Hai Rocsy! Bravo mamici! Iul-aug 2012 (46)
Raspunsuri - Pagina 17
lorenaflore spune:
Felicitari Carmen! Felicitari Fleur!
BUN VENIT PATRICK SI ERIC!
dar eu nu stiu unde sa vad poze.... Ma ajutati si pe mine?
LORI 30+
Dianami spune:
Salutare, fetelor! Am si eu 5 min libere.
Sambata a venit mama si a plecat azi cu baietii, ii mai las acolo pana vineri, ei sunt mai nazdravani si mi-ar fi f greu cu toti 4 pana nu-mi scoate firele.
2 zile au fost f grele, noroc ca am copii destul de ascultatori, incerc sa nu neglijez pe niciunul, toti sunt mici si au nevoie de mine.
Din pacate nu am niciun ajutor, avem parintii in provincie, mama are o gonartroza avansata si trebuie sa se opereze cat mai curand, abia merge, apelez la ea doar cand nu am de ales. Soacra e libera ca pasarea cerului, dar... imposibila ca om si fara disponibilitate. Inchipuiti-va ca l-a lasat pe cumnatul meu sa stea la noi fara sa aiba treaba, saptamana trecuta, eu proaspat iesita din spital; am trimis copiii la tara si m-am ales cu el . A fost o situatie tare aiurea, daca stiam ceream externarea abia vineri. Singura vinovata sunt eu pt. ca nu le zic nimic...
Spre sfarsitul saptamanii imi scoate firele si o sa ma pot misca mai bine, recuperarea o sa fie lunga si dificila, fara sport, nu am voie sa ridic decat bebelusul, sper din tot sufletul sa mi se repare muschii si sa nu ma operez din nou.
Bebe creste, aseara a avut un episod de plans dar cred ca de la oboseala, au cam tipat cei mici prin casa si s-a speriat. Zgomot de fond are tot timpul, nu am ce sa fac. Uneori rade in somn, dar in hohote, ma topesc dupa ea, cine stie ce viseaza .
Laptele s-a cam reglat, beau 2 cani de ceai pe zi si momentan e ok. Cu somnul stau prost.
Fleur, bine ati venit acasa, sa va acomodati repede! Cu trezitul bebelului sunt de acord, numai daca reusesti (si a mea a fost lenesa), pana elimina tot meconiul bebe trebuie sa pape des, mai ales ca a avut greutate maricica. Noi am pierdut 120 g, le-am recuperat deja, iar icterul incepe sa se duca.
Biri, cum sunteti? Cum e viata in 5? In 6 e o aventura, ne trebuie o casa mai mare, o masina cu 7 locuri, ma apuc sa joc la loto .
Pupam piersicutele, incerc sa mai intru daca tot sunt doar cu fetele acasa .
Dianami spune:
Am uitat sa va multumesc ca ati fost alaturi de noi, pt. galerie si incurajari, pt. cuvintele frumoase. Laura, Ali, .
Andrei va multumeste si el pt. urari, la cei 4 ani se considera baiat mare .
Ali, ia paracetamol si Oscillo, pt. gat Homeogene 9. Eu am tras cu tusea, noroc ca mi-a trecut pana la cezariana.
Azi am implinit o saptamana, nu stiu cand a trecut. Ma uit la ea si parca locul ei intre noi e de cand lumea, sunt tare fericita ca am reusit sa o aduc pe lume cu bine si la termen.
Ma duc la alaptat, s-a trezit.
IIuli spune:
buna, fetelor,
vad ca sunteti bine. fleur, eric o sa fie cel mai frumos baiat din canada - bine ca sunteti acolo, altfel ii facea concurenta alui meu si avem si aici muuuuulta concurenta ; rocsy, hai ca mai e putin, cred ca abia astepti sa vezi comoara; ada,
noi tocmai ne-am intors de la doctor. bebe e bine, in parametri, dar nu a mai luat asa repede in greutate, are acum 2,4 kg si e un simpatic, mi-a dat si mie de data asta poze mai clare, are o gurita carnoasa si un nasuc de imi venea sa il mananc
nu am stabilit inca data nasterii, dar doctorul incearca sa ma duca pana dupa saptamana 38, asta ar insemna sa nastem undeva intre 3 si 9 august (eu credeam ca la sfarsitul lui iulie il avem deja pe bebe acasa, dar macar sa stea el mai mult acolo sa fie puternic)
am vizitat si spitalul si am stat de vorba cu asistenta sefa si cu directoarea de vanzari; nu stiu daca intereseaza pe cineva (parca doar ned mai naste la sanador) - spitalul este mult mai mare decat imi inchipuiam eu, au 60 de locuri in rezerve, am vazut salile de operatii, saloanele de neonato, terapia intensiva pt mame si pe cea pt bebelusi - totul arata ca in filme, ca in anatomia lui grey - ca tot am vazut ca sunt fani pe aici
la terapia intensiva la neonato erau 2 copilasi pe ventilator, unul care fusese operat la nastere (ceva la burtica, fusese nascut si adus pentru operatie de la giulesti, mi-a zis dr neonatolog) si unul prematur, nascut la 23 de saptamani!!! prematurul era acolo deja de peste patru saptamani si cica evolueaza bine, era cat o gaza mititelul.
la salonul de nou nascuti erau doi bebe frumusei foc si inca unul nascut de 2 kg, care statea in incubator, dar cica e un "copil fortos" si creste repede
daca mai vrea cineva detalii despre costuri sau altceva de acolo, sa ma intrebati, si asa m-am intins un cearsaf
32+ Mihai
b_1403 spune:
Off Diana asa de frumos vb tu acolo.
Eric mami da frumos mai esti sa nu fii de deochi.
Ada o sa creasca el si Nectarel oricum e scumpic foc asa micut simti mereu nevoia sa il ocrotesti.
Eu intr-o ora fug la facultate azi am examenul decisiv pe care as putea jura ca nu il iau. Nu am reusit sa parcurg chiar toata material ca aseara m-a lovit oboseala de la atatea nopti nedormite ca oamenii.Oricum nu e sfarsit de lume (ma incurajez singura).
Va pop si poate gasesc ceva timpulet diseara cand ajung acasa sa mai citesc.
Beatrice 35 + cu minune mica Maya Elizabeta
muraturica spune:
Bine v-am regasit!
Pe langa Carmen si Fleur pe care le mai felicit o data, vad ca a nascut si Miruna. Felicitari si multa sanatate pentru cei doi micuti.
Ma bucur ca noile mamici intra sa ne impartasasca experienta lor.
Rocsy, bafta multa.
Ma bucur si ca bebelusii deja nascuti, inlcusiv piersicutele "surpriza" sunt bine (btw, mai stie cineva ceva de Delia?)
Nu stiu cum e la voi, dar la mine e tot cald.
Se pare ca problemele chiar nu ma ocolesc de cand sunt gravida. Bebele e bine, dar am pe altcineva in familie bolnav. Asa am tinut-o de la inceputul sarcinii. Mi-e si mila de bietul bebe cat stres a indurat de la mine. Din pacate, la cum stau lucrurile, se mai prefigureaza stres la orizont. Stiu, stiu deja.....trebuie sa ma controlez pentru bebe. Sa nu mai imi spuneti ca toata lumea zice asta, dar nu e chiar asa usor.
Asta ca sa ma intelegeti daca mai uit cate ceva ce s-a scris sau daca intru mai rar.
Acum va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva: in trim intai mi-a prescris medicul gine vitamine (elevit parca) si acid folic. Am luat acidul pana in sapt 12 si vitamine nu am luat de loc. Nu i-am spus dr. si analizele au iesit mereu bine. Sapt trecuta mi-a zis ca sa nu iau calciu de loc din cauza ca poate provoca contractii, doar fier daca e nevoie (si se pare ca e). Mi-a mai zis si ca imi ajunge calciul din vitaminele prenatale. Oooops....Mi-a fost rusine sa ii zic ca nu am luat si acum nu stiu ce sa fac.
Sa iau incepand de acum avand in vedere ca analizele arata calciu la limita inferioara si calciu simplu nu pot lua? Voi ce vitamine ati luat in ultimul trimestru? Heeeelp.....
M-am intins cat o zi de post.
Va citesc cu drag si va pup.
29+
Porumbita spune:
Cal C VITA are calciu si vitamina D; mie nu imi da contractii...
Dianami ai toata admiratia mea
r_ocsy spune:
Muraturica : eu am luat Elevit pana acum o luna cand m-a trecut pe Centrum Materna ( are concentratia mai mare de Ca si Fe ) ! Din pacate cu calciu stau la fel de prost ca si tine, tot la limita inferioara, abia astept sa pot sa fac o cura completa de calciu ca nu am chef sa ma pasca osteoporoza mai tarziu , insa asta doar dupa ce termin cu alaptatul ( cat alaptez trec iar pe Elevit ).
R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si Maria Natalia ( AMR 1 zi )
"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."
Pusi spune:
Muraturica,
Eu iau fier 1 data la 2 zile(Maltofer), calciu (CalCVita 1 tableta/zi timp de 10 zile/luna)si Ogestan zilnic.
Ar trebui sa vorbesti cu medicul tau, fara jena, si sa-i ceri opinia. Spune-i ca nu ai luat Elevit-ul, si daca e cazul sa incepi acum.
35+
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
Delia21 spune:
Am scrips un mesas luuung,si l-am pierdut,nu situ cum.Pe picasa nu pot sa intru si tare as fi grit.Am trimis 2 poze noi cu Laila la mine in brate,poate care a dintre fete le Pune in fisierul nostru.Laila are deja 1548grame azi de la 1130 la nastere,e ceva...in doua saptamani de cand a inceput sa ai in greutate.
MIRUNA FELICITARI!!!!cate saptamani avurati voi?