Gradinita KOGAION sector4-gradinita de cosmar!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Nici eu nu inteleg generalizarea legata de pregatirea educatoarelor de 25 de ani. La noi la gradinita existau la grupa lui 2 educatoare una mai in varsta cca 50 de ani care recomanda aprig celorlalte educatoare mai tinere sa nu ia in brate copiii care plang (mentionez ca era vorba de copii de 1 - 2 ani in prima sapt de gradinita deci in perioada de acomodare), pentru ca se obisnuiesc asa , iar cea tanara de 24 de ani ii pupacea si statea cu ei in brate cam tot timpul. Asa ca in ceea ce ma priveste ma bucur ca educatoarea in varsta a plecat la gradinita impreuna cu ideile ei de gradinita ceausista si a ramas cea tanara cu studii pedagogice care stie sa abordeze copiii mult mai frumos.
In ceea ce priveste traumatizarea copilului la gradinita respectiva eu una ca parinte as prefera sa spui concret ce s-a intamplat ca asa e simplu sa spui ca este copilul traumatizat fara insa sa dai niste motive concrete. Nici copilul mu nu iubeste gradinita, inca plange cand il las, dar asta nu pentru ca ar fi traumatizat acolo, si stiu asta pentru ca il vad pe camere razand si jucandu-se fara nicio problema toata ziulica, in schimb cand il las plange si imi spune ca nu vrea. Asa ca despartirea in sine de parinti poate fi o traua si mi se pare aiurea sa spui despre o gradinita ca atraumatizat copilul fara sa ai niste exemple concrete.
PS. mentionez ca nu am copilul la gradinita despre care vorbesti si o stiu doar pe dinafara dci nu am un interes personal, dar ca parinte as aprecia argumente pro si contra unei gradinite, nu doar concluzii nemotivate obiectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana.statescu

Dragii mei, eu am pus f. multe intrebari la inscriere..pot spune chiar ca pe undeva "am deranjat"..am fost asigurata ca d-nele educ sunt dintre cele mai pregatite si "scolite"..si ca un om de buna credinta, m-am entuziasmat f. tare..eu nu am verificat diplome si hartii..greseala mea! Dar ma gandesc ca treb construita o relatie bazata pe incredere, doar ei deveneau parte din educatie celei mai de pret fiinte din viata mea! Nu??..si sincer, nu cred ca vreo gradinita iti pune la dispozitie actele de studiu ale personalului...
Banuielile mele sunt legate de faptul ca educ ori tipau la el, ori ii spuneau cine stie ce...la un moment dat a inceput sa ma intrebe zilnic dc eu vreau sa-l las "de tot" acolo...iar cand le vedea pe doamne..punea capu'-n pamant si nici nu mai vorbea
Si cu masa, de exemplu...mi s-a spus ca este un meniu verificat si avizat de nutritionisti...si m-am trezit ca le dadeau "piza facuta in casa"...la copil de 3 ani???..cu mezeluri din galantar??..sa fim seriosi! Preferam o bucata de paine cu unt sau un cartof fiert....in fine! Astea chiar nu mai au noima!

Si pana la urma la ce gradinita este acum? Este Ok?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

sper ca nu merge la gradinitza d-nei psiholog mirela Z.

Marina

Mai exact ce vrei sa spui Marina, aici? Ai avut copiii acolo sau...?

Copilul meu este la gradinita "d-nei psiholog care apare pe la Tv", d-na Zivari, sunt sigura ca la ea te referi si tu.

In disperare de cauza am ajuns si noi la aceasta gradinita, si culmea! ( sau nu, ca au fost multi copii care au plecat de la Kogaion la Casuta fericirii si nu numai la aceasta, bineinteles) plecati tot de la Kogaion- deci pot confirma unele aspecte sesizate de autoarea topicului. Vreau sa spun ca pana acum nu regret, chiar deloc. Si noi am stat in dubii, afland ca este gradinita Adrianei Bahmuteanu ( despre care am inteles ca, de fapt, in prezent nu mai este patroana, nu stiu insa sigur si sincer, nici nu ma intereseaza) si a d-nei Zivari dar apoi ne-am gandit bine, dupa ce am studiat si pareri despre aceasta gradinita pe net ( inclusiv aici pe forum au fost cateva subiecte referitoare la ea) si ne-am decis sa incercam gandindu-ne ca, pana la urma, nu sunt ele educatoare, sunt doar patroanele gradinitei. Nu ca as avea ceva cu ele, nu sunt nici fan al expunerii la Tv in diverse situatii insa. Nu sunt implicate in procesul educational, au directoare, secretara, educatoare si tot ce mai trebuie intr-o gradinita
Am facut o vizita neanuntata la gradinita, ne-a placut si a doua zi l-am si dus. Pe d-na Zivari eu am vazut-o doar de cateva ori pe camere (la o serbare cred si o data la piticul meu la grupa mi s-a parut ca o recunosc) dar, in schimb d-nul Zivari se ocupa ff bine de gradinita ( si este zilnic cred acolo). Una peste alta, eu sunt f multumita, au mai fost mici problemute sa zicem dar care au fost rezolvate prin discutii si lamuriri intre noi... Copilul meu a invatat f multe, ii place, au activitati diverse, au camere de supraveghere, personalul este stabili, cel putin de cand mergem noi nu s-a schimbat deloc. Nu o fi gradinita perfecta ( si nici nu cred ca exista, care sa se muleze absolute pe cerintele fiecarei familii in parte) dar in zona noastra pot spune ca eu cred ca e cea mai buna, dintre cele particulare ( fetita o am la o gradinita de stat si iar e f bine si acolo). De cand ne-am inscris noi si pana acum am mai dus vreo 3 pitici in gradinita ( in sensul ca am recomandat-o parintilor bineinteles ) iar baietelul unui prieten va incepe acum la 1 Iulie. Ba mai este o fata pe forum - Adelaki ( a avut un subiect pe forum) care l-a retras o perioada pe baietel de la Casa fericirii, au mers la alta gradinita o perioada, au avut mari probleme, si apoi au revenit tot aici. In egala masura stiu si pe cineva care l-a retras de aici, l-a dus la alta gradinita unde sunt f multumiti ( gradinita care mie NU mi-a placut de prima vizita si nu cred ca ar fi fost potrivita pt noi).

Nu vreau sa se inteleaga ca preamaresc gradinita aceasta, dar pot spune ca ma bucur ca am trecut peste prejudecati si pt noi a fost o alegere buna, cel putin pana la proba contrarie. Suntem de un an si 2 luni acolo. Cred ca o gradinita poate fi f buna pt cineva si pt altcineva nu si invers, indiferent ca este de stat sau particulara.

In alta ordine de idei, Ana, cati ani are baietelul tau? Ca probabil este in aceeasi grupa cu al meu acum.

Nu pot spune ca baietelul Anei a fost sau nu traumatizat de ceva intamplat la gradinita Kogaion ( al meu nu a fost) - poate ca au fost doar probleme de adaptare, ea stie mai bine...eu mi-am retras baietelul din f multe motive care tin de gradinita ( confirm FRIGUL, de exemplu, si baietelul meu mai avea putin si facea pneumonie, nu a fost o simpla raceala de colectivitate) si de educatoare, dar nu a fost traumatizat.

Pt moderatori : poate ar trebui unite cele 2 subiecte despre Kogaion, ca nu au sens 2…

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea
Pt moderatori : poate ar trebui unite cele 2 subiecte despre Kogaion, ca nu au sens 2…

Nu am aceasta posibilitate tehnica.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ana.statescu

Dragii mei, eu am pus f. multe intrebari la inscriere..pot spune chiar ca pe undeva "am deranjat"..am fost asigurata ca d-nele educ sunt dintre cele mai pregatite si "scolite"..si ca un om de buna credinta, m-am entuziasmat f. tare..eu nu am verificat diplome si hartii..greseala mea! Dar ma gandesc ca treb construita o relatie bazata pe incredere, doar ei deveneau parte din educatie celei mai de pret fiinte din viata mea! Nu??..si sincer, nu cred ca vreo gradinita iti pune la dispozitie actele de studiu ale personalului...

confirm atitudinea.

In plus, in 4 luni cat a fost copilul meu acolo au avut 3 ingrijitoare, 2 educatoare si chiar in ziua in care l-am retras noi a plecat si cea de-a doua, a doua zi venea a 3a educatoare...de atunci nu mai stiu ce s-a mai intamplat, a trecut aproape un an si jumatate de atunci, speram ca s-au mai schimbat lucrurile.

Mergi la inceput

si acum sa spun si ce m-a incantat pe mine la gradinita aceasta, Kogaion adica, sa spun si partile pozitive adica, sa fiu obiectiva :

- faptul ca era nou infiintata ( eram sigura! ca isi vor da tot interesul sa atraga clienti, sa mearga lucrurile nu bine ci f bine),
-locatia ( da, e o locatie f buna), desi cladirea f frumoasa parea neterminata, mereu ceva in lucru
- este o gradinita f frumoasa, spatioasa, totul nou, ff curata,DAR salile erau goale, mai multe jucarii si carti, materiale didactice aveam eu acasa, tot puneam pe seama faptului ca erau la inceput si nu au apucat sa comande tot...poate in prezent s-au pus la punct, nu stiu
-pretul promotional de atunci de la inceput, ca apoi a fost f mare!
In plus, era si f aproape de casa, ideal, nu? Eram sigura ca va fi bine,ma gandeam ca era o afacere noua si sa dam o sansa, mie mi-ar fi placut daca aveam o afacere la inceput lumea sa-mi dea o sansa, sa nu ma catalogheze doar dupa experienta!
Din pacate asteptarile mele vis a vis de unele aspecte nu au avut niciun corespondent in realitate : spatiul mare nu e neaparat un atu, ba chiar un handicap, era ff frig, putini copii ( m-a incantat la inceput dar apoi mi-am dat seama ca nu e bine nici asa : aveau o sala IMENSA, in care era f frig si din motive de economie tineau toti copiii in aceasi grupa, de la cel mai mic - 1 an si 8 luni cat avea al meu, la 7 ani cel mai mare- erau vreo 10 in total, deci ce sa faca cu toti in aceeasi sala, conform varstei lor? si fiind sala atat de mare al meu doar alerga besmetic pe acolo- lucru confirmat si de educatoare si de una dintre ingrijitoare)

si da, la o gradinita experienta conteaza, macar cattiva ani in spate, sa poti afla o parere de pe net, din vecini, de oriunde. Kogaion, fiind la inceput-nu am gasit nimic despre ea, nici bun, nici rau, eram printre primii clienti. Acum nu m-as mai duce nici in ruptul capului la o gradinita nou infiintata, ba as evita-o din start!

daca mai sunt intrebari, raspund.

Edit : tin sa precizez ca atunci cand am raspuns la subiectul anterior de pe aceasta pagina ( cel in care i se facea reclama gradinitei)eram EXACT in zilele cand am plecat din gradinita. Nu am vrut sa le fac reclama negativa atunci, de aceea nici nu am spus direct ca am avut copilul in gradinita) dar acum cred ca e bine ca parintii sa citeasca diverse pareri despre o gradinita anume, mie mi-ar fi prins bine atunci inainte de inscriere, asa cum mi-a prins bine sa ma informez inainte de a-l duce la cealalta gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Si daca o avea ce?La mine nu a fost in stare sa supravegheze 3 copii,la ea probabil tipau si-i amenintau.Invatamantul e dubios in zilele noastre.O fi avand rabdare,da` daca nu o duce capul sa nu tina lichide clocotite langa cei mici e egala cu 0.Sau ca cei mici nu au aceleasi ratiuni ca cei mari.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Mie imi pare rau pt ce ai patit tu cu fetita ta. Si stiu ca sunt si gradinte cu multe pb.Chiar eu am scris pe acest forum despre una la care am avut copilul, privata, de la care mi-am retras copilul pt motive de care nici nu vreau sa imi amintesc.
Insa de aici si ppana la frazele de genul celei inrosite mai sus..e cale lunga. Si imi pare ff rau ca se generalizeaza asa. Imi pare rau pt ca stiu multe foste colege care lucreaza in sistem, cu multa dedicatie pe niste salarii de nimic.
Iar legat de afirmatiile astea generale, imi permit totusi sa spun ca parca nici unii parinti nu sunt ca odinioara. Multi isi lasa copii la tv, calculator, la after si au pretentia ca ei sa stie tot fara ca parintii sa miste un deget. Educatie se face si acasa, nu numai la scoala si after..dar am deviat mult de la subiect, imi cer scuze autoarei.
Ana, sa stii ca pozitia mea nu inseamna ca nu te cred, repet, am fost in aceasi situatie (am retras copilul de la o gradi scumpa, unde era urecheat).Doar ca nu sunt de acord cu generalizarile si imi pare rau sa constat, de ff multe ori, ca la alegerea gradinitei sunt parintii care verifica o mie si una de chestii mai putin educatoarea cu care va sta copilul.

Mergi la inceput

Eunice, tu ai mare dreptate dar cum verifici educatoarea?? Ca in general e asa : Buna ziua, vreau si eu sa inscriu copilul la gradinita dvs, as vrea sa cunosc educatoarea. Ok, ti se cheama in hol educatoarea, tu stai si te uiti la ea 5 minute si incerci sa legi o conversatie : cam cum va comportati cu copiii, cam ce faceti la grupa, cum ii motivati, cum ii podepsiti, etc. Si toate sunt numai zambet si ti se pare ca iti dau raspunsurile asteptate. Cam asta e, accepti sau nu. Asta la gradinitele private, f rar si la cele de stat. Eu asa am procedat. La fiecare gradinita e cam o grupa sau maxim 2 pt copilul tau, de varsta lui vorbesc. Deci take it sau leave it. Asta daca te orientezi la gradinitele cat de cat in apropierea casei. Ca degeaba aflu eu de o educatoare minunata dar lucreaza la o gradinita in capatul celalalt al Bucurestiului. Eu personal nu imi duc copiii cate o ora dimineata si una seara ca sa ajungem la o gradinita/scoala ( desigur, opinia mea) cand abia ne descurcam cu 2 gradinite aproape de casa, dimineata si dupa amiaza.

La gradinita de stat, de obicei, ti-l repartizeaza la o grupa directoarea, e adevarat ca poti alege daca sunt mai multe grupe pe acelasi palier de varsta, daca poti sta de vorba cu toate educatoarele inainte si "vorbesti" cu directoarea unde sa ti-l dea...

Parerea mea este ca nu iti poti da seama de calitatile educatoarei decat dupa o anumita perioada de mers copilul la gradinita, degeaba ti-a placut ( sau nu) educatoarea la inceput. Si, in general, la gradinitele particulare toate educatoarele sunt f tinere si numai lapte si miere la prezentarea gradinitei.

Si da, educatia se face si la gradi si acasa, culmea e ca dupa experientele noastre la unele gradinite tocmai asta nu se face, copiii sunt lasati de izbeliste sa faca ce vor, sunt, eventual, supravegheati sa nu loveasca, murdareasca, sa fie schimbati la timp si copilul e fericit si multumit, iar parintii de asemenea, ca doar nu stiu ei daca educatoarea face si ceva activitati la grupa sau nu. ( mare avantaj cand sunt camere de supraveghere).

E mare noroc sa gasesti educatoare asa cum le descrii pe colegele tale, dar pana cand sa-ti dai seama copilul tb sa mearga o perioada, nu ai cum sa stii dinainte. Mai e si norocul, sa stii. Uite eu am dat fata la stat, era o sg grupa mica atunci, ce era sa fac? Nu aveam de unde sa aflu detalii despre educatoare, abia ne mutasem in cartier. E adevarat ca am discutat cu ea 5 minute, mi-a placut la prima vedere dar tot nu aveam de unde sa stiu cum va fi. Am avut noroc. Eu am cautat gradinite aproape de casa, recunosc, tb sa impac si ajunsul la serviciu si dusul la gradinita dimineata.

Mergi la inceput