A baut apa rece, transpirat fiind...
Baieteleul meu de 5 ani, in aceasta seara, a alergat cu prietenii lui si a venit la mine la masa, transpirat (eram la o terasa), si a baut cu paiul limonada rece de la frgider (era pentru mine, eu nu l-am vazut in momentul acela ce face). A reusit sa ia vreo 3-4 guri, dupa care i l-am luat de la gurita. Ma tot intreb, ce se poate intampla, el este destul de sensibil si nu i-am dat niciodata apa de la frigider. Mi-e teama, stiam ca de la rosu in gata pana la pneumonie, se poate ajunge. Fapta-i consumata, dar eu sunt destul de ingrijorata. A-ti trecut prin astfel de exeperiente? S-a intamplat ceva?
Raspunsuri
ary_v spune:
Postarea ta ma duce cu gandul la povestea cu drobul de sare. Relaxeaza-te si foarte probabil nu se va intampla nimic.
marius spune:
Calmeaza-te. Sunt convins ca faci o limonada buna.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
marius spune:
Noapte buna!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Laura25 spune:
Zina, cel mai bun lucru pe care il poti face tu acum este sa iei minim o jumatate de pastila de rudotel . Are efect de calmare garantat!
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina A-ti trecut prin astfel de exeperiente? |
DA, zilnic bea numai apa rece, iaurtul il mananca numai direct din frigider, si laptele la fel, rece, si daca ar putea si supa/ciorba tot reci ar trebui sa fie
[/quote] S-a intamplat ceva?
[/quote]
NU, nu pneumonie(se face de la altceva), nu rosu in gat(se face de la altceva).
SOACRA MARE
Doua maini stangi
eumada spune:
Zina,Marius are dreptate...si Laura are....la cata inghetata mananca Eva direct din congelator(inclusiv iarna) si apa rece non stop...ar trebui sa am numai calmante in casa.....
Fii serioasa....
szivarvany spune:
Daca clinic e sanatos, nu va pati absolut nimic.
Nici rosu in gat, nici pneumonie, nici raceala, nici guturai, nici laringita, etc :-)
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Zina Baieteleul meu de 5 ani, in aceasta seara, a alergat cu prietenii lui si a venit la mine la masa, transpirat (eram la o terasa), si a baut cu paiul limonada rece de la frgider (era pentru mine, eu nu l-am vazut in momentul acela ce face). A reusit sa ia vreo 3-4 guri, dupa care i l-am luat de la gurita. Ma tot intreb, ce se poate intampla, el este destul de sensibil si nu i-am dat niciodata apa de la frigider. Mi-e teama, stiam ca de la rosu in gata pana la pneumonie, se poate ajunge. Fapta-i consumata, dar eu sunt destul de ingrijorata. A-ti trecut prin astfel de exeperiente? S-a intamplat ceva? |
Zina, apa rece sau inghetata nu face rau atat timp cat copilul nu are un stafiloco/streptococ in gat. Cand ai un astfel de microb, e posibil ca in anumite circustante sa se activeze si sa dea rosu in gat/amigdalita. Pana la pneumonie e drum luuung, ma indoiesc ca a facut cineva vreodata pneumonie de la baut apa rece.
Daca copilul tau are un streptococ, mai bine l-ai sterliza si ai lasa copilul sa se bucure vara de cate o inghetata si un pahar de apa rece.
Ieri fetele mele au mancat 2 caserole de inghetata, luata direct de la congelator, nu am avut ce face. Ce a mare a luat si a servit-o si pe cea mica. Vad ca nu au nimic, si cea mica e si in plina eruptie de varicela cand imunitatea e foarte scazuta.
Ele mananca cate o inghetata/zi dar ieri au mancat 2.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Darria spune:
Zina: hai sa-ti spun si parerea unui medic(alergo/imuno) cu experienta(> 20 de ani), sa stai linistita pe viitor.
Intrebasem daca un copil poate ragusi(vorbi ragusit) de la inghetata zilnica. Stiam ca nu dar trebuia sa o intreb pt. altcineva.
Raspuns: nici daca mananca zilnic o cutie de inghetata direct din congelator(congelata bocna, abia sa poti baga lingurita in ea) - la un copil sanatos.
La un purtator(fie si asimptomatic), inghetata este un factor favorizant.
Din practica: fetita mea consuma alimentele reci(iaurt, lapte, inghetata,e tc...), de la frigider de cand e mica.