Hai Rocsy! Bravo mamici! Iul-aug 2012 (46)
Raspunsuri - Pagina 21
Biribu spune:
intru repede sa ii pun motzate lui Rocsy
Nastere usoara si pui sanatos!!!
Ali tu urmezi Baga repede inghetata sa te dregi!
Fleur icterul e normal si nu trebuie sa te ingrijoreze. se rezolva la lumina zilei, practic lampa cu ultraviolete in spital asta face. il poti lasa in pampers pe balcon sau la fereastra la lumina multa, nu direct in soare insa. daca e prea somnolent merita sa-i faca o bilirubina, se vede cit de mare e si se decide daca il lasa in pace sau e nevoie sa-l puna la lampa. al meu avea parca vreo 9 si nu a avut nevoie de nimic, i-au repetat-o inainte de plecare, era tot pe acolo, nu crescuse, asta era important.
cu masa: nu cred ca nu ai lapte, insa cu pompa nu va iesi niciodata cit iese cind suge bebe. nu te panica, stai calma si nu e repezi in LP. pune-l la sin si la o ora, stimuleaza-l, cit de putin suge tot e ceva. ti-am mai zis, dezbraca-l, pune-l direct pe pielea ta, sa fie racoare in casa - sa ii fie putin frig ca sa vrea sa suga. copiii mai mari la nastere iau mai incet in greutate oricum. si detensioneaza sinii inainte de supt, sa fie sfircul mai moale sa-l poata agata usor, plus ca e greu de supt daca sunt f congestionati. hai nu te necaji si o sa fie bine , o sa recupereze el, si ai grija de lapticul tau ca e f pretios
michelle1981 spune:
Neata haideti la
Ada - e un scump Nectarel, l-am vazut si eu
Si Laila - e o dulcica!
De Eric nu mai zic nimic ca e tare frmusel
Asteptam poze si cu celelalte piersicute
Fleur - eu as zice sa nu te mulgi, lasa-l pe el sa suga singurel. Referitor la icter Bianca si la o luna avea inca, icterul copilului alaptat la san si a trecut de la sine, nu am facut nimic (avea 5 bilirubina la o luna). La 2 luni nu mai avea icetr.
Tin minte ca dr imi daduse sa ii dau fenobarbital si sa ii fac radiografie la ficat
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010) si www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxvmaz2dwoj.png" target="_blank">34+ cu
AMR 5+
freedelia spune:
Fleur -- la fel ca Biri iti spun si eu, NU TE GRABI LA FORMULA!!! O scadere in greutate e 11% nu e grav deloc, abia dupa 15% trebuie sa te ingrijorezi. Cauta numarul La Leche League, suna-i, ei te ajuta mai mult decat doctorii in primele zile, asta iti spun din experienta. Doctorii imediat iti spun sa bagi supliment si te panicheaza, nu e cazul.
Tine copilul la san cat de mult poti. Cand adoarme, dezveleste-l, gadila-l. Daca nu se trezeste, pune-l jos si inceara din nou intr-o ora. In cateva zile se stabileste lactatia bine si el prinde putere sa traga mai bine din san, dar daca ii dai bibe, nu mai exista incentive sa traga de la san. Mare grija cu bibe in primele saptamani, daca e musai supliment si ti-e frica sa nu scada prea mult, da-i cu siringa, laptic muls de la tine.
Nu plange si nu te stresa, ca afecteaza si laptele (let down-ul) si copilul, are simte starea ta si e agitat. 20 de ml e mai mult decat suficient!!! Doar ai grija sa nu treaca mai mult de 2 ore fara sa manance, ca se creaza un cerc vicios, de la lipsa mancarii devine somnoros si de la somnolenta nu are putere sa manance.
Bafta!
Rocsy -- bafta multa azi, sa fie totul bine, operatia usoara si bebe papacios!
Eu de 3 zile ma simt rau, nu pot sa mananc, am o durere de cap si o stare de greata continue si o slabiciune de nu pot sta in picioare. Azi am avut controlul la doctor si mi-a zis sa raman in spital saimi faca analize complete si sa vada daca e cazul sa nastem mai repede. Asa ca sunt in spital, i-am zis lui Coleman ca daca tot m-au internat, sa o terminam o data ca urasc spitalele... Va tin la curent, daca va fi, probabil va fi maine oricum, nu azi, decat daca gasesc ceva grav (suspecteaza ca ar putea fi pancreatita).
Michelle -- trimite-mi pe pm adresa ta de email sa iti trimit poza wrapului.
Va pup!
Delia, 37+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
Pusi spune:
Neta buna mamici si burtici,
Michelle, multumim de coffe...foarte bunaaa.
Ada, Nectarel e un scump...a mai crescut si e un frumusel. Il salutam si noi.
Fleur, imi pare rau de Eric. Asa cum zice Biri, Delia, nu te arunca pe LP, mai insista cu laptele matern.
Freedelia, tinem pumnii si la tine...sa ne tii la curent daca cumva nasti azi-maine.
R_ocsy, nastere usoara sa ai. Suntem alaturi de tine.
35+
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
maria0408 spune:
Buna dimineata, vin si eu cu un fresh.
Michelle multumim de capitol, sa fie cu vesti bune.
Fleur incearca sa bei mai multe lichide, ceaiuri, is vitamine sau altele de gen pt.stimularea lactatiei.Ai inchiriat o pompa, cei 20 ml ii obtii dupa ce suge Eric? Ca sa fie concludent rezultatul cantarii ar treb.ca si cond.sa fie sensibil egale- ac.ora a zilei, dupa sau inainte de mada etc. Altfel e f.usor sa. inregistrezi variatii mai ales de ordinul gramelor sau zecilor de grame.
Freedelia multa sanatate sa ne tii la curent.
Ali de ce nu ai bagaj? Nici macar hainele.cu care il scoti pe bebe?
nycosia spune:
Neata!
Sunt o graviduta care va citeste de la inceput...am invatat multe de la voi eu fiind la prima sarcina!
Felicitari proaspetelor mamici si viiitoarelor mamici, multa sanatate copiilor vostri!
Am gasit o informatie utila pentru cele care au nevoie de ajutorul sotului in prima luna cu copilul :
http://carareflorin.wordpress.com/2011/09/04/ce-sunt-cursurile-de-puericultura-pentru-viitorii-tatici-un-avantaj-legislativ-tinut-sub-tacere/
36+
O zi minunata tuturor!