Comana a doua Delta a Romaniei

Comana a doua Delta a Romaniei | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

Parcul Natural Comana este o zona unica in Europa, fiind considerat „a doua Delta“ a tarii ca biodiversitate. Acesta se intinde pe 25.000 de hectare, fiind cea mai mare arie protejata din Campia Romana si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cu 300 de hectare de zona umeda brazdata de canale si grinduri.

Cunoscuta mai ales pentru evenimentele istorice petrecute aici, zona are un farmec aparte, este inconjurata de paduri dese unde poti vedea exemplare unice, datand de 200 de ani si doua arii unice in tara: rezervatiile de bujor romanesc si de ghimpe.

Manastirea Comana
Ghimpele care, desi este planta mediteraneeana, creste aici deoarece parcul se afla la confluenta a doua microclimate, poate fi vazut in Comana, iar bujorul cu flori rosii creste in locurile insorite din „Padina Tatarului“, langa Mihai Bravu.

Padurile de pe intinsul parcului sunt impresionante, ele cuprinzand specii precum stejarul pufos, jugastrul, ulmul, teiul si stejarul brumariu, iar la baza arborilor poti descoperi plante rare, ca laleaua pestrita, rodul pamantului sau gura lupului.

In apropiere: Chiar la marginea padurii vei afla lacasul Manastirii Comana, ridicata de domnitorul Radu Serban pe locul celei ctitorite de Vlad Tepes, acum peste 500 de ani si refacuta de Serban
Cantacuzino, iar in parc vei gasi izvorul si Fantana cu Nuc, unde se spune ca a fost ucis Vlad Tepes dupa ce a fost eliberat de Matei Corvin.

www.avantaje.ro/Timp-liber/Vacanta-Turism/O-plimbare-de-weekend-A-doua-Delta-din-Romania-2121353" target="_blank">Sursa

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Marius cand am vazut titlul m-am gandit la Delta din Vitan ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Este un loc superb, in care pur si simplu ti se opreste respiratia.
Multi spun ca stiu de manastirea Comana, dar habar nu au de rezervatia din apropierea ei. Si e mai bine asa... E curat, e liniste, nu vin derbedeii cu lantu' de aur si manelele la maxim in masina, scuipand seminte la orice pas. De-asta am tacut si eu pana acum, desi mergem saptamanal acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Este un loc superb, in care pur si simplu ti se opreste respiratia.
Multi spun ca stiu de manastirea Comana, dar habar nu au de rezervatia din apropierea ei. Si e mai bine asa... E curat, e liniste, nu vin derbedeii cu lantu' de aur si manelele la maxim in masina, scuipand seminte la orice pas. De-asta am tacut si eu pana acum, desi mergem saptamanal acolo.

Ma bucur mult de acest subiect, si noi intentionam sa ajungem acolo cu copiii, stiam de ea, dfar nu imi dau seama cam la ce distanta este de Bucuresti!

Astept impresiile voastre cu interes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In zona de parc n-am fost. Noi am iesit foarte des spre Singureni/Iepuresti - practic pe acelasi rau. In ultimii ani am tot colectat capuse iar anul asta, fiind declarata si invazie, am renuntat.
Mergi pe drumul de Giurgiu si la un moment dat vei vedea spre stanga sageata catre Comana. Cam in zona Calugareni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Multumesc mult de informatie!

Mergi la inceput

Hai ca ma provocati...

Anca, sunt 30 de km pana acolo, se merge pe Bucuresti-Giurgiu, Adunatii Copaceni, Mogosesti, Gradistea, Comana.

Puteti vizita Padurea Comana, Lacul si Balta Comana, Manastirea Comana si Delta Neajlovului.

In padure se intra cu masina, costa 15 lei, ti se da bon fiscal si daca ai nevoie sa iesi cu masina (sa cumperi ceva, de ex, de la marketul din Comana, unde au de toate, inclusiv niste mici dementiali ), bonul este valabil intreaga zi, cu conditia, desigur, sa il pastrezi.

Puteti face gratar langa Fantana cu Nuc, sunt locuri special amenajate, cu mese si bancute din lemn si un ditamai cosul de gunoi, la intrarea in poienita respectiva.

Daca stati langa Fantana (cu apa potabila, foarte buna, multi vin si iau cu bidoanele), e indicat sa aveti spray anti-tantari, in rest, nu ataca decat seara. Dar atunci e crunt!

Se pot face plimbari prin padure, sunt trasee marcate, in care, vezi multi soricei (pentru copii e o incantare ), plimbari cu bicicleta, cu barca (pentru barca se face rezervare telefonica)...

Rog moderatorii sa lase aceste linkuri, nu vreau sa fie considerata reclama, vreau doar sa va faceti o parere:

http://metropotam.ro/Metropotam-la-soare/La-iarba-verde-padurea-Comana-si-delta-Neajlovului-art8727901798/

http://100eyes.ro/photogallery/public/Tari/Romania/Comana/slideshow_html
Daca mai ai nevoie de detalii, oricand!

marius, ai putea sa adaugi la titlu, ca este vorba de Comana, ca sa nu mai creada lumea ca e alt loc?

Mergi la inceput

Revin sa adaug ca la Manastire au:
- un muzeu frumos, cu straie vechi si diverse obiecte utile in gospodarie
- un loc amenajat cu gaini, cocosi, pauni, rate, iepurasi si testoase, carora vizitatorii le pot da de mancare. Dar nu e indicat sa-i pacalesti sau sa te misti incet, pe mine m-a taxat de deget o gaina tare-n clont!

Si tot la Manastire, recomand cu caldura sa coborati pe ponton, prin stanga Manastirii si sa mergeti pana la foisor. Si neaparat, la intoarcere, sa cititi ce scrie pe trepte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crystall spune:

Intr-adevar, este un loc superb, toata verdeata aceea m-a uns pe suflet

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

E curat, e liniste, nu vin derbedeii cu lantu' de aur si manelele la maxim in masina, scuipand seminte la orice pas. De-asta am tacut si eu pana acum, desi mergem saptamanal acolo.

Ultima oara cand am fost, cu prietenii, a fost in weekend-ul dinainte de 1 mai, la un picnic in aer liber ....la un moment dat a trebuit sa ne mutam din cauza unui grup de tineri din preajma care ascultau manele la maxim si chiuiau ....slava Domnului ca padurea e mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Am fost si noi cu bicicletele saptamana trecuta. E foarte frumos, dar sa va luati neaparat spray anti tantari pentru ca e jale si in toiul zilei.

Mergi la inceput