Clubul "babelor" FIV-oase 45

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana3110 spune:

mda... sunteti complet tzicnite cu doctorii vostri si cu asistentele cu chiloti fuchsia!

Lara, sa stii ca si io m-am prins cu data nasterii tale, chiar daca sunt cu mai multi neuroni in stand by in perioada asta

10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs

PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara27 spune:

Ana, te-am prins c-ai chiulit la lectia cu endometrial injury..ca am dezbatut-o cu sami, pe toate partile, chiar aici
da, in principiu asa se intuieste..studiile facute sunt insa in numar mic (ca si nr participanti), deci putin relevante si, pe de alta parte, sunt tot atatea studii care combat rezultatele, spunand ca nu e nicio legatura intre un injury performat in luna anterioara pp implantari->> motiv pt care, nimic nu e dovedit stiintific, fara echivoc..(p.s.: deh, se cunoaste mentorul..parca-s fi PK)

in teorie: se pp ca celulele limfocitare (cytokine) implicate in procesul de vindecare (alaturi de molecule, factori de crestere a endometrului, proteine si gene care "intermediaza" procesul de nidare) sunt aceleasi ca si si in momentul implantarii..o alta pp e ca, rana si implicit procesul de vindecare duce la o stagnare in cresterea, respectiv imbatranirea prematura a endo, deci in final, la o mai buna sincronizare intre embrion si endo..
"pipelle" este dispozitivul cu care se face prelevarea de tesut endometrial in cadrul biopsiei de endo..endometrial injury se face obligatoriu in ciclul anterior transferului, o data/ciclu sau de 2 ori (1 data in faza foliculara, 1 data in faza luteala)..
la reusita unui ivf conteaza:
-profilul pacientei (varsta, cauza infertilitate, etc)
-patologia uterina
-protocolul de stimulare
-conditiile de cultura
-calitatea embrionara
-tehnica de transfer
cu toate astea, succesul unui ivf e limitat de procesul de implantare, care ramane in continuare o dilema..se pp urmatoarele cauze de RIF:
-tuberculoza endometriala (chiar si tratata)
-fibrom intramural, miom subseros, etc care distorsioneaza cavitatea uterina
-sindrom Asherman (=sindrom aderential)
-prezenta hidrosalpinx
in niciun caz, nu e benefica o ranire a endometrului, care duce la sangerare la ET (in timpul ET); mai mult ca sigur, implantarea nu va avea loc
sorry de 'seminarul' de endometrial injury/RIF (parca-s mom' la catedra si predau), dar "m-ati prins" pe homeland, vb aia, subiectul preferat, la care nu reusesc sa iau ever nota de trecere

btw, apropos de teoria asta, dupa cum stiti, eu am avut si biopsie, inainte de ultimul fiv, inclusiv histero (care, chiar daca e diagnostica, se pp ca duce la o ranire superficiala endometriala), cu exact acelasi rezultat

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_alba spune:

Amu, daca tot ma faceti sa ma gandesc la data de nastere a Larei, mie imi vin in minte 2 posibilitati, dar nici una nu include si anul, nu ca ar conta... Asa, ca fapt divers si ca problema de logica. Oricum, stiti ca se zice ca s-a demonstrat ca la femeile gravide sunt mai putini neuroni decat ar avea in stare de functionare negravidita. Asa ca don't hold it against me daca nu ma prind asa usor. Abia astept sa va vad si pe voi cu mai putini neuroni la apel.

Mergi la inceput

continuare...

Brigit, sis', n-a fost vinul si nici endometrul, a fost colul care a sangerat, fara impact la implantare..la ultimul ET, PK "mi-a ciupit" putin colul cu valva si normal, mi-a explicat imediat ce si cum, pe-ndelete..cred ca, am avut o minuscula picatura de sange, dupa ET
moah, deci s-au incaltat cehii cu voi, da? iri ii da in judecata daca va fi tot baiat si alina ii tapeaza de bani pt reclama..faina natiune, halal sa-ti fie!
iri, multzam' tare de story, cetesc si ma informez mereu cu maxima placere
Alina, Brigit, as well
Sami, n-ai zis defel cum ti-a pus Albisorul steriletul..astept povestea negresit
qiao, razi copila cat te tin plamanii..sa se irige toate cele p-acolo..la nevoie, le mituim pe fetele noastre cu povesti kinky de la cehi, sa mai rememoreze patanii si pe la noi
just a thought..
m-a fulgerat asa un gand, cu ce aventuri o sa aiba ari pe la docsii sex-symboluri cehi.. deci, mind me, abia astept sa dea un fata noastra un dobriden acolo..
acum, o sa trec la bere (Radler cu lamaie) si ma uit la meci!
big kiss!

le: uuufff, era prea lung mesajul

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaasta spune:

Lara, n-am chiulit chiar deloc. Am postat chestia asta pentru ca in cazul fetei a fost facut de 3 ori la 7 zile, adica in Z7, Z14 si Z21, nu doar o data.... ceea ce a parut interesant. N-am apucat sa caut mai mult pe net despre asta, doar azi am citit.

Mergi la inceput

Ana, bine, fie, inseamna ca doar mi s-a parut ca parc-acu descoperisi figura..nu-i bai
si da mai, am cetit exact ce-a/ce-ai scris....doar ca, aia din ziua 14 eu n-o inteleg defel si n-am gasit-o prin niciun studiu..si trust me, caut demult oricum, eu sunt all for..less is more, ca-n moda
(btw, PK nu face nici 1 data, daramite de 3 ori)

ha, ziua mea ziceti?? e cand se numara bobocii
salut si pe cine n-am apucat->> Ioanalein

to be continued..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

bre
pantaloni? fuste? chiloti rozi?
si cehoiace frumoase. hm...
sami pe bune ca nu sesizez diferenta la gust la vinetele alea.
mama le coace traditional, pastreaza pentru iarna si-mi da si mie. eu fac cand e sezonul si mananc pe moment. adica nu pot sa zic ca am uitat gustul celor traditionale.
dar in fine. chiar neimportant.
lara si cu ari nici n-am inteles ce faceti voi acolo! lipo, cardio femeilor explicati si la moldova ce faceti voi acolo??? unde? cat costa si, mai ales, la ce foloseste? au autorizatie aia care va maseaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira33 spune:

puteam sa jur ca v-am povestit cum a decurs montarea steriletului...dar daca ziceti ca nu inseamna ca am pove doar fetelor la telefon.

hai sa vad daca imi mai aduc aminte tot:
am intrat in cabinet cu frica de 1m pe mine.
Albisorul,relaxat si zambitor,cu pasii lui tarshaiti si cocosat...s-a asezat pe scaun si mi-a zis sa ma dezbrac si sa ma urc pe masa.
de frica am inceput sa ma dezbrac in partea gresita...mi-am dat jos jacheta,apoi bluza si am ramas in sutien si pantaloni si mi-am dat seama ca nu e bine.
mi-am pus bluza inapoi pe mine...m-am dezbracat in partea corespunzatoare si m-am urcat pe masa.
dr. probabil m-a vazut ca mi-e frica si a zis sa faca si el o gluma sa destinda atmosfera...cica:
-sa desfac,doamna, si eu instrumentu' asta sa ma uit pe prospect sa vad cum se monteaza ca n-am mai montat pana acum asa ceva.

mda...n-am prea gustat gluma

m-am cracit in pozitia corespunzatoare...s-a pozitionat intre cracii mei sa-mi faca tuseul vaginal...io il strangeam cu genunchii...el mi-i departa...eu ma trageam "in sus" pe masa el ma tragea de solduri inspre...el...si tot asa pana am "stat" in pozitia in care m-a vrut.
si-a dat seama ca a uitat sa-i spuna asistentei sa aduca nush' ce puff-presupun ca un anestezic usor pentru ca mi-a dat cu el inainte de interventie.
a trimis asistenta sa aduca pufu'...si pana sa se intoarca fata...si-a tras un scaun...s-a asezat pe el exact intre cracii mei.
Dumnezeule mare ,era cu fata la 30 de cm de...dodoasca mea....si se uita...in gol.
asa de stanjenita si jenata m-am simtit ca-mi venea sa ma ascund de rusine...aveam senzatia ca poate nu sunt bine epilata,poate miroase ceva...numai tampenii imi treceau prin cap si cred ca nici nu mai respiram.
cand s-a apucat de treaba si-a mai aprins s-un felinar urias deasupra capului si indreptat exact pe dodoasca mea.
in fine...a trecut momentul penibil.
mi-a facut toaleta...mi-a dat cu puff d-ala...l-am simtit cand a penetrat endometrul cu cateterul...nu a fost durere dar l-am simtit.
apoi a mai mesterit el ceva pe acolo...a facut nod si a taiat firul cu foarfeca.
mi-a facut iar toaleta si mi-a facut eco sa-mi arate ca e pozitionat corect steriletul...da cica el a glumit iar:
-hai sa vedem,doamna,cum m-am descurcat ca a fost prima data cand am montat asa ceva...poate vi l-am pus in ovar
uuuooofffff...nu prea are umor omu' asta.
mi-a dat cartea de service si cateva zile dupa montaj aveam senzatia ca "acum" imi vine CM...dar dupa m-am obisnuit probabil cu senzatia,ca gandul ca e acolo si am uitat de el complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Samira desi stiam povestea, jur ca am ras iar ; si mie imi e drag Albu, dar are niste momente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

samira eu nu stiam povestea, asa ca m-am irigat bine de tot pt seara asta

Mergi la inceput