Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Procentele castigate de PPDD in teritoriu reliefeaza structura alegatorilor in acele zone.

Exact, acolo unde lumea este foarte saraca a votat cu Dan Diaconescu. Ca sa nu mai zic ca saracia merge mana in mana cu lipsa de educatie. Cei care populeaza stirile de la ora 5 au fost probabil votanti de frunte ai lui DD.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Doamne maica domnului Dan Diaconescu? Adica au castigat otv-istii?
La noi au avut foarte putine...

Da, cred ca se poate spune ca sunt castigatori. Daca veneai in Piatra in ultimele saptamani ai fi vazut tot orasul mov ... si fata lui DD si niste ilustrii necunoascuti pe care ii sustinea si recomanda peste tot, pe cele mai inalte si mai vizibile cladiri. In orasul lui Pinalti, asa ceva nu s-ar fi intamplat decat cu acordul lui. Asa ca e lesne de inteles ca otv-istii si pdl-istii vor face o alianta verde - portocalie - mov de ne va durea capul rau de tot in urmatorii partu ani.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu dunt curioasa de o situatie care sa arate distributia pe consilii si primarii PSD, PNL, PDL, PPDD. Pana la urma USL e o alianta nu foarte comoda in multe judete. Iar acest raport de forte este cel ce poate da o idee despre eventualele evolutii pe termen mediu.

Imi pare rau doar de zonele unde au castigat non valori bazate pe valul de simpatie al USL sau PPDD. E vorba totusi de administratii locale...

Edit: PPDD nu e o surpriza pentru mine. In criza economica actuala pusa in legatura cu caderea libera a PRM- ului, cineva trebuia sa ocupe acel spatiu. Iar DD, cu televiziunea ca arma si o multime de "politicieni" oportunisti la dispozitie a avut cale libera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

o alta concluzie de luat in seama
care personal, ma bucura
la nivel de implicare

prezenta la vot peste 50%

bravo cetateni!!

PS: eu am fost pe seara cu piticii la vot, si cel mare imi reprosa ca am pierdut vremea la scoala aia si nu mai are el timp sa se joace
a trebuit sa ii explic ce si cum cu alegerile...pe drumul de intoarcere toata lumea stia cu cine am votat noi... ca ii repeta numele si punea diverse intrebari (la multe nici nu stiam sa-i raspund
i-am spus ca asa e normal sa faca fiecare cetatean si ca toti oamenii au aceasta datorie fata de comunitatea in care traiesc ..cumva pe intelesul copilului..ceva cu locuri frumoase de joaca, cu gradi frumoase, cu scoli normale...
sper sa se fi prins ceva de copil

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

clip party 1 iunie

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Alinuk, si la noi a fost la fel, votul s-a transformat intr-o lectie pentru copilul meu. L-am luat cu mine in cabina de vot si l-am lasat sa introduca buletinele in urna. I-am explicat ca e ca si cum ne-am angaja primar si consilieri sa ne conduca si sa gestioneze banii comuni. Cred ca am idealizat putin, ...

Iar pe drum, pana la masina, tot asa, toata lumea a stiut cu cine am votat si de ce, iar concluzia lui a fost draguta: Asta inseamna ca mami si tati au votat la fel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eu numai sunt pe val cu politica romaneasca de ani bun dar ceea ce stiu e ca in tara nu e prea bine...

Acum tot aud de USL=PSD+PNL.Bineeeee! Dar PSD asta nu era cu nea'Nelu Iliescu si comunistii deci de stinga-stingilor? PNL-ul nu era de dreapta cu liberalii aia din mosi-stramosi?
Acum ce directie mai are uniunea asta???
Bine dar in unele orase (de ex,cel din care eu provin)au avut candidati PSD-ul,PNL-ul si PDL-ul deci aici nu s-au mai unit sau cum sta treaba?

Lumea e total nemultumita de vot dar...nu a fost votul liber si democrat,iarasi se banuiesc fraude electorale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Fiind vorba de locale pot sa spun cum a fost in Oradea/Bihor.

Aici a fost reales Bolojan(PNL). Procentul peste 75%. Motivatia este simpla. Pana in prezent este singurul primar care a fost cel mai eficient dintre cati au fost in Oradea. Pur si simplu nu conteaza partidul de care apartine, a avut 4 ani si sub puterea PDL daca este sa asociem cu politica si pentru ca efectiv s-au schimbat foarte multe in bine in Oradea cu un ritm ametitor faptul ca a fost reales cu un scor si mai categoric era de inteles. Nu cred sa aiba vreo legatura cu PDL pentru ca asa cum spuneam si acum 4 ani a iesit el desi apartine altui partid.
La noi oamenii sunt extrem de pragmatici. Te voteaza, te crediteaza, daca se vede ca a meritat ramai, daca nu, pleci. De la PSD a fost un candidat care a mai fost la primarie. A pierdut categoric pentru ca deja lumea avea o baza de comparatie. Nu a facut mai nimic cand a fost primar. Deci...
...

Cam la fel si la noi la Arad.A fost reales Gheorghe Falca de la PDL - e la al treilea mandat.Mai avem un exemplu, pe Gheorghe Burdan din Chisineu Cris care e la al patrulea mandat.

Eu chiar nu cred ca daca pe undeva un primar a facut treaba foarte buna ,n-a fost reales numai fiindca era de la nu-stiu-ce-partid Mai ales la alegerile locale ma doare fix undeva de la ce partid sunt candidatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Acum tot aud de USL=PSD+PNL.Bineeeee! Dar PSD asta nu era cu nea'Nelu Iliescu si comunistii deci de stinga-stingilor? PNL-ul nu era de dreapta cu liberalii aia din mosi-stramosi?

Ba da! Luate ca platforme si program, e asa cum zici tu.

Citat:

Acum ce directie mai are uniunea asta???

In directia "sa ii dam jos pe astia de al PDL si sa ajungem noi la putere!" Dupa aia ... nu se stie.

Citat:
Bine dar in unele orase (de ex,cel din care eu provin)au avut candidati PSD-ul,PNL-ul si PDL-ul deci aici nu s-au mai unit sau cum sta treaba?

Teoretic, candidatii au fost de unde au vrut ei . Fiind vorba de alegeri locale, s=au facut tot felul de alinate si parteneriate la nivel local. De ex. PDL-ul in Neamt s-a aliat cu UNPR si inca cineva si au facut A.P.E.L (vopsit in verde) = 'Alianta Electorala Populara Progresista Europeana Liberala'. USL, este inregistrata ca si coalitie, nu e un partid propriu-zis, deci membrii PNL au ramas PNL, PSD-istii au ramas PSD-isti si s-au gasit si omuleti care sa ii caute pe 'alesii' USL in ce partid sunt de fapt inscrisi.

Citat:
Lumea e total nemultumita de vot dar...nu a fost votul liber si democrat,iarasi se banuiesc fraude electorale?

eu cred ca au fost fraude minore care nu au determinat inclinarea balantei clar intr-o directie si ca votul a fost liber. Pur si simplu majoritatea participantilor la vot au ales altfel decat cei care isi exprima parerile si preferintele politice pe DC.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Da, asa ar fi logic ca la locale sa se voteze omul, nu partidul. Mai ales ca cei care candideaza la postul de primar sunt cunoscuti in comunitatea lor, deci lumea stie ce "le poate capul". Si totusi cu parere de rau am constatat ca in multe localitati a fost un vot politic, un fel de vot anti Basescu si nu s-a tinut cont de competenta candidatilor. Ma bucur ca macar Ardealul a ramas cu mintea limpede si a tinut cont de evidente pentru ca cel putin in sudul tarii chiar n-a contat candidatul ci partidul. Poate cu mici exceptii. Dezamagitor rezultatul din sectorul 3(de care s-a mai precizat aici), recunoscut de multi locuitori ai Bucurestiului ca cel mai frumos si mai bine pus la punct sector. Cred ca e singurul sector in care exista locuri de parcare amenajate si in numar destul de mare incat sa nu fie o problema. Nu mai zic de multele locuri de joaca dintre blocuri, gradinite, crese si chiar parcurile. Pacat, mare pacat...

Andreea, 39+ cu BebeLUnu care vine in curand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si la noi s-a votat omul....ca la primar si CL a fost cam la fel.......numarul, iar in rest foarte corciti deoarece fiecare si-a votat omul,nu partidul.Am ramas uluita cate partide si denumiri...eu care stiu totusi foarte multe...dar un om obisnuit.Facand o paralela....candidatul PER,independentul ,candidatul PPDD si PDL au fost la diferente procentuale foarte mici....

Mergi la inceput