Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 72 -
Raspunsuri - Pagina 16
olimp spune:
myhadavid nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu intrarea precoce la menopauza soryy , cu siguranta doctorita Avram sau Dr la care urmeaza sa mergi te poate ajuta cu mai multe infiormatii. Sper sa nu fie si cazul tau ,
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C667T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
sorinella spune:
Am facut analizele de ziua a treia si am nevoie de ajutorul vostru
Am vazut ca fsh e mare si am citit diverse si m-am ingrozit.Nu mai am sansa sa raman insarcinata?nici macar fiv?Eu am ramas insrcinata prima data dupa vreo 4 luni de incercari si a doua oara dupa 2 luni de la avortul spontan.Am 34 de ani
FSH-HORMONFOLICULOSTIMULATOR.... .17,7 U/l
Faza foliculara: 3.09 - 7.90 U/l
Faza ovulatorie: 2.27 - 18.51 U/l
Faza luteala: 1.38 - 5.52 U/l
L H - H O R M O N L U T E I N I Z A N T . . . . . . . . 7,47 U/l
Faza foliculara: 1 - 18 U/l
Faza ovulatorie: 24 - 105 U/l
Faza luteala: 0.4 - 20 U/l
P R O L A C T I N A . . . . . . . . . . . 20,8 ng/ml
499,4 mU/l
VALORI NORMALE:
Femei: 3.24 - 29.12 ng/mL
TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL
0,6200 #956;U/ml (0,4-4,0) 14/12/2011 0,4070
E S T R A D I O L . . . . . . . . . . 36,00 pg/ml
0,13 nmol/l
Faza foliculara: 39 - 189 pg/mL
Faza ovulatorie: 94 - 508 pg/mL
Faza luteala: 48 - 309 pg/mL
Post menopauza: < 20 - 41 pg/mL
sylena spune:
Sorinella, eu te sfatuiesc sa iei legatura cu dr tau ginecolog, cel in masura sa iti citeasca aceste analize. Intr-adevar Fsh se incadreaza in faza de ovulatie si nu in cea foliculara, iar estradiol se incadreaza la valorile menopauzei. Eu stiu ca aceste analize trebuie sa le faci si in ziua 14 si 21 si apoi se poate face o idee. Dar daca tu ai ramas insarcinata natural de ce te-a pus sa faci astfel de analize?
Cate luni trebuie sa astepti pt o noua sarcina? Iei ceva tratament pregatitor?
eliza70 spune:
Buna Sorinella,
Dupa cum ti-au scris si fetele dinaintea mea, nu intra in panica.
Trebuie sa-ti faci tot profilul hormonal dupa cum ti-am mai scris si eu: in ziua 14 fa FSH, LH si estradiol, iar apoi in ziua 21 mai fa o data pe ciclul asta ca sa fie corect progesteron si LH (ca prolactina vad ca e in limite, nu trebuie repetata).
Apoi du-te cu tot profilul asta la un ginecolog bun si sfatuieste-te cu dansul daca ciclul urmator in ziua 3 sa repeti profilul hormonal FSH, LH si estradiol (ca prolactina e OK) si in plus sa faci Inhibina B si AMH (hormoni antiMullerieni). Intereseaza-te de un laborator care sa trimita sangele in Germania sau Austria ca sa ai o acuratete a acestor analize atat de sensibile. AMH si Inhibina B, corelat cu inca un FSH si un estradiol ii vor spune medicului ginecolog daca se poate face FIV.
Din experienta mea, FSH-ul mai poate varia, nu e batut in cuie luna de luna. Trebuie sa verifici neaparat si pe ciclul de luna viitoare.
Multa sanatate!
Eliza.
eliza70 spune:
Buna Sorinella,
Am vazut ca in Arad exista si Synevo si Medlife.
Eu AMH si Inhibina B le-am facut la Synevo in Bucuresti mai demult
si stiam ca sangele era trimis in Germania.
Intereseaza-te la ambele unde se fac aceste analize si cat costa.
Eu zic sa mai amani un ciclu sa le faci, deoarece la sfarsitul lui iulie, inceputul lui august toata lumea e prin concedii.
Mai bine spre inceputul lui septembrie, fiindca trebuie facute foarte bine aceste analize.
Valorile AMH si Inhibinei B iti vor spune exact care este situatia reala, ce rezerva ovariana mai ai, ca sa stii pe ce drum o iei.
Pana atunci poti repeta FSH-ul si estradiolul in ziua 3 a ciclului urmator, ca sa vezi daca valorile sunt aceleasi sau nu.
Vorbeste neaparat si cu medicul ginecolog sa vezi ce spune si dansul sa repeti ca analize.
In principiu, la 34 de ani trebuie sa ai o rezerva ovariana buna, cel mult un pic scazuta, in nici un caz pe terminate.
Doamne ajuta sa-ti iasa bine analizele in continuare!
Eliza.
alex_alex555 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sylena Buna Alex! Pe adresa mentionata de tine mi-a raspuns...probabil e f ocupata dar sunt sigura ca iti va raspunde. Vad ca esti din Bucuresti, te poti duce cu sotia la ambele doctorite si poti afla parerea celor 2. Ma surprinde placut atitudinea ta, ca incerci sa afli cate ceva despre aceasta trombofilie si sa iti ajuti sotia. MTHFR 1298 A heretozigota si PAI -675 4G heterozigota/ 2 sarcini oprite in ev la 6s (septembrie 2011) si 4s (avort menstrual - mai 2012) |
Buna. La d-na dr. Uscatescu am fost, dar nu ne-a lamurit, ne-a cam expediat..era aglomerata; cred ca vom reveni la ea. Eram curios sa vad ce spune si d-na dr. Simona A.. Am vrea sa mergem si la dumneaei, insa parca am citi ca s-a mutat la Cluj si vine doar 1 zi/sapt in Bucuresti...asa e? Mersi
myhadavid spune:
Buna fetelor,
Am fost si eu la Mihaescu si am plecat cu recomadare doar de aspenter...cica acid folic dupa ce raman insarcinata
In sept probabil voi mai merge si la Ionita, sa vedem ce zice (dr avram inca nu mi-a raspuns). ca ginecolog mi-a recomandat pe CARAGEA, voi stiti ceva de ei???
aruam spune:
Buna fetele
De curand am aflat ca sunt insarcinata ,am ramas natural la 2 luni dupa un fiv nereusit.Am 5-6 sapt nu stiu exact dupa eco sunt 5 dar dupa valoarea beta HCG ( 3568 si la aproppe 48 h 5676) ar fi 6 sapt .
Am si eu o dilema am MHFR C677 homozigot si PAI heterozigot si nu stiu ce sa fac dr Arvam mi-a zis ca nu trebuie clexane ,sa iau aspenter si peste 2 sap sa-mi fac analizele si vedem dupa aceea.
Mie mi-e cam frica oare e suficient aspenterul,precizez ca asta e prima mea sarcina dupa aprope 8 ani de lupta cu infertilitatea.
PCOS trat Siofor 1000 mg ,500mg/3zi , 4 IA nereusite , MTHFR C677T homozigot PAI 675 heterozigot 4G/5G trat Femibion 1/zi, Magne B6 3/zi ,acid folic 5mg /zi,
FIV1 la Giulesti nereusit
insarcinata natural in a 2-a luna dupa FIV
5 +
Multumesc Doamne
eliza70 spune:
Buna Alex,
Sfatul meu e sa va faceti o programare la dna dr Uscatescu la Medsana Cotroceni inca de acum ca dureaza.
De asemenea, faceti-va o programare si la dna dr Avram la nr de telefon care e pe prima pagina (am inteles de la o prietena ca a reusit destul de repede sa ajunga la dansa la o consultatie).
E fff important sa intelegeti fenomenul si sa preveniti o alta pierdere de sarcina in viitor.
Multa sanatate!
Eliza.