Am facut azi in casa niste paine pt. biserica, o duc duminica acolo. Treaba este ca mi-a iesit prea mare pt. pungile mele de plastic cu fermoar (ziplock bags).
Asa ca am impachetat-o in cateva servetele de hartie, prosoape de bucatarie, o fata de perna de bumbac :) si o punga de plastic de "alimentara". Deci asa sta acum in congelator.
Sper ca pe joi cel tarziu sa gasesc niste pungi cu fermoar mai mari, dar daca nu?.. Si pana atunci nu s-o usca prea tare?
Aveti alte sugestii?
Treabuie neaparat sa stea la congelator, nu in frigider sau pe masa.
Tot in pungi de plastic puneam si u la congelator!
Ai putea sa invelesti si in folie de plastic de bucatarie si apoi la congelator,daca e asa mare si nu incape in pungi!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
si in plastic si in punga ei de hartie. nu cred ca are vreo influenta asupra mirosului sau pastrarii.
R
cred ca sta f bine daca nu gasesti pungi pe masura folia alimentara cred ca este buna
nu stiu cum se comporta la dezghetare, nu se "umezeste" coaja?
eu cozonacul il inveleam in prosoape din hartie si le tot schimbam sa absoarba
Folia alimentara este cea transparenta, nu? Pai nu-i prea subtirica? Maine incerc sa gasesc pungi mai mari.
Nu stiu ce sa zic cu coaja, sper sa se descurce :); si la biserica tin painile in congelator mult timp, pana le vine randul la taiat. Nu cred sa le bibileasca nimeni, dar nu bag mana in foc.
Pai pui mai multe straturi!Invelesti piinea de doua trei ori in folie!
Mie nu mi s-a intimplat niciodata sa se umezeasca coaja,ba chiar ramine la fel de crocanta!
Acum ca a scris Roxanaz,imi amintesc si eu ca am pus si in hirtie si s-a pastrat la fel de bine!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Multumesc Dana, de fapt tuturor .
Bine, folie am acasa iar daca nimeni nu spune ca se usuca, am sa o folosesc (pungile pt. congelator de aici sunt ceva mai groase si scrie pe ele ca impiedica "arderea" (freezer burn) produselor pastrate in ele, de asta le preferam).
cand pun paine in congelator o pun sau intr-o punga obisnuita, adica deloc infofolita, sau chiar si fara punga. nu s-a uscat niciodata, cand se dezgheata e la fel de pufoasa ca atunci cand e proaspata.
Uneori traseul pe care se invarteste painea asta e cam lung , asa ca s-ar putea sa astepte si o luna in congelator (la mine sau la biserica). Si nu are ulei sa-i mentina prospetimea, este simpla cu faina, apa, drojdie si sare.