Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 72 -

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myhadavid spune:

olimp, mie inca nu mi-a recomandat nimeni clexane...urmeaza sa merg la hematolog (dar inca mai testez piata...se vede ca nu-i sotul acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

myhadavid eu urmeaza sa merg la doctorita martea viitoare si atunci voi sti mai bine ce mi-i va da , am sa va tin la curent .

sa ne spui tu ce iti recomanda avand in vedere ca mutatille sunt identice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Referitor la Clexane eu am avut o gramada de probleme. Niciodata nu l-am luat compensat. Luam doar cateva pt ca nu gaseam totul la aceasi farmacie si luam cate erau apoi incepea batutul pe la usi. Daca intram si aratam direct reteta mi se spunea in fata ca le pare rau dar nu au daca mergeam fara se ma gaseau ceva doze. Si chestia asta am patit-o de multe ori. Poate s-au mai schimbat lucrurile intre timp si nu mai e asa criza. Ajunsesem sa imi comand de peste tot din tara ca sa imi fac stoc, ma apucase disperarea si bineinteles ca toate platite. Dar asta a fost, bine ca s-a terminat cu bine.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

fetelor, mutatia factorului XIII nu da cheaguri, ci tendinte spre sangerare. MTHFR nu permite absorbtia de B-uri. nu la orice se recomanda anticoagulant, trebuie avut mare grija si administrat la recomandarea si sub supravegherea medicului, nu e un panaceu universal. e aici o mamica de gemeni care a avut probleme in sarcina din cauza Clexanului. pe de-o parte analizele de coagulare indicau folosirea de anticoagulant, pe de alta parte din cauza lui avea niste sangerari urate pe nas si gura, in special noaptea. din fericire a ajuns cu bine la final si acum are 2 baietei minunati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ileana.M spune:

Cei de la synevo spun in explicatiile lor urmatoarele:
"In ceea ce priveste patologia sarcinii, un studiu a aratat ca genotipul 4G/4G PAI-1, statusul homozigot pentru mutatia Val34Leu a factorului XIII sau homozigotia/heterozigotia compusa pentru ambele defecte se asociaza cu pierderile de sarcina din trimestrul I, prin afectarea formarii placentei.".

Stiu sigur ca mutatia PAI-1 formeaza usor trombi si, din ce am citit, Val34Leu poate duce la sangerari, dar combinatia dintre ele ... hmm ... De aceea, cel mai bine mergem pe mana medicilor in ceea ce priveste administrarea de clexane sau nu.

Mutatii:
- PAI 1 4g/4g homozigot
- MTHFR C677T heterozigot
1 sarcina oprita in evolutie 11 saptamani (02.06.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caresse spune:

Buna seara, dragelor!
Nu am mai intrat de mult timp pe forum (a inceput nebunia bacului), dar s-a ivit o problema : mi s-a recomndat sa discut cu o dna doctor genetician(inca nu-i stiu numele, o cunoaste dra mea ginecolog) si sa-mi fac analizele genetice la Genetic Lab Bucuresti . Ce parere aveti despre aceasta clinica ? Merita ? Va intreb pe voi pt ca am mare incredere in voi .
Astept disperata un raspuns de la voi, pt ca si noi trebuie maine sa dam unul.
Tineti-mi pumnii!
Merci d'avance !

Mami de Andrei (5.8 ani) si de ingeras Elena (22s- 19.05.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinella spune:

Buna fetelor,ma alatur si eu voua,sunt si eu o mutanta,am mutatie homozigota a genei MTHFR C677T.Pe scurt povestea mea este urmatoarea.M-am casatorit la 33 de ani,in iunie si ne-am dorit un copil care a venit dar in decembrie la 5-6 sapt am avut un avort spontan.
Medicii mi-au spus ca prima sarcina pierduta nu se investigheaza si prostia mea a fost ca i-am ascultat.
In mai am pierdut a doua sarcina la 10 saptamani cu tratament acid folic,femibion,aspenter,utrogestan.Sarcina s-a oprit in evolutie si am fost chiuretata.
De atunci am facut diverse analize si a reiesit doar aceasta mutatie.Anticorpii antifosfolipidici sunt in limite normale la fel si proteina c,s,anticoagulantul lupic,antitrombina,fibrinogen,timp quick,analizele pt tiroida.
Astept sa-mi fac niste analize hormonale fsh,lh,prolactina,tsh,estadiol,testosteron,progesteron in diferite zile ale CM
As dori sa-mi impartasiti din experientele voastre si sa-mi recomandati ce ar mai trebui sa fac deoarece nu as vrea sa mai trec printr-o asemenea experienta
Momentan medicul mi-a recomandat doar acid folic pt amandoi

Mutatie homozigota MTHFR C677T
2 sarcini pierdute 1 avort spontan la 5 sapt(decembrie) si 1 sarcina oprita in evolutie 10 sapt(mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dedicut spune:

Buna fetelor, am citit pe facebook un articol distribuit de Ditta Depner in legatura cu acidul folic. Acolo se sustine ca e cancerigen: http://www.drfuhrman.com/library/folic_acid_dangers_and_prenatal_vitamins.aspx
Si eu iau ca tratament de pregatire pentru o sarcina acid folic (metafolin de la Taxofit). Acum dupa ce am citit articolul m-a ingrijorat putin, cine stie pe ce perioada trebuie sa iau tratamentul, poate o sa dureze ceva timp pana raman insarcinata, trebuie sa iau si in timpul sarcinii..... voi ati auzit de problema asta? Eu stiam ca ce e in plus se elimina si nu avem nici o problema cu acidul folic, acum citesc altceva.

"... cel mai interesant, in a avea un copil, este ca nu-ti poti imagina cum l-ai putea iubi vreodata mai mult decat il iubesti deja, pentru ca emani iubire, iubesti cat poti, din toate puterile tale; si apoi revelatia: IL IUBESTI TOT MAI MULT!" (Anne Lamott)

Alexandru Stefan 18.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza70 spune:

Buna

Nu pot sa-ti spun nimic despre laboratorul asta, in
schimb iti pot recomanda laboratorul unde mi-am facut eu niste analize genetice (mutatiile MTHFR, factorul II, Factorul V Leiden): Cytogenomic de pe str, Albac nr. 10.
Am verificat apoi mutatiile pe vremea aceea la spital la Coltea la dna dr Avram si asa era:
aveam 2 gene MTHFR heterozigote.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

dedicut stiu de teorie, mi-a atras o colega atentia acum ceva mai multa vreme, dar nici un dr ginecolog nu mi-a zis de ea. te rog sa ma crezi, decat copil cu defect de tub neuronal, mai bine inghit acid folic cu toate riscurile asociate. oricum, dupa toate stimularile astea imi fac controale mai amanuntite asa ca sper sa depistez din timp in caz de ceva anormal si sa iau masuri.

Mergi la inceput