Grecia, incotro?
Raspunsuri - Pagina 10
Nati spune:
Ti-am zis tie sa afli daca poti, pentru ca mi-ai zis ca o acuz nedrept. Faptul ca in presa germana nu s-a zis nimic (sau poate nu ai vazut tu) asta nu inseamna ca nu e adevarat.
Nu neaparat tu sa cauti cine ii plateste salariul, oricine poate sa faca, atat timp cat noi ii platim salariu, sa faca bine sa plateasca si ea income tax si restul de la World Bank si salaratii U.N
andacos spune:
Te-am intrebat pentru ca a fost pusa tendentzios intrebarea!
Intr-un alt mesaj am recunoscut ca nu cunosc problema,nu traiesc in Frantza si n-am legaturi apropiate cu tzara asta,deci nu sunt persoana potrivita sa raspund la intrebarea cine ii plateste ei salariul!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Miriluta spune:
Madame Lagarde beneficiaza de aceleasi privilegii ca si alti angajati ai unor foruri internationale, cum ar fir UN sau WHO.
Mult timp cand auzeam de Organizatia Mondiala aa sanatatii, ma gandeam la organizatie de ajutor, organizatie non-profit. Ei bine, chiar e organizatie non-profit care folosteste fondurile sa plateasca intai salariile neimpozitabie ale angajatilor (incepand de la 100.000€/an),birouri de lux, support-functions, cazare si transport pentru anagajati, si ce mai ramane e destinat scopului initial.
Nu ma deranjeaza atat ca nu plateste taxe ci ma enerveaza pentru ca e o toanta ingamfata care a ajuns in pozitia in care e doar printr-un joc politic (cum altfel) si nu pentru ca e comptetenta.
Dominik Strauß-Kahn (sau cel-cu-pantalonii-in-vine) a facut macar din FMI o organizatie profitabila.
In fine, dupa cum am mai spus, solutia pentru Grecia nu e sa ii sara la gat lui Angie sau sa o ia la bani marunti pe Lagarde ci sa se mobilizeze intern, sa fie consecventa si sa elimine coruptia...
Presa germana vuieste deja cu stiri din ziarele grecesti care anunta cum le vor arata grecii la nemtii cei rautaciosi cine e mai tare la fotbal. O sa ma pictez pe fata in rosu-negru-auriu si o sa stau la TV sa vad meciul, cu un iaurt grecesc cu nuci si miere
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Miriluta Presa germana vuieste deja cu stiri din ziarele grecesti care anunta cum le vor arata grecii la nemtii cei rautaciosi cine e mai tare la fotbal. O sa ma pictez pe fata in rosu-negru-auriu si o sa stau la TV sa vad meciul, cu un iaurt grecesc cu nuci si miere Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007) |
Da si felul cum sunt scrise articolele!
Ma rog,fiecare face ...atit cit poate!
Dana
Nati spune:
citat din mesajul lui andacos Te-am intrebat pentru ca a fost pusa tendentzios intrebarea! Intr-un alt mesaj am recunoscut ca nu cunosc problema,nu traiesc in Frantza si n-am legaturi apropiate cu tzara asta,deci nu sunt persoana potrivita sa raspund la intrebarea cine ii plateste ei salariul! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Oricum nu conteaza, nu am vazut mesajul in care ai spus ca nu ai stiut, de asta ti-am zis tie sa cauti.
Dar daca citeai cu atentie primul mesaj m-am referit strict la income tax ( taxa pe venit) pe care Lagarde nu o plateste. Nu m-am referit la taxa pe locuinta ori avere la care s-a referit Mik.
O cautare scurta pe google si gaseai stirea, fara sa zici ca o acuz.
Si intrebarea nu a fost tendentioasa, de ce ar fi, cand si tu contribui la salariul ei,ar trebui sa ne intereseze pe toti.
anouk3 spune:
Un singur lucru as mai vrea sa adaug..
Indiferent de cauza care a generat toata criza asta, ca sunt bancile, ca sunt liderii de stat, ca e UE, ca e Bin Laden..
Eu, sotul meu, copilul meu, toti suntem cetateni greci, toate rudele si toti prietenii nostri sunt greci si zau ca ma doare cand se arunca cuvinte de genul ne meritam soarta, suntem niste escroci care nu platim taxele si impozitele, suntem puturosi, o tinem tot intr-o distractie pe banii altora.. Ma doare al naibii de rau cand numai eu stiu cat alergam cu totii pentru o mana de euro, cu cata greutate reusim sa ne platim toate facturile, cata economie facem la curent sa nu platim cu sutele de euro, cat ne dramuim fiecare banut ca sa ne permitem sa iesim la o cafea (de mancat in oras nici e cazul!), cu cata groaza ne gandim la viitorul copilului nostru. Stiu, veti zice ca sunt alti greci care au toate pacatele, dar ne bagati pe toti in aceeasi oala si doare!
Mi-ar placea sa avem cu totii, indiferent de natie, un strop de bun simt, un strop de compansiune, sa aratam mai multa intelegere unor oameni ca mine, ca copilul meu si ca multi multi altii care platesc amar pentru greselile si furtisagurile altora.
Numai bine va doresc!
Mik spune:
Nati, Miriluta ti-a scris ca M-me Legarde a platita de FMI si eu una nu stiu (si nici nu caut sa te informez) care e statutul celor care sunt platiti de FMI/ONU/UNESCO si alte cele.
Eu iti scriam din pozitia ei de cetatean francez cu bunuri (si nu e vorba de o garsoniera) in Franta. Sper ca acum ai inteles. Deci orice cetatean francez care are proprietati in Franta, plateste taxe care nu sunt deloc mici. Si aici fiscul verifica si suprafetele de gradina/locuibila/garaj si daca ai sau nu piscina.
Nati spune:
citat din mesajul lui Mik Nati, Miriluta ti-a scris ca M-me Legarde a platita de FMI si eu una nu stiu (si nici nu caut sa te informez) care e statutul celor care sunt platiti de FMI/ONU/UNESCO si alte cele. Eu iti scriam din pozitia ei de cetatean francez cu bunuri (si nu e vorba de o garsoniera) in Franta. Sper ca acum ai inteles. Deci orice cetatean francez care are proprietati in Franta, plateste taxe care nu sunt deloc mici. Si aici fiscul verifica si suprafetele de gradina/locuibila/garaj si daca ai sau nu piscina. Mik. |
Dar eu nu am zis ça ea nu-si plateste taxa pe locuinta sau pe avere.
Eu am zis ça nu plateste income tax, si salariul ei nu e mititel.
Noi platim taxe la doua locuinte aici si una in Romania, dar nu ma plang, pt ca noi alegem sa avem atatea locuinte.
Dar ma enerveaza si nu e corect ca sa platim noi toate taxele inventate de ei si ei sa caute mijloace legale sa se scuze de la a plati. Adica pentru unii e ciuma si pentru altii muma?
Si FMI de unde are banii sa plateasca salariile si fonduri ?
Ideea e ca tot de pe noi are sa ia pielea, ei au grija sa gaseasca portite sa se imbogateasca.
andacos spune:
citat din mesajul lui anouk3 Un singur lucru as mai vrea sa adaug.. Indiferent de cauza care a generat toata criza asta, ca sunt bancile, ca sunt liderii de stat, ca e UE, ca e Bin Laden.. Eu, sotul meu, copilul meu, toti suntem cetateni greci, toate rudele si toti prietenii nostri sunt greci si zau ca ma doare cand se arunca cuvinte de genul ne meritam soarta, suntem niste escroci care nu platim taxele si impozitele, suntem puturosi, o tinem tot intr-o distractie pe banii altora.. Ma doare al naibii de rau cand numai eu stiu cat alergam cu totii pentru o mana de euro, cu cata greutate reusim sa ne platim toate facturile, cata economie facem la curent sa nu platim cu sutele de euro, cat ne dramuim fiecare banut ca sa ne permitem sa iesim la o cafea (de mancat in oras nici e cazul!), cu cata groaza ne gandim la viitorul copilului nostru. Stiu, veti zice ca sunt alti greci care au toate pacatele, dar ne bagati pe toti in aceeasi oala si doare! Mi-ar placea sa avem cu totii, indiferent de natie, un strop de bun simt, un strop de compansiune, sa aratam mai multa intelegere unor oameni ca mine, ca copilul meu si ca multi multi altii care platesc amar pentru greselile si furtisagurile altora. Numai bine va doresc! Mamica lu' Nick cel (ato)mic (11.05.2010) |
Vrei sa fii putzin mai explicita la ce a vrut sa spui cu...un strop de bun simtz?
Oricit de greu tzi-ar fi tzie si familiei tale,datoria mea este sa ma gindesc la mine si copilul meu,la familia mea!
Si pe mine ma doare sufletul-cumplit as spune,ca mai bine din 30% din salariul meu se duce pe impozit si taxe,si eu stau sa ma gindesc ca as fi putut pune banii astia deoparte pentru copilul meu,sau pentru mine sa stau si eu cu burta la soare mai tirziu,si noi economisim nu numai curentul ci tot,apa,benzina,gaz si noi economisim (ca si in cazul familiei mele veniturile s-au micsorat pe timpul crizei)sa ne putem permite un concediu...deci ceea ce voi facetzi de un an...noi facem de o viatza intreaga!Deci...???Va este greu ,sunt convinsa dar...trebuie sa va obisnuitzi cu greul!
Dana
Dana
Nati spune:
Am cautat sa vad de unde are bani FMI.
Sunt 188 de tari membre, printre care si Romania, si fiecare tara plateste o anumita cota de bani la FMI.
Deci noi le platim salariile, iar ei se scuza de la plata taxei pe venit, dar au grija sa ne spuna sa platim noi taxele fara sa comentam.
Asta e, cine este la putere face regulile jocului!