cand zeama de la carne?
Fetelor, cam pe la cate luni ii pot da fetitei mele si zeama de la carnea fiarta, adica sa-i prepar practic o ciorbita? Iar carnea de vita cam pe la cate luni ati dat-o bebeilor vostri?
Raspunsuri
dana vio spune:
Carnea de vita am introdus-o destul de tarziu, dupa 1an, drept urmare nici acum n-o mananca cu placere. Supa de carne, nu mai stiu exact, dar la 9luni/1an ii dadeam supe/ciorbe. Adevarat ca nu le acresc nici acum.
Alexandra Maria
14.12.2007
anya spune:
Din momentul in care le-am dat carne, le-am dat si zeama de la ea. Au mancat ca si adultii - aveau felul 2 pasat in caston si felul 1 in biberon. Ordinea era aleatoare.
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buburuza Fetelor, cam pe la cate luni ii pot da fetitei mele si zeama de la carnea fiarta, adica sa-i prepar practic o ciorbita? Iar carnea de vita cam pe la cate luni ati dat-o bebeilor vostri? |
La 5 luni jumate, fi-mea a facut o enterocolita urata. Am ajuns cu ea la Urgenta si acolo m-au certat ca ii dadeam cereale, ca masa de baza, de 2 ori/zi, la sfatul pediatrei.
Imediat dupa tratament, medicul care a facut-o bine, mi-a zis asa "Tie mama-ta tot cereale ti-a dat?"..."Pai, nu..."..."E, atunci, nici tu nu-i da copilului!...Fa mancare, ciorba acrita cu bors, cu lamaie, ce faci tu acolo si da-i si copilului. Incet, incet...azi una, poimaine alta...pune-i si un praf de sare, sa aibe gust, cat iei intre degete...si-o sa vezi diferenta".
Am vazut!...Rupea fi-mea cu mancarea! Acu' a crescut si-a inceput sa faca figuri...
Carnea de vitel nici in zi de azi n-o mananca, oricat o fierb/inabus, tot n-o rontaie. Si-atunci, i-o toc marunt-marunt si-o amestec in castronel cu legume...si tot ii mai ramane printre dinti.
Cu exceptia pestelui, eu toata carnea o dau mai intai in cateva clocote, arunc prima apa, apoi pun iar la fiert.
anya spune:
Si eu puneam un praf de sare, tot la sfatul pediatrei. Legumele si carnea fierbeau in cratita mare cu ff putina sare si inainte sa dreg ciorba pt noi scoteam portia pt copii. Cand se face cantitate mai mare, ciorba are gust mai bun.
Carnea de vitel nici azi nu o mananca baietii mei (au 9 si 6 ani). Singura varianta e tocata. De fapt carnea tocata e preferata lor (cred ca tot le e lene sa mestece).
Cand erau bb-i aruncam si eu prima apa si nu puneam puiul cu piele la fiert.
Cafea spune:
Aici mi s-a spus asa: dupa 6 luni poate manca, in mare, cam ce mancam si noi. Evident, fara sare, si nu miere pana la 1 an.
Eu am inceput pe la 6 luni si jumatate cu pui, apoi vita i-am dat (fiarta bine si pasata) pe la vreo 7 luni-7 luni jumate. Cantitate mica la inceput, apoi mai mult.
Daca fierb carnea, o fierb la foc foarte mic si iau toata spuma, dar cel mai des arunc prima apa si o pastrez pe a doua.Sincera sa fiu acum ne-am adaptat bucatareala, rar facem ceva numai pentru noi, ca nu avem timp. Cand gatim o tocana, de exemplu, o facem pe toata intr-o oala mare, apoi scoatem 2-3 portii pentru pitic, apoi pe a noastra o saram, piperam, etc.