CAORLE-ITALIA

CAORLE-ITALIA | Autor: TOMALAVINIA

Link direct la acest mesaj

Fetelor, le-am promis copilelor mele ca le voi duce la mare in acest an.
Am ales Italia, Porto San Margherita-Caorle.Am platit deja cazarea ptr sf lunii iunie.

Ma ajutati cu sfaturi, idei, obiective turistice, magazine in zona?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Sper sa va placa, vremea cica va fi ok, se incalzeste si pe aici...
Am fost de multe ori la Caorle, e fff frumos. La Santa Margherita doar in trecere, e o zona mai izolata, practic e despartita de Caorle prin canalul portului, acolo nu stiu ce sa-ti recomand.
Banuiesc ca veniti cu masina deci o sa va puteti misca in voie.
Pentru cumparaturi sunt mici supermarketuri cu preturi ca in alte orase non turistice, deschise zilnic si orare neitalienesti, "ortofrutta" (aprozar), gelaterii, terase si restaurante cate vrei. Cu farmaciile stam prost pe aici dar vreuna sigur gasesti prin zona.
Sa va inarmatzi bine contra tzantzarilor (se gasesc produse si pe aici dar sunt scumpe), te pisca de te rup inclusiv ziua (cei "tigru"), anul asta din fericire a fost frig pana acum si sper ca vor fi mai putini. Plaja e ok, in apa se intra foarte lin (la Caorle) de te saturi de mers pana ai apa la genunchi, e ideal pentru copii mai ales ca e si calda. Uneori mai sunt alge prin apa, alteori e plin de crabi dar fug cand te apropii si nu reusesti sa calci pe unu nici sa vrei, pentru copii e foarte distractiv ca fug dupa ei cu paletele de pescuit si ii pun la joaca in galetuse. Meduze am vazut doar una, rar am auzit cazuri de contact (sunt veninoase).
De facut/vazut: plimbarea pe faleza si centrul vechi de la Caorle, si ziua si mai ales seara...complexul de ruine romane de la Concordia Sagittaria (e la cativa km spre Portogruaro - la P. este Carrefour, MC Donald, Decathlon, SME, etc plus centrul vechi e frumos, cu turn inclinat ca la Pisa, strazi porticate si canale cu mori de apa, pasari si pesti, merita vazut)...apoi in zona mai e Bibione cu plaje enorme, Lignano Sabbiadoro unde sunt Aqualandia sau cam asa ceva, Gulliverlandia, un Zoo cu multe animale, foarte frumos amenajat (se numeste Punta Verde), poti petrece o zi intreaga inauntru iar daca iti duci mancare poti sa faci picnic in zonele amenajate. La extremitatea Caorle, in partea opusa portului S.M e un fel de sat vechi de pescari, cu case din stuf inca locuite, unele sunt transformate in restaurant de peshte, tot prin zona aia (Brussa parca) e plaja salbatica neamenajata, se poate ajunge cu masina.
O prietena a stat acum 2 ani in Porto Santa Margherita, o sa o intreb cum e. Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere. (pe aici intru cam rar, daca vrei poti sa-mi scrii pe mess, id: teddylyon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Multumesc pentru informatiile pretioase

Am sa va scriu cand ma intorc din vacanta.

Mergi la inceput