caut solutie miraculoasa de scos pete!!!
am o problema majora de ceva vreme.....nu mai gasesc solutia de scos pete care o foloseam pana acum si era super buna, si acum am incercat n produse de pe piata si sunt toate abureala....vanish, ariel, snow...toate apa de ploaie....deci nu curata DELOC pete de pe tricourile lui fiu-mio....in general sunt pete de mancare de la gradi, dar totusi....nu ies numai daca frec de mana dar asa se detelioreaza, ori modelul, ori materialul...si in plus nu am timp de luat la mana fiecare haina.
am folosit ceva care sa zic ca e cat de cat ok "smacchia tutto" dar e destul de greu de aplicat....
imi dati ceva sugesti?
Raspunsuri
gogosel spune:
Baietelul meu are pantaloni albi de blug sau bumbac cu care sta in iarba si pamant in genunchi, tricouri si camasi albe patate de sosuri la gradi, etc si pe toate le-am scos impecabile astfel:
- in lighean pun ariel si vanish lucruri albe si adaug apa fierbinte aproape de clocot;amestec si adaug hainele(le apas cu ceva incat sa nu ma oparesc);acolo le las pana se raceste considerabil apa si le amestec eventual frec usor; dupa aceea le bag la masina de spalat cu ariel si vanish la 60 de grade.
Ies fara nicio pata! Sunt multumita de felul asta. E un pic de agitatie dar daca faci asta in weekend...e ok.
Fara varianta cu prespalare...nu ieseau petele nici la 90 de grade, cu ariel si vanish.
puisorul spune:
Foarte bun e si sapunul de scos pete de la DM. Doar ca tot trebuie luate hainele la mana :(
CorinaDani spune:
mie mi s-a parut ca spala bine si elimina petele si detergentul sub forma de pernute, ariel si/sau persil.
eu folosesc pentru hainutele fetitei mele detergentul sensitive de la sano + vanish lichid (nu pudra). rufele le spal la temperatura de 40 grade. daca mai ramane uneori cate o urma de pata, fie pun rufele respective in apa cat mai fierbinte + detergent persil si las peste noapte, fie torn pe pata vanish, las sa actioneze, mai insist un pic cu mana sau cu o periuta de dinti veche si moale (ca sa nu scamoseze si decoloreze tesatura).
in supermarket exista gama produselor dr. beckmann pentru scos fel de fel de pete, insa nu am incercat, deci nu stiu cat de bune sunt.
laurenta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel Baietelul meu are pantaloni albi de blug sau bumbac cu care sta in iarba si pamant in genunchi, tricouri si camasi albe patate de sosuri la gradi, etc si pe toate le-am scos impecabile astfel: - in lighean pun ariel si vanish lucruri albe si adaug apa fierbinte aproape de clocot;amestec si adaug hainele(le apas cu ceva incat sa nu ma oparesc);acolo le las pana se raceste considerabil apa si le amestec eventual frec usor; dupa aceea le bag la masina de spalat cu ariel si vanish la 60 de grade. Ies fara nicio pata! Sunt multumita de felul asta. E un pic de agitatie dar daca faci asta in weekend...e ok. Fara varianta cu prespalare...nu ieseau petele nici la 90 de grade, cu ariel si vanish. |
Si eu le spal la mana in Vanish sau ele albe si patete rau le pun in Lavasbianca.Ies bine.......cu apa clootita.
Alina spune:
eu folosesc asta:
http://www.amazon.de/dp/B003UX01FS/ref=asc_df_B003UX01FS8302867?smid=A3JWKAKR8XB7XF&tag=hydra0d-21&linkCode=asn&creative=22494&creativeASIN=B003UX01FS&hvpos=1o1&hvexid=&hvnetw=g&hvrand=21431963881700788394&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=
E foarte bun,scot tot felul de pete de pe hainele copilului meu si in special,pete de mincare.
Seara ma uit la hainutele din ziua respectiva,le dau cu spray unde trebuie si le pun intr-un loc pina se aduna mai multe,atunci le spal la masina.Ideea e ca cu cit aplicatia e mai proaspata,cu atit se duce mai rapid si complet.
Succes!
catrinik spune:
Eu puna Ariel spray pe pete, las 15 min si apoi le trintesc intr-un lighean, un pic la inmuiat.
Iar apoi incerc sa le grupez pe culori ( sa fie bumbac ) si le spal la 80 grade.
Asa imi ies petele. Si tot de mincare sint toate.
mihaela77O spune:
Sano Oxygen,spray direct pe pata,apoi bagata rufa la spalat,iar in masina de spalat,sano oxigem lichid!
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&M
Viata...