mai bine.
Daca va hotarati la cuseta ia biletele din timp ca sa prindeti loc in acelasi compartiment. Ei de regula vand intai locurile de jos din toate compartimentele apoi pe cele de mai sus.
Ca pret la 5 persoane clar e mai rentabil cu masina...
AkaManah spune:
Noi am avut, acum doi ani, ideea de a merge cu trenul la mare desi am mai fost cu masina si suntem amandoi soferi.Asa, ca experienta de viata. NU MAI FAC TREABA ASTA CATE ZILE AM!!!!!!!!!15 ore de la Alba la Costinesti?!!! 370 de lei biletul dus intors?! Pai ajungeam cu masina in maxim 8 ore la aceiasi bani. Nu mai spun ca, clasa I-a e horror. Sunt scaune din fier imbracate in burete. Extrem de incomode. Am luat bilet la accelerat si am platit suplimetul pentru toata distanta pentru ca, din Brasov, sa opreasca in fiecare statie- deja era personal. Nu recomand nimanui calatoria cu trenul in Romania. Nici macar la cuseta.
Alex@Sara spune:
Eu recomand mersul cu trenul la cuseta,dar la IC sau cum s o numi acum,si cursa de noapte daca e posibil.Noi am mers acum 5 ani ultima oara,aveam doar baietelul care nu avea inca doi ani,ne am suit seara la 10 si ceva in tren si dimineara la 6 eram in Tg Mures .Retur la fel,copilul a dormit fff bine,noi la fel.Nu stiu acum cum ar fi cu 3 teroristi,dar din cauza bagajelor ce le luam cu noi in calatorii,nu cred ca vom afla
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
ligia1112 spune:
Atata timp cat nmersul cu masina iese din discutie datorita distantei lungi si nu te descurajeaza pretul, cea mai buna solutie ar fi intr-adevar calatoria pe timp de noapte la cuseta.
Este destul de confortabil si curat, vi se dau seturi de lenjerie de pat de unica folosinta, cuseta se incuie pe dinauntru, deci sunteti in siguranta.
ina.click spune:
Se merita cu trenul daca este un calator, la noi pana si de la 2 in sus ca pret devine mai rentabila masina.
dureaza infinit de mult, e scump, conditiile sunt ...o loterie...am intalnit si trenuri curate dar rar.
nu trebuie sa calatoresti 13 ore intins. mergi, mai faci o pauza, mai bei o cafea, va dezmortiti piciorele etc.
argumentul in plus al trenului este intr-adevar siguranta. merge incet, e scump si nasol, dar macar e mai sigur decat masina.
szivarvany spune:
Noi am mers anult trecut la cuseta cu 4 paturi , a fost nesperat de bine totul.
Biletele le-am luat inainte cu o luna, dus-intors ca sa prindem pe data la care am avut nevoie, nu trebuie sa adaug ca dimineata la deschiderea agentiei mai erau fix 2 cusete ...
Baile au fost curate pana n-au mai fost ... dar tot nu se compara cu ce e intr un tren normal.
Eu zic ca merita sa mergeti asa, desi pretul s-ar putea sa va socheze :(
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
carmaw spune:
Am fost la Vatra Dornei cu cuseta(3 persoane dar am platit pt 4)
F scump,f incomod,f murdar...prea multe ore de mers!
Cearceafuri hirtie,paturi din lemn cu un strat microscopic de burete, wc oroare,nene responsabil de cusete neobrazat!
Si si ...usa nu se inchidea...deci putea venii oricine sa ti ia bagajele cind dormeai ca sa nu mai zic de alte cele.
Patania noastra!