Bv Alma,stefulici,aever,CRYSSAaa, addya!(60)
Raspunsuri - Pagina 8
aever spune:
Dragelor, am reusit sa citesc tot din urma. Multumesc tuturor pentru sustinere si incurajari!Chiar au contat enorm!
Eu trec prin perioada asta de inceput cu stres, oboseala, multe intrebari si griji. Si hormoni. Nu sunt lamurita cum e cu laptele, ieri dimineata erau sanii tensionati si fierbinti, a supt puiul si am vrut sa mulg tot. Tot ce? Cu pompa manuala nu iesea nimic(poate imi explicati si mie care-i misterul, cum sau cat trebuie sa pedalez la ea sa iasa ceva), cu mulsul manual au iesit vreo 2 picaturi din fiecare san cu dureri crancene. Am facut si un pic de febra ieri, dar a trecut repede. Azi vad ca sanii nu mai sunt asa tari, nici nu imi par plini dar nici goi...dupa ce suge puiul mai iese cate o picatura sau doua cand scot cu mana. Puiul a papat numai san zilele astea si n-a urlat de foame. Sau asa cred.Azi mi s-a parut mie ca ar fi flamand si am incercat sa-i mai dau un biberon cu 30ml lapte praf. S-a infipt in el dar apoi a scuipat cam jumate afara. Eu nu pricep nimic si nu stiu cum sa ma lamuresc. Am inteles ca mi-ar trebui o pompa electrica sa desfund bine canalele dar parca e prea scumpa pt o singura utilizare...Solutii? Idei?
Andreea, 40+ cu BebeLUnu in prelungiri
tigruta spune:
Andreea lasa LP ca te bat..pune-l pe bebe la san de cate ori e nevoie..uff nu va inteleg pe bune, de ce sariti repede cu LP, ai increde in tine, bebe poate fi agitat si din alte motive.vezi scutecul, sa nu ii fie prea cald, frig, tine-l in brate, pune-l la san repet..
Nu stiu exact sa iti explic de ce bebe a baut LP(explica o mamica la grupul despre alaptare) dar clar asa ar face majoritatea bebelusilor..am sa caut si am sa iti spun..
Elena pt durerea de cap e permis ibuprofenul..
E normal ca productia de lapte sa nu fie la fel in fiecare zi, dar daca aveti sanii moi aia nu inseamna si ca nu este lapte..
Noi navem probleme cu refluxul, bebe vomita dupa fiecare masa destul de mult si de cateva zile bune se agita rau cand mananca si tind sa cred ca are dureri.noaptea eu il pun langa mine si la fel vomita mult si se foieste, am citit acum ca trebuie alaptat mai mult la verticala si tinut sa scoata aerul..
Addya sa scoatem niste motate, tare sunt curioasa acum ce sex are bebe
tigruta spune:
Andreea cea mai buna pompa e gurita lui bebe.in cateva zile se va regla lactatia in functie de cerere.
A explicat tare bine Carmen 80 ce sa faci la inceput cand e vorba de sani tensionati.
Mirina5 spune:
buuna!!
IN primul rand, vreau sa felicit noile burtici!!!
Noi suntem bine, tot mai cumintica...noaptea doarme f bine, la 9 ii fac baita, la 9:30 adoarme pana la 4-5 dimineata....sunt tare mandra de ea...in 22 am facut 2 luni...are deja 5,700 grame..a pus bine pe ea.Atunci am facut vaccinul (mi-a plans toata ziua dupa vaccin, cred ca a durut-o), dar acum suntem bine.Infacolul nu a avut nici un efect, am trecut la apa de colici.Inca ii mai dau probiotice, dar am trecut la Eubiotic...Protectis i-am mai dat, dar tot avea scaunul verde...vom vedea acum...
Grasana mea a inceput sa rada (si inainte o facea, dar acum imi rade mie, nu prin somn)!! O ador!!
Mai greu e cu caldura, dar ne plimbam de dimi, de la 8-10 si apoi seara, dupa ce se lasa caldura pana la 8:30, ca la 9 e baita.
Singura problema pe are o avem sunt cojitele din caput...cu ce sa o dau sa treaca???
Eu inca nu am mancat fructe sau legume, sunt tot la mancare de regim..pana cand trebuie sa ma abtin???
De infasat, eu inca o mai infas noaptea....dar deja e prea cald si va trebui sa renunt...
S-a trezit buburuza, fug
pupici
CRYSSAaa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tigruta Andreea cea mai buna pompa e gurita lui bebe.in cateva zile se va regla lactatia in functie de cerere. A explicat tare bine Carmen 80 ce sa faci la inceput cand e vorba de sani tensionati. |
Carmen 80 ??? Unde?
Aever, crede=ma ca si eu am zis la fel la inceput...ca nu e lapte si bebe sugea cu spor. Pe pg trecuta am spus si eu cum am facut si crede=ma ca a functionat.
In plus:
In primele zile am baut cate 5-6 cani de ceai de lactatie, multa apa si il puneam pe bebe la san din 2 in 2 ore (noaptea si la 3 max. 4 ore). Il trezeam cand era nevoie, desi imi lua o vesnicie, nu ma lasam.
Si la mine, daca dadeam cu mana nu iesea nimic, ma si miram ce mananca. Dar a functionat! In ziua 3 aveam lapte de dat la tot spitalul si senzatia de explozie, bineinteles.
Dar am indurat, cu rece pe sani, program de supt si acasa foi de varza si NATURA a reglat totul...De vre'o 2-3 zile bebe goleste sanii (asta inseamna ca acum am aprox. exact cat bea bebe - bea 80 - 100ml) si stau 3-4 ore fara senzatie de explozie (doar noaptea, cand doarme 5-6 ore ii simt sub tensiune).
NU BAGA POMPA sau LP...nu faci altceva decat sa inrautatesti situatia!
addya_21 spune:
tigruta,nu m-ar mira sa fie gemeni pana la urma.la inceputul sarcinii mi-a zis ca sunt 2,apoi pe la 2 luni ca a ramas numai unul,pe la 4 luni a zis ca e fata,apoi ca e baiat,iar fata,iar baiat,iar fata si a tinut-o cu fata pana sambata cand mi-a zis ca e baiat:)))
sanatos sa fie ca restul nu mai conteaza!
andreea 40+ KARINNA-MARIA
addya_21 spune:
aaaaa,,vroiam sa va mai intreb,ce culoare a avut dopul la voi?ca la mine e ceva "galbui",pe net citisem ca ar trebui sa fie maron,dar....
andreea 40+ KARINNA-MARIA
Deea_Deeutza spune:
Addya eu stiu ca dopul e galbui cand colul este inchis si maroniu cand colul este deschis. Sper sa stiu bine.
Deea, mami si plina de iubire pentru Octavian Andrei (30.05.2012!
stefulici spune:
Aever, poate nu e buna pompa ta. Eu am tot manuala de la primii pasi si ma inteleg bine cu ea...
Ei bine acum nu prea mai scot nimic dupa ce suge bebe... sanii sunt cam goi, insa speram ca se va remedia situatia!
http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.
elena_gd spune:
Deea cum mai e bb Octavian cu icterul ?
Eu tot chinuita de durerile de cap, de la oboseala si hormoni fierea mea nu merge neam.
Astazi am fript o sperietura cand am fost la toaleta, am scos din vagin ceva ca o pielita de circa 10 cm lungime. Nush ce o fi, dar nu ma doare nimic.
Pup