MONTIGNAC (174)...STIL DE VIATA NU DIETA
Raspunsuri - Pagina 12
Somleac spune:
Salut,
pana la urma cu fetele am facut minipiza cu aluat conform, ca sa fiu sigura ca nu ma porcesc cu alte cele. Am stat in povesti pana la 5 dimineata.
Ieri insa am calcat in strachini. Am fost la festivalul romanilor de pretutindeni care se tine la Covasant ( o localitate de langa Arad). De fapt festivalul e astazi ieri a fost doar incalzirea. Ei au gatit fiecare din zona de unde veneau asa ca am gustat cam din toate ca eram curioasa rau.
Am aflat si ceva retete monti.Ghiveci bulgaresc la gust este ca si al nostru dar la ei se coc toate legumele (rosii, ardei vinete) se curata si se amesteca plus usturoi si condimente . Se mananca rece. Supa de vara , in lapte prins se taie castraveti, marar, usturoi se condimenteaza si se bea sau manaca cu lingura. A mai fost ceva salata de la bulgari la care n-am mai apucat asa ca nu stiu sa zic nimic. Ce am observat e ca la ei vara se mananca foarte multe mancaruri reci.
De la sarbi ( de pe valea Timocului) mi-au placut la nebunie ardei umpluti cu branza. Cu branza de vaci amestecata cu ceapa si condimentata se umplu ardeii ( asa mai mici ca de umplut nu imensi). Ei i-au prajit un pic in ulei si apa si apoi i-au dat la cuptor, dar eu cred ca merg foarte bine si direct la cuptor.
M-au impresionat mult oamenii astia, care sunt mai romani decat multi dintre noi. S-au pus la drum pe caldurile astea 800 km, numai ca sa cante si sa danseze romaneste, fara recompensa materiala si unii dintre ei sunt chiar oameni in varsta. Pur si simplu aseara povestind cu ei am fost tot cu lacrimi in ochi, ce suflete curate, credincioase si cat de mandri sunt ca sunt romani. Astazi mergem sa le vedm spectacolul.
Meniu de azi : MD pepene galben
P ciorbita de cocos si carnita de cocos la capac cu salata
C pepene rosu
Sport n-am facut ca sunt cu genunchiul mult mai rau. Abia pot sa umblu ce sa mai zic de urcat si coborat scarile-un chin. Si ieri am fost tot in picioare si intr-o alergatura dupa Ilinca pana noaptea tarziu.
Mel cu naut n-ai gatit. fa un ghiveci cu naut. s-au o tocanita cu naut
Va pup
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011
Somleac spune:
Sunt daramata
STAGNARE!!!!! cum se poate asa ceva, nici macar 100 g ca nu-i mult.
Mi-am stricat toata ziua cu cantarirea asta.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008 Ilinca- 18.04.2011
Carmen_Marieta spune:
Salutare fetele,
Somleac fruntea sus ca se vor duce kg. Ieri ai fost asa de fericita iar azi esti daramata?? pt tine ca sa fii mai vesela!
Si eu is cu stagnare, ma bucur ca nu e cu +
Meniul de azi:
MD; caise; cafea
P: ciorba de peste si o salata de linte( am putina linte rosie cca 100 g , o fierb, toc o ceapa si putin marar, o farama de ulei si otet si gata salata)
C: nu stiu( insa am niste dovlecei feliati in congelator, caut acum o reteta).. va spun ce fac cu ei..
Carmen_Marieta spune:
Puisorul la reteta de lipie scrie sa pui si zahar? tu ce faci? eu una nu as pune.
Vreau sa fac si eu dupa amiaza si nu stiu cum sa fac..
ninha spune:
Buna dimineata! Poftiti ca !
Ieri m-am cantarit si aveam 63 in cap!iu-hu-hu-huuuu!!! - 500. mi-am facut si niste poze, ptr ca mi-am cumparat niste hainute pe noile masuri si eram mandra de mine. cand am timp le pun, desi le-am facut cu telefonul si nu prea au iesit bine. dar eu am iesit bine
In ultimele zile, meniul a fost cam la fel: am mancat Fibrobar la MD, iar la P carne la gratar cu salata. Seara fructe, si uneori o felie de paine cu branza si rosii, sau sprot afumat
Somleac, tare mult mi-a placut ce ai povestit de festivalul romanilor. mi-ar placea sa-l vad si eu.
Puisorule, si eu sunt innebunita dupa ciuperci, toata ziua as manca!
Brindusik, cum te simti in noua casa?
voi cum gatiti pe caldura asta? eu in afara de grill nimic nu fac pe argaz!
Carmen_Marieta spune:
Revin, pentru salata de linte am gasit ceapa verde... si o sa fac reteta postata de Puisor acum ceva vreme, iar din dovlecei voi face un sufle...
Ninha eu ma coc in bucatarie. mai vin in camera la racoare, nu am ce face trebuie sa gatesc. copii nu prea mananca gratar, spre ex Stefan mi-a cerut sa-i fac paste, sau varza..
puisorul spune:
Carmen, nu pun zahar. Primul aluat sa il faci numnai cu faina integrala ca sa creasca si apoi sa adaugi taratele.
Somleac, sorry pt cantarul uracios. Keep going ca ii arati tu
Ninha, next diva
Va pup
andanii spune:
Somleac te pup , nu te supara , si la mine e tot stagnare ... de doua luni stagnez ... dar nu-i nimic , porneste in jos si la noi pana la urma
waw ce frumos povestesti tu din ce ai vazut acolo, cate mancaruri si ce bine suna toate , imi imaginez ca-s si bune la gust
Puisorule te pup cum esti ??? ce mai face cretulina mica si frumoasa ???
Ninha felicitari nemasurate, te puppp, bravooo, bravooo, bravooo ... sa mearga tot asa pana la 60 (atata vrei nu ?)
ninha cum gatesc ??? hmmm ... nu prea gatesc , mancam mai mult hrana rece, salate cu branza ... am facut rapid gratar si gata , fara fierturi si fara aburi
Brandusik felicitari mamei tale .... ce bine a slabit , superrrrr .... las ca te linistesti si o sa incepi si tu sa scazi asa incet incet
cum e la casa noua ??? te-ai acomodat ???
Carmen ce preferinte culinare are Stefan ... hmmm, paste cu varza ? sau paste si varza pastele cu varza sunt bune rau si-s si conforme .... adica varza facuta calit cu putin ulei si daca ele, adica pastele sunt si integrale sunt monti si putem manca si noi linistite din cand in cand
Eu dupa cum ii spuneam la SOmleac stagnez eroic ... dar nu disper, la cat am fost de stesata luna asta nici nu ma mir,eu speram sa scad pentru ca n-am prea mancar daaaar cum la mine e efectul invers (adica ma ingras la stres ) zic mersi ca nu am pus
Am fost la sat in we asta si-am stat numai in piscina .... sunt asa de bronzalita deja zici ca am fost la mare
mel_g spune:
Si sotzul meu vad ca stagneaza de cateva zile .... nu stiu de ce pt acasa totul este super mega extra confort.
Dar sper ca pana la finalul saptmanii sa mai raportam - 1 kg.
Somleac, ufffff !!!! Cunosc senzatia
La ardeii umpluti de care ne povesteai, branza de vaci este dulce sau sarata ? Si doar branza, ceapa si condimente dupa care se arunca la cuptor ?
Brandu, ce tare este mama ta ! Bravo ei !
Ninha, felicitari !
Meniu:
D: Cafea si 2 patratele de cioco 85%
P: ciorba de mazare, gulas
C: iaurt, rosie, o bucata din chifteaua uriasa ( am cumparat carne tocata, am amestecat-o cu oua, ceapa tocata si multa verdeata patrunjel + marar, sare + piper. Am uns cu ulei o forma de tarta, am pus carnea si am dat-o la cuptor aprox o ora , pana s-a evaporat tot lichidul. Baietelul meu cel mic a numit-o chifteaua uriasa si asa i-a ramas numele. )
brindusik spune:
da fetelor am o mama ..si culmea nici macar nu a tinut monti si a slabit
cat despre noua casa..cine a are timp sa se acomodeze cu ea???acum sunt plecata de acasa pana miercuri si dorm la hotel...cand ma intorc am promisiunea ca o sa gasesc pat nou, jaluzea la geam si masa cu scaune noi...dar pana atunci...ma acomodez cu patul asta..ca tiganu cu cortu
si mi-am dat comanda si de oglinda s-o iau joi ca sa ma vad in toata maretia mea ca pana acu ieseam ca zuza din casa