Grecia, incotro?
Raspunsuri - Pagina 6
Esthera2011 spune:
Sub nici o forma n-am crezut ca mesajele tale ar contine agresivitate impotriva poporului grec. Au fost intrebari decente, cu bun simt si am simtit ca o curiozitate vis-a-vis de ce scriu ziarele.
Iti inteleg perfect si pozitia pe care care o ai si consider corect sa-ti aperi patria...unde tu te simti "acasa".
Si da, recunosc ca ai dreptate in ultima fraza,mi-as dori ca grecii sa invete ceva de la punctualitatea si seriozitatea nemtilor.
cristina30 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Miriluta
Si in Germania plateste firma aceleasi taxe ca si angajatul. Adica pt asigurarea de sanatate platesc eu 15% din venitul meu brut si angajatorul plateste inca 15%. De la la o anumita suma in sus se plateste o cotizatie fixa, indiferent de salariu. La fel si cu impozitul si cu celelalte taxe - pensie, somaj, asigurare sociala...anagajatorul plateste aceeasi suma ca si angajatul. Ca exemplu, la un salariu de 40.000 brut, angajatorul plateste inca ca. 20.000 taxe (adica 60.000 in total) si angajatul ia la randul lui ca. 25.000 net - vorbim de sume pe an. Adica dintr-un total de 60.000 cat plateste firma, angajatul ia doar 25.000€. Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
Hi,
Cred ca nu ai dreptate cu asigurarea de sanatate, in total e vorba de 15,7 sau in jurul asteia din care angajatorul plateste o jumatate si angajatul cealalta jumatate.
cristina
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miriluta Cred ca Grecia ar putea invata ceva de la Germania, tara care a luat-o de la zero (din vina lor, ce-i drept) si a ajuns motorul Europei si una dintre putinele tari din Europa care e stabila din punct de vedere economic. Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
O mica interventie, Germania nu a luat-o de la zero singura. Fara suportul USA n-ar fi ajuns azi unde sunt.
Practic, au stiut ce sa faca cu mana care li s-a intins. N-au muscat-o, s-au sprijinit de ea.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Deceneus Criza a fost provocata de marile banci. |
Fals.
Imi sunt prea proaspete argumentele MAJORITATII romanilor care se imprumutau intr-o veselie fara margini in 2005, 2006 si 2007. Se faceau imprumuturi de zeci de mii pentru masini, de sute de mii pentru apartamente de 3 sau 4 camere, de sute de mii pentru vile si case de vacanta. Trai nenica! Cand le atrageam atentia ca poate, poate, toti raspundeau cu cliseul standard, ca intram in UE in 2007 si ne aliniem la salariile din Europa.
Bancile nu au facut altceva decat sa alimenteze lacomia oamenilor.
Doar suntem intr-o economie de piata! Si presiunea populatiei pentru creditare era enorma.
Isi mai aduce aminte cineva ca BNR a incercat sa puna frana dar a fost criticata din toate partile, de oameni, de banci, de dezvoltatori, de dealeri?
Cand visul salariilor europene s-a frant si-apoi a mai picat si criza, bat-o vina, cu taieri de salarii, concedieri, deprecieri de curs si cresteri de taxe, toata lumea caraie ca bancile-n sus, bancile-n jos. Dar ce, a somat bancherul vreun client cu pistolul la tampla sa semneze cererea de credit?
Au si bancile (unele) o parte din vina, nu zic nu, dar nu pot fi ridicate la rang de principal vinovat.
Miriluta spune:
Cristina uite ca m-ai facut sa ma uit pe statul de plata si recunosc ca ai dreptate...am batut campii cu asigurarea de sanatate. Daca extrag suma din brut, am
- 8,17% pentru sanatate,
- 29% impozit pe venit,
- 10% pensie,
- inca cateva procente pt diverse.
Adica jumate din salariul meu sunt dari.
Miriluta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
O mica interventie, Germania nu a luat-o de la zero singura. Fara suportul USA n-ar fi ajuns azi unde sunt. Practic, au stiut ce sa faca cu mana care li s-a intins. N-au muscat-o, s-au sprijinit de ea. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Nici eu nu zic altceva...nu e nevoie ca grecii sa faca fata crizei singuri ci doar sa dovedeasca ca vor sa lupte si ca sunt dispusi sa schimbe ceva.
coracora spune:
In Olanda impozitul minim pe venit e 33,1%..!
Pana la € 18.945 brut anual - impozit 33,1%
Intre € 18.946 - € 33.863 - impozit 41,95%
Intre € 33.864 - € 56.491 - impozit 42%
€ 56.492 sau mai mult - impozit 52%
(cand aud de 16% in Romania........ )
Miriluta spune:
citat din mesajul lui coracora In Olanda impozitul minim pe venit e 33,1%..! Pana la € 18.945 brut anual - impozit 33,1% Intre € 18.946 - € 33.863 - impozit 41,95% Intre € 33.864 - € 56.491 - impozit 42% € 56.492 sau mai mult - impozit 52% (cand aud de 16% in Romania........ ) |
Coracora vorbesti dora de impozitul pe venti sau impreuna cu alte dari? Pentru ca e foarte mult daca mai adaugisi alte taxe si dari...ajungi undeva la 60% impozite..
Deceneus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Fals. Imi sunt prea proaspete argumentele MAJORITATII romanilor care se imprumutau intr-o veselie fara margini in 2005, 2006 si 2007. Se faceau imprumuturi de zeci de mii pentru masini, de sute de mii pentru apartamente de 3 sau 4 camere, de sute de mii pentru vile si case de vacanta. Trai nenica! Cand le atrageam atentia ca poate, poate, toti raspundeau cu cliseul standard, ca intram in UE in 2007 si ne aliniem la salariile din Europa. Bancile nu au facut altceva decat sa alimenteze lacomia oamenilor. Doar suntem intr-o economie de piata! Si presiunea populatiei pentru creditare era enorma. Isi mai aduce aminte cineva ca BNR a incercat sa puna frana dar a fost criticata din toate partile, de oameni, de banci, de dezvoltatori, de dealeri? Cand visul salariilor europene s-a frant si-apoi a mai picat si criza, bat-o vina, cu taieri de salarii, concedieri, deprecieri de curs si cresteri de taxe, toata lumea caraie ca bancile-n sus, bancile-n jos. Dar ce, a somat bancherul vreun client cu pistolul la tampla sa semneze cererea de credit? Au si bancile (unele) o parte din vina, nu zic nu, dar nu pot fi ridicate la rang de principal vinovat. |
De ce ai redus criza la Romania anilor 2005-2008?
Criza din SUA si din Europa tot romanii inconstienti au provocat-o?
Romanii puteau sa fie inconstienti sa solicite credite cu nemiluita, dar daca bancile erau prudente nu ofereau credite imobiliare la persoane cu salariu minim, in conditile in care salarile in Romania abia acopera costul vietii.
Bancile au facut proaganda ca populatia din Romania NU este indatorata, ca gradul de indatorare este mic. Analizele nu au luat in considerare faptul ca un roman cheltuie pe alimente si intretinere peste 60% din venituri. Nu au raportat gradul de indatorare la execedentul cheltuielilor curente si strict necesare.
Nu au luat in considerare nici pierderea galopanta a locurilor de munca, care avea un trend din anii '90.
Cine-i de vina pentru atatea elemente ignorate?
Cetateanul si bancile!
Cetateanul nu are capacitate de previziune, nu are cunostinte si informatii globale, dar bancile ar trebui sa aiba.
Cine a facut presiuni pe BN sa nu puna frana creditarii? Cetatenii sau bancherii? Eu cred ca Isarescu nu s-a uitat in gura cetatenilor. El a urmarit bancile, le-a redus plafonul de garantare sa poata acorda credite.
ladyJ spune:
Miriluta
Deceneus, nu te contrazic neaparat, dar faza cu ´´Cetateanul nu are capacitate de previziune, nu are cunostinte si informatii globale, dar bancile ar trebui sa aiba.´´ - m-a facut sa zambesc asa amar.
Cat de greu e de prevazut dezastrul cand tu, cetatean obisnuit, te bazezi pe fata morgana si nu pe resursele reale pe care le ai?
Cred ca esti cam tolerant cu ´´cetateanu´´, iar problema e ca atitudinea asta toleranta chiar nu il ajuta.