crema pt bubitele de transpiratie
Buna ziua. a venit vara, cald transpiratie=bubite multe.
piciul meu de 2 ani si 5 luni transpira foarte mult, are la gat cosulete mici cu varf galben de la transpiratie. si am observat ca si pe cap are multe cosulete. cu ce crema il pot da? el e tuns scurt oare sa il tund chel? nu prea as vrea. pe corp are bubite dar nu asa pronuntate si multe cum are pe cap si la gat. dusurile sunt la ordinea zilei, pe cap cu ce as putea sa il dau? noaptea doarme in maieu si chilot il schimb odata pe noapte si ii intorc perna pe partea cealalta ca este umeda de la transpiratie.
multumesc anticipat.
Raspunsuri
natalia_nica spune:
Mergi la dermatolog, pentru ca aceste bubite se pot infecta (am fost in aceeasi situatie in urma cu 4 ani), ti se va prescrie acolo crema potrivita
tomaca spune:
Eu am folosit o crema de la mustela (nu-mi amintesc numele, era din gama mov pentru piele iritata) si apa de taratze (apa limpezita dupa ce am fiert taratele) la recomandarea pediatrei. Dar era mic, avea cateva luni. Poate un dermatolog evalueaza cum trebuie situatia.
roxanaz spune:
bubitele de transpiratie nu au niciun cap galben! deci atentie si viziteaza un dermatolog.
pe cele cauzate de transpiratie este chiar indicat sa nu se puna nicio crema, spalatul cu un sapun adecvat varstei si multa apa - mai rece daca se poate - este cel mai bun tratament.
Roxana
xxxwoman spune:
Si ai mei sunt amandoi plini de cand cu caldurile astea. Acelasi sfat am primit si eu - dusuri dese, fara creme, fara nimic altceva, lasata pielea sa respire, eventual tamponat cu ceai de pelin.
Nu au cap galben ale noastre - ai mei fac pe frunte, in cap, la incheieturi, dupa gat... cam pe unde transpira mai mult.
kid spune:
la noi a mers foarte bine si apa termala, pentru bubitele de la trasnpiratie
la dermatita atopica, diagnostic pus in urma vizitei la dermatolog, ni s-a dat tratament si o crema, de la avene, insa cel mai bun este un consult prealabil
myky791 spune:
va multumesc de sfaturi. deja cele de la gat nu mai au varf galben si la cap vad ca s-au mai trecut. o sa mergem la dermatolog sa vedem ce e cu ele.