Pufi de 2010 (79) - Bine ai venit bebe Alexandru!
Raspunsuri - Pagina 8
larisel spune:
dece Nu te mai stresa ca ii transmiti cu siguranta emotiile tale negative. Eu am patit-o si acum o cred. Intr-o zi cand aveam programare cu Alena la dr in mijlocul zilei si trebuia deci s-o sustrag de la gardi, i-am spus cumva de dimineata cum va decurge ziua... zau daca a mai dormit la pranz si nici pe Naty n-a lasat-o, s-au chinuit saracele in grijitoare sa le legene dar degeaba . Eu zic sa-ti mai rezolvi din probleme si sa "uiti" putin.
eveline Bine ai venit! Mai spune-ne despre voi...
mire Veniti pe la mare?
tomaca Si gemanuztele vin cu achizitii de la gradi... de exemplu spalatul singure pe maini... Ele acum sunt "mari" si vor sa fac totul "singure"... si se lauda de mama-mama .
dastefa WB! Cu vesti pana la urma bune...
bf WB! Mersi de intrebare... Gemanutzele sunt din ce in ce mai zgubi si noi din ce in ce mai storsi de resurse... Si inca epoca "de ce" nu a inceput . Per total sunt ok, merg cu drag la gradi, sunt dragalase, vorbesc noutati...dar nu se inteleg deloc (sunt intr-o permanenta competitie) si sunt foarte foarte fitzoase (Naty deja face figuri la haine - i-am schimbat o data un maieu pe care nu-l suferea desi eram in intarziere, iar hainele care ii plac le ia si in pat la nani nefiind chip sa i le sustragi).
Noi avem serbare diseara... Nu stiu daca sa le pun pampers sau chilotel la serbare pt ca de azi am zis sa nu mai folosim deloc pampersi ziua... si nu ma pot hotari...
Si am si eu o suparare... e posibil ca Alenei sa-i fi revenit dermatita... inca sper sa nu, dar are niste pete rosii ce ii tot apar in aceleasi locuri ...
miremia spune:
BF wb, sa va fie de bine vacanta!
Citisem ca este mai potrivit sa le spunem "cine mananca mancare, primeste desert" in loc de "primesti desert doar daca mananci" sau "cine se incalta, iese afara", etc.
Larisel venim, venim. O sa venim mai mult dupa 15 iulie dar pana atunci sper sa mai trag o fuga. Succes la serbare!
Dastefa sanatate multa!
blue_flower spune:
Larisel - lasa ca nu doar fetitele fac figuri la haine, iti pot confirma din sursa sigura ca si baietii refuza cu vehementa haine. Eu il schimb frecvent cand nu vrea vreun tricou. Are preferinta la rosu, imi cere sosete red si tricou red. Ca rosu nu zice, doar red.
Am o camasa cu maneca lunga in carouri pe care nu a imbracat-o niciodata, i-am dat-o cu diverse ocazii si a refuzat-o constant. Nu reuseam sa il imbrac, tipa ce nu ii place si vrea alta.
A....si vrea oja pe unghii!!!!! E de coma, nu scap pana nu il dau cu lac incolor. Ieri a vrut si la picioare!
Poate le pui pampers la serbare, e posibil sa faca pe ele. Eu i-am pus in avion / transfer de la hotel la aeroport, ca nu aveam unde sa il duc daca il apuca....
Mire -acum am citit ce ai scris tu. Da, e ok sa fii politically corect, impersonal sau cum o scrie la carte. Cine se poate tine si cine intelege. Ca al meu inca nu intelege impersonalul. Trebuie sa ma adresez lui, nu eterului!
Cand urla agatat de manerul de la sertarul cu dulciuri ca vrea bomboana nu stiu care.....trebuie sa il iau cumva de acolo. Cartile sunt bune, am o gramada, le citesc, dar aplicarea e uneori mai dificila. Incercam, incercam.....
larisel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tomaca Larisel, stiu ca voi ati renuntat la biberon. As vrea sa renunt si eu la el. Nu ca l-ar cere Tudor ca de cele mai multe ori nu vrea dimineata inainte de gradi, iar seara nici atat ca il dau mai mult cand e adormit, dar altfel nu stiu cum sa-i dau lapte. Am incercat in pahar, dar nu vrea. Cum ati reusit? Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un |
Atunci cand ziceam eu ca vreau sa le scot biberonul nu mi-a iesit. Apoi subit singure au indragit niste www.lacopii.ro/cana-mini-baby-rose-cu-supapa-anticurgere-220ml-nuk.html" target="_blank">canite de la Nuk pe care cand le-am oferit eu (la 1 an si putin) nu le-au vrut deloc. Acum le-au gasit singure in dulap si de atunci beau lapte numai din ele (de vreo 4 luni). Mai nou cer sa le scot capacul ... ceea ce si fac cand mai ramane putin lapte in cana. S-au invatat de la gradi sa bea din cana/pahar normale. Eu vara nu ma stresez daca se uda, asa ca le mai las de capul lor ...
larisel spune:
Da ... conditionarea functiona si la noi... pana acum... sper ca e apogeul si trece repede, nu mai pot... Si-asa nu am rabdare in general, dar la cate lupte de lamurire trebuie sa duc zilnic nu mai rezist... Am cumva sentimentul ca ele fac pe dos si ca sa vada reactia noastra exasperata...
atlantique spune:
Buna!
Hai la o limonada cu miere si menta. Si pentru cine vrea si a fost cumnite si cate o cupa de inghetata de migdale (sau alune, sau piersici, ananas, fistic .....cine ce vrea ca-i vitrina plina).
Dece cele mai frumoase vacante sunt la bunici la munte! Nu poate nimeni sa iti spuna ce sa simti, dar cred ca ar trebui sa te detasezi putin si sa te gandesti si la tine. Jiji are nevoie de dragostea lui odihnita si senina. O saptamana trece repede daca o incarci, asa ca fa-ti program. Descarca-te la noi daca asta te face sa te simti mai bine si ocupate de tine sapatamana asta.
BF WB! Ce bine cred ca a fost! Noi am zis ca inca este prea mic ca sa "savureze" toate serviciile dintr-un resort si cum nu cred ca o sa ne facem de mai multe ori concediul in Turcia (pt ca mi se pare f scump) am decis sa mai asteptam pana mai creste puiul.
Cu conditionarea.... ne-au spus la cursul acela cu metoda espere ca recompensa (chiar daca este vorba de timp petrecut cu copilul, servicii sau recompensa materiala) si implicit conditionare nu se folosesc cu copii ca reprezinta o forma de santaj. Cand am cerut alta metoda sa il determin sa faca ce trebuie ( mi-a zis ca "trebuie" nu are de ce sa existe in vocabularul nostru) a spus ca este suficient sa le cerem sa faca ceea ce dorrim de la ei ca orice copil vrea sa isi multumeasca parintele. La mine nu functioneaza asa ca tot cu recompense: "Vrei sa vezi tractorul pe laptop? Trebuie sa mananci. Vrei sa-ti dea mami caramea? Ne imbracam repede! etc."
Asa ca sunt de acord cu tine, citim o gramada de carti dar putine lucruri pot fi aplicate efectiv, plus ca multe se contrazic intre ele.
Ce tare este Dani cu oja! Al meu voia ruj dar nu i-am dat ca se criza tatasu' In schimb a pris niste margele si un plic si defila mandru cu ele si cand i-a cerut tati sa-si dea jos margelele i-a spus ca "tlebuie mie putin"
Larisel citisem in "Mama si copilul" ca varsta de 2 ani este perioada de dezechilibru, varsta lui NU si dureaza pana la 3 ani ca la 4 ani se pare ca urmeaza inca un an de dezechilibru....asa ca muuuulta rabdare si calm....cam asa la dublu Oricum, din afara, treaba cu "nu vleau" din oficiu a Alenei pare amuzanta, repet, din afara.
Cu hainele confirm ce a zis BF, daca vreau sa ii dau ceva anume trebuie sa am mare grija sa-i ascund preferatele (avem "probleme" cu niste sepci si tricouri) ca altfel ori nu iesim deloc ori iesim cu ce vrea el
Parerea mea este sa le pui pampers la serbare ca daca are loc vreun accident (si probabil va avea pentru ca sunteti inca la inceput) se pot simti jenate in fata colegilor si educatoarelor.
Bafta multa deseara! Sa ne pui poze!
Dastefa ma bucur ca acum sunteti mai bine si ca ati inceput sa va recuperati!
Tomaca Alex bea laptele cu paiul, dar nu mai bea lapte ca masa separata. Mai cere si el din cand in cand biberon dar ii dau ca daca asta este placerea lui nu vreau sa i-o ignor.
Simply si Alex imi spune dupa prima lingurita de mancare "nu mai pot, plina butica", dar incep cu recompensele si conditionarile, distragerile si pana la urma termina toata portia. Dar sunt si momente in care nu vrea sa manance si pace si atunci il las ca nu moare daca sare peste o masa.
Mire, Haircut
Evelinemarie bine ai venit! Spune-ne mai multe despre voisa ne putem cunoaste.
Hai ca am scris ditamai placinta, dar nu mai intreasem demult. Acum plec la plaja asa ca va doresc o dupa amiaza frumoasa!
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui larisel
La gemanuzte negarea a debutat pe la 18 luni si s-a acutizat (spre insuportabilitate deja) la 2,5 ani cat au acum. Alena, cel putzin,e de groaza... se scoala dimineata spunand "nu vleau" (desi nimeni nu i-a zis nimic), iar apoi toata ziua (am vazut in weekend acasa, nu stiu cum face la gradi), indiferent despre ce activitate e vorba (mancare, incaltat, imbracat, urcat, coborat, jucat etc practic orice), intai neaga, apoi se incrunta si plange un pic, apoi daca insisti spune si "da-te!", apoi te impinge/ciupeste/zgarie, daca totusi insisti, se zbate si se zvarcoleste pe jos. Ignore nu functie pt ca urla tot mai tare, asa ca nu ne ramane decat o cearta/zarva continua. Daca cumva e liniste un pic, nici o problema ca intervine sora-sa in peisaj ... in acelasi peisaj ... Deci cat tine faza asta a lui "NUUUU"??? _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
Pai pana la 3 spre 4 ani. Este prima adolescenta. Copilul trece prin 2 perioade majoare de rebeliune. In perioada asta, iar urmatoarea echivalenta ca intensitate este adolescenta. Asa ca... ai avem putin. Sper sa nu fie si perioada adolescentei la fel.
tomaca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui larisel
Atunci cand ziceam eu ca vreau sa le scot biberonul nu mi-a iesit. Apoi subit singure au indragit niste www.lacopii.ro/cana-mini-baby-rose-cu-supapa-anticurgere-220ml-nuk.html" target="_blank">canite de la Nuk pe care cand le-am oferit eu (la 1 an si putin) nu le-au vrut deloc. Acum le-au gasit singure in dulap si de atunci beau lapte numai din ele (de vreo 4 luni). Mai nou cer sa le scot capacul ... ceea ce si fac cand mai ramane putin lapte in cana. S-au invatat de la gradi sa bea din cana/pahar normale. Eu vara nu ma stresez daca se uda, asa ca le mai las de capul lor ... _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare |
De fapt la noi este problema cum sa-l fac sa bea continutul din biberon, in alt mod. Din pahar, cana etc nu vrea ca nu vrea continutul cred. El nu se omoara dupa biberon, nu-i duce lipsa, de cele mai multe ori il refuza dimineata, iar seara din start zice ca nu si il dau mai mult in somn. imi pare ca-l fortez, dar nici fara lapte nu vreau sa-l las ca a avut calciu putin sub limita minima. trebuie sa gasesc ceva care sa-l atraga, nu are probleme cu bautul, bea din orice, inclusiv din halba.
tomaca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blue_flower Larisel - lasa ca nu doar fetitele fac figuri la haine, iti pot confirma din sursa sigura ca si baietii refuza cu vehementa haine. Eu il schimb frecvent cand nu vrea vreun tricou. Are preferinta la rosu, imi cere sosete red si tricou red. Ca rosu nu zice, doar red. Am o camasa cu maneca lunga in carouri pe care nu a imbracat-o niciodata, i-am dat-o cu diverse ocazii si a refuzat-o constant. Nu reuseam sa il imbrac, tipa ce nu ii place si vrea alta. A....si vrea oja pe unghii!!!!! E de coma, nu scap pana nu il dau cu lac incolor. Ieri a vrut si la picioare! Poate le pui pampers la serbare, e posibil sa faca pe ele. Eu i-am pus in avion / transfer de la hotel la aeroport, ca nu aveam unde sa il duc daca il apuca.... Mire -acum am citit ce ai scris tu. Da, e ok sa fii politically corect, impersonal sau cum o scrie la carte. Cine se poate tine si cine intelege. Ca al meu inca nu intelege impersonalul. Trebuie sa ma adresez lui, nu eterului! Cand urla agatat de manerul de la sertarul cu dulciuri ca vrea bomboana nu stiu care.....trebuie sa il iau cumva de acolo. Cartile sunt bune, am o gramada, le citesc, dar aplicarea e uneori mai dificila. Incercam, incercam..... de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Super, ce sa zic. \noi nu avem problema asta. Pentru o singura sapca isi exprima preferinta, sau mai bine zis dezacoerdul, dar daca ii dau altceva decat alege el (de ex adidasi pe vremeaa asta in loc de sandale nu protesteaza). Nu-i place sa-l probez, in schimb.